Лещи за очи - 9

• 26 755
  • 359
  •   1
Отговори
# 135
Аз също не харесвам еднодневните лещи. Една от причините е именно, че са много тънки и ги свалям трудно. Вероятно се свиква

# 136
Не съм сигурна че въпросът е за тук, но да попитам -някой опериран от катаракта би ли споделил каква е цената на вътреочната леща. Знам че при всеки лещата е индивидуална, но все пак някаква ориентировъчна цена. Също така и мнение за добър очен хирург при който да се извърши операцията. Става дума за жена на 49 години. Благодаря на отзовалите се!

# 137
Не съм сигурна че въпросът е за тук, но да попитам -някой опериран от катаракта би ли споделил каква е цената на вътреочната леща. Знам че при всеки лещата е индивидуална, но все пак някаква ориентировъчна цена. Също така и мнение за добър очен хирург при който да се извърши операцията. Става дума за жена на 49 години. Благодаря на отзовалите се!

Дълга и обширна тема. Цените варират спрямо това дали са на водещи производители или са бюджетни индийски решения. Предвид факта, че това не е контактна леща, а имплант, изберете наистина висок клас от реномиран производител без компромиси. В момента Алкон е лидер в разработките на вътреочни лещи и хирургична апаратура. Този тип операция отдавна е рутинна. Повечето водещи хирурзи в БГ в оперативен ден могат да направят 7 - 8 и повече такива операции. Всички са добри професионалисти, но ако трябва да се огранича само до няколко имена - д-р Алек Топов (Токуда - София), д-р Димитър Тасков, д-р Тодор Тасков, д-р Георги Тасков (Луксор - Пловдив) https://www.luxorclinic.com/. Цени на процедурата и лещи: https://www.luxorclinic.com/price-list/. Имат огромен опит и вече сигурно хиляди такива операции зад гърба си. Това е просто насока и не трябва да се приема като безусловен съвет. Разгледайте повече възможности.

# 138
Здравейте.
Нека и аз публикувам нещо. Това са два линка към разбираемо написани, но и доста подробни статии относно късогледството и далекогледството.
Това са само блог статии и по никакъв начин не могат да заместят консултацията с офталмолог.

Късогледство:
https://lensin.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0 … D1%86%D0%B8%D1%8F

Далекогледство:
https://lensin.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0 … D1%86%D0%B8%D1%8F

Надявам се да намерите нещо полезно в тях.

# 139
Минавам да кажа, че в последните години експериментирах с различни марки еднодневни лещи, като купувам по 90 лещи.
Дълго време използвах и  повтарях TopVue, TopVue Daily (8.50 кривина, пропускливост на кислород: 26 Dk/t и съдържание на вода: 58%). Цена около 80 лв.
Пробвала съм и същата марка, но с blue filter: Topvue, TopVue Blue Blocker (8.60 кривина, пропускливост на кислород: 20 Dk/t и съдържание на вода: 56%). Цена около 103 лв.
Не съм забелязала нещо да ми дразни, въпреки разликата в кривината. В интерес на истината и никой офталмолог не ми е обръщал внимание за това.Rolling Eyes Следващият път ще питам задължително.
Тъй като пропускливостта на горепосочените модели е ниска, реших да пробвам с други, с по-висока.
Спрях се на CooperVision, Live Daily Disposable (8.60 кривина, пропускливост на кислород: 86Dk/t и съдържание на вода: 56%. Цена около 92 лв.
Въпреки по-високата кислородна пропускиливост, очите ми не са се чувствали по-добре, т.е. не усещам разлика.
Последно взех само 30 лещи за проба Bausch and Lomb, SofLens Daily Disposable (8.60 кривина, пропускливост на кислород: 19Dk/t и съдържание на вода: 59%). Не са нещо уау, нормални лещи, не дразнят, ако не се прекалява. То с всички е така де. Нямам навик за овлажняващи капки. Имам едни, които са съвместими с лещи и си признавам, че ги капя от време на време като усетя нужда, но въобще не спазвам срока. Повечето са годни до месец след отваряне, а аз въобще не го спазвам. Пия добавки обаче редовно. Sunglasses

По-скъпи модели от това не съм пробвала, вече ми идват скъпи и не ми се затварят пари за 3 месеца лещи за поредната проба. Обичайно, за проба, вземам по 30 лещи, но и цената си е факт при по-малкото количество.
Та, не съм намерила още своя фаворит, но за сега отново ще използвам тези със синия филтър. Като по-голям плюс отчитам точно филтъра и при ежедневно използване на монитори/телефони, го считам за достатъчен.
Изполвам случая да кажа, че от последната ми опаковка имам останали 10 броя лещи от тези  лещи, - 5.75. Ако някой ги иска, да ми пише. Точно бройка като за проба са. Flowers Hibiscus
И приемам предложения, ако някой е горе долу с моя опит и е намерил нещо още по-удобно.

