Парфюмни размисли и страсти - 288 тема

• 69 733
  • 788
  •   1
Отговори
# 615
One more e страхотен парфюм. За съжаление доста рядко се намира вече.
Едно време в парфимо ги даваха франческите за без пари…
На мен ми е много интересен Page 29 на същата марка, но няма къде да го пробвам, а отдавна приключих с безумните и скъпи покупки на сляпо.

# 616
Честит празник мили дами. След всички суперлативи, които прочетох за Мис Диор днес го взех (за подарък за една специална дама). Ами от мъжка гледна точка бих казал, че е един от най-хубавите и женствени аромати, които съм усещал. Ако ви трябва мъжко мнение - с две ръце за.

# 617
  • София
Поръчах новия Miss Dior.  Rage Дано  ми хареса

# 618
Аз повече харесах Miss Dior 2021 и го искам ужасно много… Трайността на двата на моята кожа беше еднаква.

# 619
One more e страхотен парфюм. За съжаление доста рядко се намира вече.
Едно време в парфимо ги даваха франческите за без пари…
На мен ми е много интересен Page 29 на същата марка, но няма къде да го пробвам, а отдавна приключих с безумните и скъпи покупки на сляпо.
имах page 29,  голям мерак беше и замина. Срещала съм подобен вайб и в други,  но не съжалявайте. Това е парфюм за проба, не за носене. Познавам добре и други на Франческа, за мен са надценени. За сакъз: https://www.fragrantica.com/perfume/Prada/Infusion-d-Iris-Eau-de … bsolue-14227.html. https://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/After- … dnight-14840.html. https://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Caligna-17350.html, https://www.fragrantica.com/perfume/Korres/Mythology-Tharros-61080.html, https://www.fragrantica.com/perfume/Mastiha-Shop/Mastiha-46071.html, https://www.fragrantica.com/perfume/Molinard/Habanita-Eau-de-Parfum-14676.html

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 23:59 от Dorry88

# 620
# 621
  • Germany
Честит празник на всички жени! Бъдете здрави, уверени, разбирани и уважавани, и най-вече обичани и обичащи! Подарявам ви това море от минзухари, което заснех в парка в Любек тази неделя, с пожелание да сте нежни, цветни и устойчиви като това невероятно цвете!

След почти едномесечно активно носене на Мис Диор Парфюм 2024 мога да кажа, че си има свой собствен образ и присъствие, нека не ви заблуждават временните прилики с нещо познато. Да, прилича на други, и на Коко Мадмоазел, и на Булгари Блек, и на Мис Диор, все пак парфюмерът му е от най-известните и продуктивни на парфюмния пазар, със свой собствен стил и почерк, да, не е нещо ново и невидяно в 2024, но е страхотен и стои неповторимо на всеки човек. И точно в това е неговата сила и красота! Не бързайте да го отричате, поносете го, и тогава съдете! Като трайност и присъствие се справя повече от добре, издържа по цял ден, и ароматизира целият коридор от шаловете. Важното е само да сте от хората, които обичат пачули, карамел и ягоди, защото те са основните играчи в този парфюм. Няма човек, на който да съм го показала и да не го е харесал. Пожелавам си повече подобни парфюми! Ако трябва да съм честна, очаквах негативните коментари, даже съм учудена, че е толкова харесван в темата, защото обикновено парфюмите с водещо пачули са силно недолюбвани и неоценени, и обявявани за мъжки. Радвам се, че е приеман добре, на мен ми е от основните парфюми за февруари и март на 2024 година.
Много ми хареса и новото издание на цветната бомба Tiger Lily

Това е истинска лятна бомба, която е доста различна от предишните издания. Това е ароматът на лято и плаж, и то чудесно блендиран. Мирише сладко, щастливо, на ванилия, кокос и екзотични цветя. Ухае на плаж, на кокосова пиня колада, горещ пясък, на сладък кокосов лосион, на упойващи лилиуми и жълти фрезии. Прилича много на Мансерския Коко Ванилия, но прилича и на Alien Goddes. Разликата с Коко Ванила е, че Тайгър лили не е така интензивно ванилен, по-умерен и цветен го усещам. Вместо ванилията тук са заложили на много мек бензоин с леко плодови фасети и допълнен от нежни бели цветя, при това без да ми се повдига от тях. Фрезията и лилиума са много автентично представени, и се съчетават чудесно с кокоса и сладостта на бензоина. Много хубав парфюм, и много траен. Ще ми се дублира като идея с Коко ванилия на Мансера, който много обичам, иначе бих го взела без да се замислям за лятото. Но има време, може и да размисля до лятото и да реша, че не мога без него.
Моля, за препоръка за траен парфюм с аромат на сакъз!

