Лещи за очи - 9

• 29 905
  • 411
  •   2
Отговори
# 90
  • Варна
Здравейте!
Моля, препоръчайте ми очен лекар от Варна, който се занимава с твърди контактни лещи.
🤗

# 91
Ето защо и аз казах, че се определя според случая, а не валидно за всички.Аз съм + 3 за далеч и + 4.75 за близо(вече), но изначало бях с +4 диоптъра и винаги са ми изчислявали лещите спрямо диоптъра на очилата.И виждам в пъти по-добре.

Аз съм + 2,75 за близо и + 1,75 за далече, дали е възможно да си сложа лещи и за близо и далече /засега съм с очила само за близо/, но нещо и наделече започнах да виждам зле и до месец трябва да предприема нещо, а не ми се иска да съм и с очила навън.
Досега вече 4г. нося единствено очила за близо.

# 92
Здравейте, някой имал ли е проблем със свалянето на нови контактни лещи? Купих си лещи на нова марка с високо водно съдържание около 50%, иначе много комфортни за носене, но когато на вечерта трябваше да ги сваля, така се бяха "сляли" с окото ми, че се борих половин час да ги махна и очите ме болят.....

# 93
  • софия
Здравейте, някой имал ли е проблем със свалянето на нови контактни лещи? Купих си лещи на нова марка с високо водно съдържание около 50%, иначе много комфортни за носене, но когато на вечерта трябваше да ги сваля, така се бяха "сляли" с окото ми, че се борих половин час да ги махна и очите ме болят.....
Капвате капки за овлажняване и изчаквате малко.
Намерих си лещи, които мога да нося цял месец. Досега към 20 ден натрупваха липиди,  които не се почистват със стандартни разтвори, дразнят ме и трябваше да ги сменям. Но Total 30 имали такова свойство да не задържат замърсявания, а и са много комфортни. Та, похвалвам се Blush

# 94
  • 1st floor
След всички негативи в последно време за Бофинити май ме е страх да поръчам. Имам още неотваряни, а после не знам. Ще ви чета и ще пробвам нещо ново явно…
Ако искате да вдигнете класа, пробвайте тези:
https://www.youtube.com/watch?v=wGX10Apcm-4&t=63s
Пробвах ги и за съжаление не са моите! Върнах се на Биофинити, защото ми се разместваха явно леко в окото и при примигване губех фокус. Мъчих се 3-4 седмици, като се надявах да свикна, но явно не привикнането е проблем.

# 95
Ето защо и аз казах, че се определя според случая, а не валидно за всички.Аз съм + 3 за далеч и + 4.75 за близо(вече), но изначало бях с +4 диоптъра и винаги са ми изчислявали лещите спрямо диоптъра на очилата.И виждам в пъти по-добре.

Аз съм + 2,75 за близо и + 1,75 за далече, дали е възможно да си сложа лещи и за близо и далече /засега съм с очила само за близо/, но нещо и наделече започнах да виждам зле и до месец трябва да предприема нещо, а не ми се иска да съм и с очила навън.
Идете на лекар, да определи диоптъра Ви, ако скоро не сте, и той ще определи и какви лещи да вземете.Има такива с точни добавки, и такива с точни параметри.Аз нося добавка Hight  за далекогледство и пресбиопия със сегашните.При Вас ще е Low или точен диоптър.

# 96

Идете на лекар, да определи диоптъра Ви, ако скоро не сте, и той ще определи и какви лещи да вземете.Има такива с точни добавки, и такива с точни параметри.Аз нося добавка Hight  за далекогледство и пресбиопия със сегашните.При Вас ще е Low или точен диоптър.
Тези диоптри ми определи лекар, преди месец, но още съм със старите очила, които са 2,25 за близко, за далече все още не съм си направила.

# 97
Моята лекарка ме накара да ида специално, за да ми определи лещите.Разпита ме кои нося последно.Иначе за 1 път като си купувах лещи сама, но само за далекогледство, ги купих 1:1 като очилата.После и тези за пресбиопията тя ми определи 1:1.

# 98

В случай, че пръстът Ви просто се хлъзга върху повърхността на лещата, без да усещате сухота, сваляйте ги задължително със сухи пръсти и не капете капки поне 1 час преди сваляне.

# 99
Здравейте! Имам проблем с носенето на контактни лещи. Пробвах на много различни фирми, но резултатът е все един и същ: не ги усещам, нито ми дразнят окото, но с всички виждам замъглено и започва да ме боли глава. За да фокусирам нещо трябва да премигна няколко пъти или да си разтрия очите. Ходих при оптометрист, при офталмолог и все ми казват, че нямало причина да не виждам добре… Ако някой е имал подобен проблем, ще се радвам да сподели решение. Ползвала съм овлажняващи капки и спазвам хигиенните изисквания!  Дьоптрите са ми +2 на лявото и +4,5 на дясното

# 100

В случай, че пръстът Ви просто се хлъзга върху повърхността на лещата, без да усещате сухота, сваляйте ги задължително със сухи пръсти и не капете капки поне 1 час преди сваляне.
В крайна сметка се наложи да изхвърля чисто нови контактни лещи,за пръв път ми се случва с нови лещи да имам такива кошмарни затруднения при свалянето, а нося лещи от 16 години. Два пъти се случи да се мъча по половин час, докато не стигнах до силно зачервяване на окото и просто ги хвърлих, за да не се изкушавам отново да си причиня този ужас...В един предходен пост някой ме беше посъветвал пък точно обратното - да си капна изкуствена сълза...и двата варианта пробвах, но явно имам непоносимост към тези лещи конкретно. Бяха се сляли с окото ми и не мърдаха наникъде

# 101
  • пустинята Гоби
И аз съм имала подобни проблеми с лещи с високо водно съдържание преди години. И при слагането, и при ваденето.

# 102
И аз съм имала подобни проблеми с лещи с високо водно съдържание преди години. И при слагането, и при ваденето.
А сега какви лещи ползвате, с какъв процент водно съдържание?

# 103
  • пустинята Гоби
Ето тези ползвам от няколко години - https://www.lens.bg/index.php?a=details&product_id=167

# 104
Здравейте,
От вчера и аз съм с лещи.
1.25 на едното и 1.5 на другото.
Мисля, че очилата ми бяха по-силни.
Но лекарката така ги определи.
Проблемът е, че виждам размазано доста на близо, а понякога и на далеч, трябва да премигна и понякога да разтъркам окото,  че да фокусирам. Оправя се за малко, когато капна овлажняващи капки.
Дали е до свикване или е проблем, с който ще се боря.

Общи условия

Активация на акаунт