АБКМ или нещо друго?

• 431
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, вече бях писала тук след като родих, за рефлукса на детето. Сега е на 2 мес и 1 седмица. Тогава минахме на АР Аптамил само, спеше на АР възглавница. Овладя се положението с рефлукса.
Обаче по едно време се появиха кръвни точици, жилки леки. Едно изхождане имаше и с лека слуз. Записахме час за гастро. Според него няма как категорично да се говори за АБКМ. Даде ми една кутия Прегомин и каза да наблюдавам какво е положението, ако има пак - да започнем новото мляко. Тогава и бабата беше тук, по принцип й бяхме казали да оглежда памперсите, но то кръвта не е обилна, реално аз с вглеждане виждам.
Дето вика гастрото малко на фантазия.
Педиатърката не мисли, че е Абкм, по-скоро раздразнение от газове, понякога е имала и запек, че може и от това да е.
Два пъти досега имаше запичане и то като дадох еспумизан (имаше колики, не помогна друго, дадох еспумизан и влоших положението, акаше топченца, като в едното изхождане имаше кръв).
Отказах категорично такива продукти със симетикон.
Започнахме омнибиотик панда, донякъде е по-добре положението.

Гастрото каза да давам прегомин, но да сгъстявам с безмлечна оризова каша, педиатърката не е съгласна. Личната предложи пък да смесвам например 3 лъжички прегомин с 1 лъжичка АР за сгъстяване.

От няколко дни обаче пак забелязвам тук таме някоя точица кръв. Днес реших да я пробвам на Прегомин, два пъти й дадох от него, не изпи цялото количество, но не е повръщала. Още не е акала, не знам какво ще е.
Днес е и май в онези нейни кризисни дни с колики (при нея са веднъж на седмица например, по цял ден пръцка доста и е неспокойна, по някое време се изхожда нормално и се успокоява).
Да търся ли второ мнение от гастроентеролог, онлайн консултация ли да правя, не знам.
Иначе е ок. Наддава. Отдавна не повръща. По принцип е весело дете, спокойно (когато няма дни с колики).
Какво е Вашето мнение?

# 1
  • София
Още едно мнение на гастроентеролог според мен.

# 2
Здравейте! Проверихте ли еозинофилите?
Ако са завишени, АБКМ се потвърждава чрез техният резултат.
Могат да вземат кръв от пръста на бебчето.

# 3
Не сме правили кръвни изследвания.

# 4
При нас имаше жилки кръв и педиатър ни предписа Frisolac PEP AC (за АБКМ), но не сме правили изследване за самата алергия. Нещата се подобриха и жилките спряха да се виждат в памперса. След 6тия месец опитахме пак с нормално мляко и вече беше преодоляла алергията. Сега всичко е наред и си хапва млечни продукти и всичко останало.

Общи условия

Активация на акаунт