Най-отявлен аромат на мастикс/сакъз съм усещала в един спрян вече парфюм на Том Форд - Vert des Bois Tom Ford. Невероятно и уникално съчетание между сакъз, зехтин, маслинова дървесина, дървесни сладки нотки и аромат на борови иглички. Много самобитен и много различен от всичко познато парфюм. Имах го, харесвах го, но ми беше много труден за носене.
Много красив сакъз има и в един парфюм на любимия ми Пиер Гийом за марката Федон - Lentisque Phaedon
Подобен на него, но с още по-мъжка вибрация и по-горчив от него ми е Eau d'Ikar Sisley
В трите парфюма нотката на мастикса е много разпознаваема, но имайте предвид, че тя си е мъжка нотка, и парфюмите може да ви дойдат една идея по-трудни за носене. Поносете, преди да купите, за да не съжалявате.
Парфюмите за ден бяха два:
Once Upon A Garden La Perla - даваше ми невероятното усещане за пролет, за нацъфтели, окъпани от пролетен дъжд липи.
И Essence-No-1-Rose - не го бях носила отдавна и бях забравила, колко дълбок, колко нишов, и колко различен е този парфюм, зад който стои отново Франсис Кюркджиян. Не се заблуждавайте от пирамидата, в него има рози от хиляди измерения и с хиляди лица, но има и ванилия, и амбър, и много козметични ириси и пудра, и много смоли и подправки. Това е парфюм емоция, парфюм преживяване. Това не е лесен и безгрижен парфюм, трябва си специална настройка за него, но докосне ли те, оставя трайна следа в теб. Много любим! Ще го оставя на видно място, за да го нося по често.

# 622
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз в кюпа на поръчалите новия Диор. Два теста на ръка, имам съмнения дали няма да ме задушава, но ще му дам шанс.

# 623
И аз в кюпа на поръчалите новия Диор. Два теста на ръка, имам съмнения дали няма да ме задушава, но ще му дам шанс.

Диорските няма как да ви задушават, след малко са изчезнали. И Живанши са в същия филм. А ягодките са толкова химични, че чак е престъпление. Слабите ягодки, защото някои жени въобще не ги и усещат даже. Парфюмът, още от самото начало, мирише като парфюм в края на деня - слабо, безлично и някак уморено. Букетчето е доста по-впечатляващо. Хипотетично, ако съм принудена да съм задължително с някой парфюм от серията, ще избера него, защото е свеж парфюм и си има своя специфичен почерк, какъвто нямат много парфюми. Но на кой каквото му харесва. Различни сме и това е най-хубавото. Важното е да се наслаждаваме на парфюмите си и да ни носят страхотно настроение. Аз поне не нося парфюми, заради околните, а заради себе си, защото има и такива хора, които го правят заради другите, влияят се ужасно много от чуждия вкус, от рекламата на ароматите и дори започват да виждат лукс в парфюмни разработки, в които реално липсва и не са нищо впечатляващо.

# 624
  • by the sea
Ох как ме зарежда този хайп покрай новия диор Blue Heart
Има доста противоречиви мнения, но сякаш повечето са позитивни.
Усещам как половината град ще мирише на него, да видим от коя половина ще съм аз .
За 8ми март нищо не получих, но подарих на майка си Idole Now.

Нещо свежо ми се носи вече, май ще пропусна флоралната пролетна фаза Simple Smile
даже се чудя дали да не гръмна един Memo Corfu,
 въпреки че от мостра ми се стори малко обикновен за тази цена.

# 625
Честит празник, ароматни момичета!
Неочаквано за мен прекарах деня в компанията на Elie Saab Girl of Now Shine

Посегнах към него преди няколко дни за да си го припомня, и не мога да спра, като пристрастена съм.
Помня, че не можех да му улуча "правилния" сезон за моя нос. Ту му беше студено, ту горещо. Краят на зимата му подхожда идеално.
При мен е студено, пролет няма, и ми е носталгично по мароканското слънце от миналите седмици. Не ми се носят цветни аромати, не мога да гледам рози, преситих се. И така му дойде реда и на него- сочен ананас, сурови бадеми в сърцевината и разкошно пачули в драйдауна, което се усеща на другия ден. Сега, докато пиша, шоколадовата му нишка се усеща. Ще се възползвам от моменталното настроение, за да видя ново дъно, евентуално, но бутилката е 50/100, ще пръскам на воля.

Новият Диор ми е perfumey, и докато притежавам MIss DIor EdP 2017, Flowerbomb, Flowerbomb Nectar, които препочитам в пъти повече, ми е напълно излишен като аромат от същата категория.

# 626
  • Стара Загора
DEZ, не съм сигурна дали този Ели Сааб не го купих след едно твое ревю. Наистина е прекрасен и според мен точно сега му е времето. В жегите ме души. След твое ревю купих и MIss DIor EdP 2017 Blush . И на мен ми стана любопитен новия Диор, ще го пробвам задължително. За 8 март си самоподарих новия Нарцисо. Много красив и женствен парфюм ❤️

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 10:49 от Magnum

# 627
Усещам Мис Диор супер приятно след всяко движение на косата цяла сутрин, след като вечерта си пръснах 3-4 пъти по врата. И началото,  и края са му чудни, не съм съгласна, че не е траен.

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 11:59 от marigold_

# 628
Днес съм с Jo Malone Nectarine Blossom & Honey, напук на мрачното време. Ухае ми на сочни нектарини, лято и слънце.

# 629
Прекрасен парфюм е Malone Nectarine Blossom & Honey.

Общи условия

Активация на акаунт