Парфюмни размисли и страсти - 288 тема

• 69 706
  • 788
  •   2
Отговори
# 630
  • Отвъд алеята зад шкафа
На мен ми се струва траен новият Диор. Усещам ясно ягодите в началото, за съжаление макс за 20 минути. По принцип имам непоносимост към първия аромат от серията Miss Dior Cherie - страшно го харесвах, но когато забременях изведнъж развих непоносимост към миризмата му и оттогава досега не бях помирисвала нито един нов Мис Диор. Така че имам напредък и този ме заинтригува, защото не ми прилича на първия. От друга страна никога не съм могла да нося върху себе си Коко Модмоазел, защото ме задушава. Ако се спогодя с Miss Dior Parfume ще е постижение за мен. А ръкавът на пухенката ми мирише много силно на него.

# 631
Усещам Мис Диор супер приятно след всяко движение на косата цяла сутрин, след като вечерта си пръснах 3-4 пъти по врата. И началото,  и края са му чудни, не сйв сраснали, че не е траен.
Абсолютно същото мога да кажа, освен, че вчера вечерта поднових по косата 2 пръскания.
Преди време писах, че съм разочарована от My Way Intense през зимата, но си връщам думите назад. Оказа се, че съм объркала минитата. Сега ми е един от най-ползваните близо месец аромати. Редувам ги с Vanilla Extasy.

# 632
My Way Intense е вечна моя любов. От първото помирисване.
Днес успях да пробвам новия Flowerbomb Tiger Lily. За момента не усещам нищо от първообраза в него. Плажен е, сякаш са смесили кокос и нектарина и са ги сложили на някаква сладка захарна основа (явно мангото го усещам така). Предполагам на топло време може да се развие една идея по-добре, но на 8 градуса морски въздух за сега не е нищо особено. Препоръчвам първо да се пробва и да не се купува на сляпо.
При мен за момента си остава любимец в тази категория LVEB Soleil Cristal.

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 12:26 от Lale_Lili

# 633
Днес съм с Долче Амалфи. Още не мога да реша дали ми харесва или не. Всеки път се развива по различен начин  - един път ми е топъл и уютен, друг ден ме трови с лекарствени нотки. Засега съм го носила само в затворено помещение и то в домашна обстановка. Нещо не мога да се осмеля  да го изведа навън. Трябва да реша първо  ще ни бъде или не Blush Не знам как ще се развива и покрай морето. Луда работа.

# 634
Марципан, не е "луда работа", такъв си е. Dolce Amalfi е многолик, различен... Не е за вкъщи, обича разходки. Температурата, сезоните, влажноста, го променят и понякога преобразяват почти напълно. При мен е такъв. Като хамелеон е. Затова го харесвам, много е интересен, променлив и винаги, като че ли показва нещо ново и непознато. Още му е студено, поне според мен. Но не ми пасва и в много топло време. Не е за всеки вкус, както и всеки друг аромат.

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 07:51 от Magda Dimitrova

# 635
    На мен ми се струва траен новият Диор.
    Скрит текст:
    Усещам ясно ягодите в началото, за съжаление макс за 20 минути. По принцип имам непоносимост към първия аромат от серията Miss Dior Cherie - страшно го харесвах, но когато забременях изведнъж развих непоносимост към миризмата му и оттогава досега не бях помирисвала нито един нов Мис Диор. Така че имам напредък и този ме заинтригува, защото не ми прилича на първия. От друга страна никога не съм могла да нося върху себе си Коко Модмоазел, защото ме задушава. Ако се спогодя с Miss Dior Parfume ще е постижение за мен. А ръкавът на пухенката ми мирише много силно на него.
    Със сигурност е траен. Обективно погледнато е хубав, добре направен парфюм. Не е монотонен, не е безличен. Въпреки това има хора, на които по една или друга причина не им допада, и това е естествено. Ето защо е най-добре всеки да пробва и да си изгради свое мнение.
    Аз лично имах наистина големи очаквания предвид създателя на парфюма, вероятно затова след първа проба не бях чак толкова впечатлена. Липсваше ми нещо сякаш.

# 636
    • Бургас
    Бел , аз съм си честна и ще си напиша мнението честно за новия Диор.На мен също не ми допадна грам, не, че не е хубав парфюм просто очакванията ми бяха много големи.Диви ягоди аз не усещам, няма нищо Шанелско за мен в него, и нищо общо с Мис Диор Шери поне според мен, иначе е много траен, блотера още ухае до мен.Абсолютно нищо общо не намирам с Коко Мадмоазел, който е много, много по- добрия парфюм, но аз не ги сравнявам, защото те са много различни поне при мен.Да знаете , че тестера е скрит в Бюти зоун, питайте и ще ви го извадят.За сметка на това пък много харесах новия Елиън, запазено е същото качество, но този е още по- елегантен, сапуненото е по- убито тук, аз ще си го купя още тези дни, разкош голям е , още по- флорален е за мен.

