Парфюмни размисли и страсти - 288 тема

• 69 690
  • 788
  •   1
Отговори
# 645
Ще ми помогнете ли да открия един парфюм?
Съвсем скоро търчейки по едно летище, се пръснах с парфюм, който съдържаше роза и в името я имаше.
Не запомних марката, бутилката ми се стори правоъгълна, цената около 120 евро.
Опитах с търсене по съдържание роза, но не го разпознах.
А ми се иска да повторя подушването, защото много рядко ми допада нещо с роза.

Да не е било това

или това

# 646
Не е във високите очаквания за мен въпросът, надали и някой не смее да каже, че нещо не му харесва. Просто е въпрос на вкус. Аз пробвам и купувам моя парфюм, не се влияя от това какви са мненията за даден парфюм.

# 647
Извинявам се предварително за спама.
Една дама ми писа, че продава мостри, но не успявам да се свържа с нея, тъй като ми дава, че е изчерпала лимита за съобщения. Надявам се да види това Simple Smile

А и за да не е само спам, намерих доста хора, които продават отливки във фейсбук и олх, но се притеснявам има ли такива, които продават дуликати? Срещат ли се често и как мога да ги разпознавам или просто рискувам?

# 648
  • София
Благодаря, хора, непременно ще отида да го усетя! Simple Smile)

Eiger, ще се пробвам, защото и аз откровено не харесвам роза в парфюм, освен ако не е много млада и много свежа. Последното попадение, с което ме отвя колежка, е именно с роза и е в правоъгълна бутилка, а розата е много доловима и е прекраааааасна! Разкошен, отлично балансиран парфюм. Не мога да повярвам, но и аз се замислям за него... И като цена отговаря на описаното.

Van Cleef & Arpels - Rose Rouge

Скрит текст:
Бърбъри имат парфюм с изявена роза, но хубава и свежа, не съм сигурна кой беше обаче. Евентуално този, но пък той е много под спомената цена. Доста над нея пък е Burberry - Tudor Rose, който не познавам лично и подозирам, че няма да ми/ни хареса...
Шишето прилича на спомена ми, задължително ще го тествам този.
Благодаря!

Dewi D, благодаря и на теб.

# 649

Eiger, ще се пробвам, защото и аз откровено не харесвам роза в парфюм, освен ако не е много млада и много свежа. Последното попадение, с което ме отвя колежка, е именно с роза и е в правоъгълна бутилка, а розата е много доловима и е прекраааааасна! Разкошен, отлично балансиран парфюм. Не мога да повярвам, но и аз се замислям за него... И като цена отговаря на описаното.

Скрит текст:
Бърбъри имат парфюм с изявена роза, но хубава и свежа, не съм сигурна кой беше обаче. Евентуално този, но пък той е много под спомената цена. Доста над нея пък е Burberry - Tudor Rose, който не познавам лично и подозирам, че няма да ми/ни хареса...
Благодаря!

Преди малко минах през Дъглас и осъзнах, че същата марка има и друг парфюм с роза в името - този, но много се съмнявам да говорите за него, защото розата е от богатите, плътните, маслодайните. За мен е напълно неносим (макар че ако се абстрахирам от личните си предпочитания, ми се струва много добра композиция), предполагам, че и за Вас, щом не харесвате роза в парфюм. Предупреждавам само, да не тествате грешния Blush

# 650
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:
Благодаря!

Преди малко минах през Дъглас и осъзнах, че същата марка има и друг парфюм с роза в името - този, но много се съмнявам да говорите за него, защото розата е от богатите, плътните, маслодайните. За мен е напълно неносим (макар че ако се абстрахирам от личните си предпочитания, ми се струва много добра композиция), предполагам, че и за Вас, щом не харесвате роза в парфюм.
Предупреждавам само, да не тествате грешния Blush
Прозрачно шише ще търся принципно. Smile
Ако го разпозная ще се похваля после, защото много рядко ми харесва аромат с роза.

# 651
Тествах и аз днес новия Диор. Хич не е моят. Съвсем безлична масовка, така го усетих аз. Моля, феновете му да не се обиждат. Различни сме всички и слава богу.

# 652
Миналата неделя тествах новия Мис Диор. Първоначално ми хареса от блотера. Пръснах си на китката и се оказа различно. Следващите три часа бях на кино и имах възможност да наблюдавам как се развива. При всяко движение на ръката се усещаше - не бих казала неприятен полъх, но нещо ми беше в повече. Като го приближавах до носа си, не можех да различа нотки, освен много пачули. Понеже не го харесвам, когато е по-изявено, ми блокираше възприятията, усещах само тежко лепкаво пачули. Имам три фланкъра от Мис Диор, които обожавам, но явно този не е за мен. Парфюмът е добре направен, но не е за сляпа покупка.

