Лещи за очи - 9

• 26 243
  • 351
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря Ви.

Таня67, аз също винаги съм носила пластмасови рамки,но когато се наложи да правя прогресиви ми казаха,че трябва да са с наносници,защото те не се местят( знаете как винаги очилата ви се смъкват и трябва да ги намествате) . При прогресива е много важно да не се губи фокуса.

# 316
Не е вярно това.Предния ми полупрогресив беше с наносници, но заради тежките стъкла постоянно ми де смъкваха очилата.
Сега си взех дебели пластмасови рамки и лежи на носа средата- в пъти по-удобни са ми.
И да се смъкнат просто коригирам с погледа или въртя главата, ако не мога да ги върна на място.

# 317
Споделям какво са ме посъветвали мен. Възможно е и да не е достоверна информация.
Но е факт,че сегашните ми очила не мърдат, а предишните ми пластмасови рамки вечно ми се смъкваха... всичко е относително за всеки, вид рамка,тежест на стъклата,форма на лицето....

Какво ще рече "полупрогресив"?

ДХЗ ,вие също поддържате и очила и лещи,така ли?
Не излиза ли доста скъпо така?

# 318
Вече не помня, ама ми обясниха, че
понеже разликата между близо и далеч(+) е малка- 1 диоптър, не се водели пъпен прогресив заради центъра.Стъклата бяха висок клас, изтънени, +3 за далеч и +4 за близо.Смъкваха ми се ужасно рамките, а се оказа, че дръжките нямат метал в средата на пластмасата и не може да се коригират.С наносници, като се наведа си падаха директно.
Няколко години по-късно качих диоптрите за близо +4.75 и си направих нови, стабилни рамки, лежащи на носа.Нямам никакъв проблем с тях, лесно си нагаждам зрението във всички точки, майар че сегашните ми стъкла са по-нисък клас и нямат толкова широко зрително поле.
Понеже ги взех предимно за вкъщи, то реших да не инвестирам с много скъпи стъкла, защото не знам кога пак ще мърдат нагоре.Рамките също са качествени, но не прекалено скъпи, както бяха гореописаните.
Иначе нося лещи навън, при спорт, понякога и у дома, защото ми е по-удобно и вижда по-добре.
Купувам лещи от сайт, където цените са много по-добри, научих се да ги пазя и не ги късам, така че ми стигат за три месеца.
Но принципно не е ок човек да е постоянно с лещи, така че за мен трябва да има и очила, и лещи ако се налага:
Преди:

Сега:

# 319
Защо е важно да сменяте лещите навреме и да не ги преносвате?
Защо е добре за здравето на очите ви да носите лещи с по-кратък режим на подмяна?

Тук е обяснено на разбираем език, без специфична терминология:
https://lensin.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0 … D0%B5%D0%BC%D0%B5

# 320
  • на тавана в кошницата
Здравейте!
Моля Ви препоръчайте ми офтамолог, който се занимава и с лещи. Моя доктор е напуснал България. За София става въпрос.
Благодаря.

# 321
Здравейте!
Моля Ви препоръчайте ми офтамолог, който се занимава и с лещи. Моя доктор е напуснал България. За София става въпрос.
Благодаря.

Д-р Радина Киркова - УМБАЛ Св.София - Млада, но много опитна с много напаснати с лещи пациенти в България и чужбина
Д-р Галя Христова - Вижън (Дружба) - Изключително богат опит в контактологията

# 322
  • на тавана в кошницата
Много Благодаря!

# 323
Здравейте, дали бихте могли да препоръчате и добър офталмолог, който се занимава и с лещи в гр.Бургас?

Благодаря!

# 324
Здравейте, дали бихте могли да препоръчате и добър офталмолог, който се занимава и с лещи в гр.Бургас?

Благодаря!

В Бургас се сещам за оптометрист - Тихомир Николов в МЦ Оксиком.

# 325

Благодаря!

В Бургас се сещам за оптометрист - Тихомир Николов в МЦ Оксиком.

Благодаря!

# 326
Споделям една от технологиите, използвани в производството на TOTAL30:
https://lensin.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%A2%D0%B5%D1%85%D0 … 0%B5-%D0%B2%D0%B8

# 327
  • софия
Здравейте!
Благодаря.
Д-р Владимир Баков вече има кабинет. Може да го откриете в superdoc
Препоръчвам.

# 328
  • на тавана в кошницата
Благодаря!

# 329
  • IC 1101,Abell 2029
Споделям една от технологиите, използвани в производството на TOTAL30:
https://lensin.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%A2%D0%B5%D1%85%D0 … 0%B5-%D0%B2%D0%B8
А тези лещи подходящи ли са за "синдром на сухите очи"?И ако не,кои са най-подходящи?

Общи условия

Активация на акаунт