# 140
  • В полите на Пирин планина
Благодаря за труда, ВИП-че!

Аз съм ползвала и Proclear 1 Day. Те са ми леко по-комфортни от Live, но аз съм установила, че с лещите на Coopervision се разбирам. Simple Smile

Ще взема да пробвам тези, с blue blocker-а, които си споменала.

# 141
Здравейте,искам да попитам някой ползвал ли е слънцезащитни лещи и дали изобщо има такива?

# 142
Има твърди лещи с UV  филтър

# 143
Здравейте,искам да попитам някой ползвал ли е слънцезащитни лещи и дали изобщо има такива?

Има меки контактни лещи с UV филтър и филтър за синя светлина, но в никакъв случай не можем да ги наречем "слънцезащитни". Контактната леща покрива само роговицата, а вредните UV лъчи вредят също на склерата (бялата част), конюнктивата (ципа, която покрива цялото око и се свързва с клепачите), вредят и на самите клепачи. Всички производители на лещи с UV защита са длъжни да упоменават, че само лещата не е достатъчна за оптимална защита, а трябва върху нея да се използват и качествени слънчеви очила.
Основният смисъл на UV защитата при контактните лещи е да предпазва от отразени лъчи от задната повърхност на слънчевите Ви очила или от лъчи, които попадат в очите Ви отстрани, отгоре или отдолу ако слънчевите очила не покриват плътно.
Естествено, ако няма да носите слънчеви очила (което не е препоръчително), леща с UV защита ще свърши малко повече работа от леща без UV защита.
Когато степенувате  важността на критериите за избор на контактна леща, слагайте на първо място комфорт/зрение (това е едно, не може да се прави компромис), период на подмяна (ако носите еднодневни лещи и минавате към едномесечни само заради UV би било грешка - добавяте една полза, а премахвате 5, между които хигиената), кислородна преносимост и чак ако всички тези условия са изпълнени - UV филтър.
Липсата на UV филтър се компенсира лесно с чифт качествени слънчеви очила. Липсата на останалите критерии - не.

# 144
Здравейте! От доста години нося торични лещи на Biofinity. Напоследък обаче изпитвам сериозен дискомфорт, включващ парене и замъгляване на зрението. Възможно ли е да е от това, че ги преносвам с по две-три седмици, за да ми излизат по-бюджетно? Никъде не виждам на самите лещи да пише колко време да се носят, но имам някакви спомени, че в оптика са ми казвали, че не е проблем. Били предназначени да се носят денонощно и ако ги свалям през нощта, можело да се носят по повече време. Не съм сигурна обаче дали е ставало въпрос за тази марка или се бъркам с друга? Че от над 20 години съм с лещи.

# 145
Биофинити напоследък и при мен веднъж са добре, след това не. Ще минавам на други и съм в процес на проби и търсене. Вчера поръчах на Карл Цайс.

# 146
  • София
Биофинити са месечни лещи. Аз моите месечни понякога ги сменям и по-начесто, въпреки че не ги слагам всеки ден.

# 147
  • София
Биофинити явно имат кофти партиди. Сина ми ги носеше тях и последните 6 месеца при смяна установяваше дразнене в едната леща. Сменихме ги с Тотал 30 и не сме имали проблем.Доволен е и се чувства много комфортно.

# 148
  • В полите на Пирин планина
Ежедневните TopVue Blue Blocker са доста комфортни, като усещане, но на далече виждам по-зле с тях, отколкото с ежедневните на Coopervision. Обаче... на близо виждам с TopVue Blue Blocker по-добре и ще си ги ползвам с кеф в офиса и когато не ми се налага да шофирам.

# 149
Здравейте, винаги съм ползвала Biofinity Toric, но сега от няколко дни ми влезе мухата, че искам да пробвам цветни лещи. Поразгледах ги горе-долу, но не открих такива, които стават и за астигматизъм, предполагам има, но кои са? Също, с кафяви очи съм и съм се насочила към зелени, защото мисля, че ще стои най-естествено, но въобще има ли такъв вариант да стоят естествено?

Общи условия

Активация на акаунт