Февруарчета 2024 -Тема 12

• 44 597
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
И аз съм от чакащите за 22ри без наченки да се случат скоро нещата Simple Smile
Аз също съм от чакащите. Терминът ми е на 22.02, онзи ден бях на преглед, все още нямам разкритие, а шийката ми миналата семица беше 3 см, та имам чувството, че май ще иде за края на февруари, ама да видим.

# 676
И аз чакам все още. Термин 23 но бебето вече е слязло много ниско, така каза доктора снощи при прегледа. Лошото обаче е че вкъщи почти всички сме болни☹️ точно сега... От 4 дни каката е със зверска кашлица и хрема, от днес и аз се чувствам отпаднала едва ставам... Ако тръгне раждане не знам от къде ще намеря сили да напъвам, както и не знам детето до кога ще продължи с кашлянето, умирам от страх да не заразим новороденото 😢... Само си повтарям че трябва да изчака поне още седмица преди да тръгне да излиза бебчето...

# 677
моя термин варира от 29/02 до 03/03; няма разкритие, шийката е изгладена на 50%. Накратко, според док, поне до другата седмица няма да имаме "резултат", пък да видим.

# 678
Моят корем е много високо все още. Пия си 3×1 магнезий и дори подготвителни контракции нямам кой знае колко. Преди 10тина дни имах цял ден и се бях шашнала и като че ли от тогава имам по 1-2 на ден 😀
Но пък от кръст мога да се оплача стабилно. Усещам голяма тежест там. 
Вече съм спокойна, че малкият ще си дочака датата, която е съвсееем скоро 🙏🥹

# 679
Дали някой знае от какво би било кафеникаво зацапване? Малко е, но трябва ли да се притеснявам според вас? Днес влезнах в 38 г.с., а имам планувано секцио следващата седмица. И сякаш от две три вечери движенията на бебето за няколко часа са по-интензивни. Разкритие в понеделник нямах, а шийката била поомекнала.

На всички родили пожелавам здрави и щастливи бебета, с много късмет в живота, а на майките бързо възстановяване! 😍

# 680
Skywriter при мен беше от тапата - след два дни ми изтекоха водите.

# 681
А слуз имаше ли?

# 682
Аз съм с термин 29/02, имам бодежи, имам тук таме менструални болки които ме обнадеждават че ще тръгне самичко, тъй като последно преди седмица ме видя доки и каза че така както съм може и да пренося и аз почнах удърно, 10хил крачки, чай от Малина, готвене (за да стоя права), да се занимавам повече с каката защото след нея винаги ме почват контракции🤪😂и яко стълби… но вече родилите нормално трябва да кажат дали тези бодежи и нерегулярни менструални болки са били предизвестил за тяхното раждане

# 683
  • София
Skywriter, аз два дни имах кафяво зацапване след прегледа за разкритие, но те си ме и предупредиха, че ще имма такова след прегледа. Ако е със слуз вече може да е тапа.

# 684
Skywriter, аз два дни имах кафяво зацапване след прегледа за разкритие, но те си ме и предупредиха, че ще имма такова след прегледа. Ако е със слуз вече може да е тапа.
В понеделник ме преглеждаха и никакво зацапване нямах до снощи съвсем незабележимо и днес малко повече. А слуз засега няма ...

# 685
Цитат на: Skywriter
В понеделник ме преглеждаха и никакво зацапване нямах до снощи съвсем незабележимо и днес малко повече. А слуз засега няма ...
[/quote

Аз бих се консултирала с лекар при такава ситуация,но аз съм шубе!Понеже вече ми е време за раждане и при последният ми преглед доцентка ми каза да не подценявам ситуациите и да отида ако има каквото и да е притеснение.Надявам се да не те плаша,просто това беше последният коментар!Надявам се всичко при теб да е наред!🙏🏻
Само да кажа,че при прегледа за разкритие аз също прокървих и после два дни имах кафеникава зацапване,но тя ме преподреди за това!

# 686
А слуз имаше ли?

Да.

# 687
Как така без грам оплаквания ??? Нямахте никаква болка или?
Здравейте, вчера се роди Ирина - 49 см, 3000 грама.
Операцията беше изненадата, имах много сраствания и се проточи малко над час. Странното е, че съм нямала грам оплаквания след първото секцио много бързо се възстанових. Сега след второто се чувствам още по-добре, но определено шашнах лекарите - 2-3-ма ме оправяха накрая. На малката й правят още изследвания, здрава е, не е в кувиоз, но били рутинни, а на мен ми е толкова нетърпеливо да си я гушна.

# 688
И аз съм от неродилите, но все пак съм за 6 март.
Шийката ми вече я няма почти, нямах зацапване или оплаквания, освен силни контракции..освен мерене на шийка ми взеха и секрет. И после и тонове, а аз мразя да лежа по гръб и се вдървих до сълзи. Акушерката ме откачи и ме пусна да си ходя,че имаше една майка в седми месец и се стресира.
И аз съм от активно ходещите,и стълби катеря и си имам и контракции, но разкритие нямам. Наистина след намаляне на магнезий на половина почна целия филм и при мен. А в сряда го спирам и ми остават точно 21 дена до термин.
До скоро си мислех, че с болезнените контракции съм направила разкритие, но явно и сега си чакам момента с тапа и води като първи път и всичко ще бъде стъпка по стъпка.
Аз също като Ивон се притеснявам, че не е сигурно дали ще има кой да ми постави епидурална, но каквото такова. Може пък да родя бързо и да търпя за кратко силните болки. Май двете с нея ще ти пишем от болниците, напъвайки заедно 🤭🥳

# 689
  • София
Аз също бих се консултирала с АГ-то в такъв случай, както са те посъветвали по-горе.

Общи условия

Активация на акаунт