# 653
  • София
И за мен новият Диор не е нищо особено. Аз ходя да тествам новите аромати, но от около година и половина нищо ново не съм купувала, само подновявала. Пръскам си се с един леко ръбат Roses Elixir да ми задоволява нуждата от подобен тип нотки.
В съзнанието ми винаги ще има почетно място Miss Dior Le Parfum и честно казано, не знам дали някога бих закупила някой от всичките Мис Диор-и, които се предлагат в момента. Освен ако не изкарат нещо ново, но старо позабравено. Като гледам, няма такава тенденция за жалост. Тенденцията в дизайнерските парфюми е мейнстрийм, лекота, но не като ефирност, а бозавост. Списъкът ми с парфюми намалява скорострелно, вместо да откривам нови и нови аромати, както тук някой предположи преди време.

По този повод се и включвам. Днес поднових един много клиширан за доста хора аромат, но мой абсолютен любимец през годините, който ми пасва на натюрела и излъчването, стоеше ми прекрасно и съм подновявала 5 или 6 пъти, а именно- черния кристал на Версаче.
За първи път го купувам след реформулировката и смяната на опаковката и трайността, както и плътността му са просто помен. По- цветен ми седи освен това.

Единственото, което ми хвана вниманието от първо тестване напоследък, е новият Nude на NR. Което не е учудващо предвид, че съм фен на Класик и понеже имам 3-4 негови разновидности, реших, че няма смисъл за момента да притежавам Nude.

А Rose Rouge е невероятно пипнат парфюм, както и останалите от серията. Не всички харесвам, но определено са страхотно блендирани, истинско удоволствие. На това му викам парфюм, а не аромат.

В този ред на мисли - от няколко години съм в търсене на нещо, което се доближава като нотки и излъчване на Sahara Noir, TF. В редовите няма, ако в нишовите има нещо, ще се радвам някой да препоръча какво да пробвам.

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 03:12 от The Catcher in the Rye

# 654
Мира не ми даваше въпроса как ли ухае Éclat de Rose Versace и вчера се парфюмирах. Началото е красива топла червена роза, елегантна и изискана, минаха няколко часа в които ухаеше чудно и си викам “Много добре” и изведнъж розата изчезна и върху мен остана базата, която ни ми допада. Напомня ми на базата на парфюмите на Essential Parfums - всички ми харесват първия час и след това излиза нещо неготино върху мен.

# 655
Здравейте съфорумци! Има ли някой от вас, който е пробвал Giardini Di Toscana Bora Bora -какви са ви впечатленията от него? Става ли за покупка на сляпо? Търся си хубав White Floral подходящ за лятото. За съжаление нищо дизайнерско не ме грабва, а ходя да тествам аромати през ден.

# 656
Единственото, което ми хвана вниманието от първо тестване напоследък, е новият Nude на NR. К

Вчера го тествах. Типично и за останалите парфюми на НР- не е за мен. Но!!! Много траен и запомнящ се аромат на моята кожа, почти 24 часа след нанасянето и близо 12 след душ още го усещам на китката.

# 657
Става ли за покупка на сляпо?
Пробвах Borabora di Giardini Di Toscaba... Хубав аромат е, летен, но и не съвсем. На мен нещо ми натежа в него. Тиаре, жълтите цветя, в случая иланг иланг, за мен често са трудни. За никой парфюм не бих поощрила покупка на сляпо, а за тази серия - особено. Много красиви аромати, но не са за всеки, поне според мен.

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 12:59 от Magda Dimitrova

# 658
  • Отвъд алеята зад шкафа
Bora Bora e много хубав аромат, става според мен за на сляпо, ако харесвате Латето. Нежен, умерено сладък с лек полъх на карамел. За мен стои по-близък до тялото, не се усеща така шлейф както Бианко Лате, което е доста по-ударно.

Новото Нарцисо  - абсолютно типично Нарцисо, носи си това ДНК, с което няма как да го сбъркаш. Много излъчващо и трайно. Засега съм пас с него, защото мускусът ми идва малко по-силен, отколкото ми харесва да нося, но пък като ме лъхне от друг човек, е невероятен. Харесва ми много от дистанция.

# 659
Здравейте съфорумци! Има ли някой от вас, който е пробвал Giardini Di Toscana Bora Bora -какви са ви впечатленията от него? Става ли за покупка на сляпо? Търся си хубав White Floral подходящ за лятото. За съжаление нищо дизайнерско не ме грабва, а ходя да тествам аромати през ден.
Да, аз. Той е плажен, тропически доста силен аромат. Много е хубав, но насляпо не бих взела. Жълти цветя, иланг, кокос, тиаре, типичен и силно кремообразен. Летен и ваканционен. Много по-добър от доста образци в жанра, познати ни досега. Обмислям покупка за лятото, но ще пробвам отново в топло време.

Новото Нарцисо си нося много , а мъжът ми мъжкия от двойката.

Общи условия

Активация на акаунт