# 637
    • The Evergreen State
    Фрагрантика са се поправили, добавили са и името на Франсоа Демаши до новия Мис Диор Парфюм. Усеща се почерка му силно и това само ме радва. За мен той си остава любим парфюмерист.
    И аз мисля че покупка без тест е грешка, който купува по сентимент от Шерито или който търси подобие на Коко Мадмоазел вероятно ще бъде разочарован. Излишен би бил както отбеляза и Дез ако вече имате някой друг ЕДП от линията Мис Диор или други фрутчулита в колекцията. Разочаровани ще са и тези които са останали с грешно впечатление заради хайпа тук, че парфюма е нещо уникално или чудо невиждано, напротив - универсален, дизайнерски тип парфюм, решен в най-популярната категория парфюми с пачули.
    Феновете на ниша, обиграните носове и по-капризните не ги мисля, не вярвам да се объркат и едва ли им минава и през ум да го тестват. Темата е добър ориентир дали да се вземе без тест или не.
    Днес разнообразих с Mugler Alien, уцели ми настроението и ми донесе комплименти.

# 638
    Дали може някой да ме насочи къде мога да тествам Fan Your Flames X Nishane? Много съм ентусиазирана, че носът зад него е български Simple Smile)

Аз лично имах наистина големи очаквания предвид създателя на парфюма, вероятно затова след първа проба не бях чак толкова впечатлена. Липсваше ми нещо сякаш.

Eй в това е проблемът и според мен - очакванията. Хубава композиция е Мис Диор 2024, но не е нищо особено за мен. Базата откровено ме дразни, нищо от пирамидата не си личи поне при моята кожа - върху нея прилича на сума ти други приятни сладки какафонийки. Dior LÓr 2023 е направо автогол като стъпка, ахнах от ужас, когато го тествах, а понеже не съм приключила с богохулството - Бакара Руж намирам за приятен, но сиииииилно надценен. Grin
    Харесвам някои негови творения, даже много, но все са от тези, които остават в периферията на дискусията.  

Та... не мога да реша дали проблемът е в мен, дали наистина "всеки си има вкус", или е от онези ситуации, в които хората се самоцензурират и ги е страх да отправят критика или дори неутрално мнение към авторитетите в дадена сфера. Не разбирам достатъчно, за да преценя, но в сферите, от които разбирам, много ясно засичам последното. И когато го споделя на някого, се оказва, че има доста хора на моето мнение, просто не го казват, за да не клатят лодката...

# 639
    По принцип харесвам работата на Кюркджиян. Това, разбира се, не означава, че той може и трябва всеки път да предлага нещо, което (почти) никой друг не е правил. Моя си е грешката, че очаквах твърде много.

# 640
    Не съветвам никого да купува или не купува само от мнения в темата. Тествайте и преценявайте. Новият Мис Диор си има 100%ова Шанелска база. Ягодките изчезват бързо, но това не ми е проблем. За мен е много хубав парфюм, добре балансиран, женствен, изискан. Нищо сладникаво не намирам в него. Красив парфюм, макар и не иновативен. Траен и забелязващ се.

# 641
    • София
    Ще ми помогнете ли да открия един парфюм?
    Съвсем скоро търчейки по едно летище, се пръснах с парфюм, който съдържаше роза и в името я имаше.
    Не запомних марката, бутилката ми се стори правоъгълна, цената около 120 евро.
    Опитах с търсене по съдържание роза, но не го разпознах.
    А ми се иска да повторя подушването, защото много рядко ми допада нещо с роза.

# 642
    Дали може някой да ме насочи къде мога да тествам Fan Your Flames X Nishane? Много съм ентусиазирана, че носът зад него е български Simple Smile)

Имаше тестер в шоурума на Parfium.bg, предполагам и при Елинор

# 643
    Да, в бутика на Елинор го има за тест.

# 644
    Благодаря, хора, непременно ще отида да го усетя! Simple Smile)

Eiger, ще се пробвам, защото и аз откровено не харесвам роза в парфюм, освен ако не е много млада и много свежа. Последното попадение, с което ме отвя колежка, е именно с роза и е в правоъгълна бутилка, а розата е много доловима и е прекраааааасна! Разкошен, отлично балансиран парфюм. Не мога да повярвам, но и аз се замислям за него... И като цена отговаря на описаното.

Van Cleef & Arpels - Rose Rouge

Бърбъри имат парфюм с изявена роза, но хубава и свежа, не съм сигурна кой беше обаче. Евентуално този, но пък той е много под спомената цена. Доста над нея пък е Burberry - Tudor Rose, който не познавам лично и подозирам, че няма да ми/ни хареса...

Общи условия

Активация на акаунт