Парфюмни размисли и страсти - 288 тема

• 69 661
  • 788
  •   1
Отговори
# 90
Дари, аз сама се ограничавам доста успешно, откакто един парфюм ми се развали в бутилката. Поне година не го бях ползвала. Знам че е по-скоро изключение да стане така, но оттогава си имак едно наум. Част от любимите ми марки са само в 100мл, за един сезон не мога да ги употребя.
И аз обичам да поръчвам пробички. Бих казала, че това си е почти отделно хоби Grinning Виж сайта на производителя, някои предлагат проби или 10мл. Само не знам каква доставка изчисляват, може би няма да си заслужава.

# 91
Здравейте,благодаря за прекрасната тема и аз.
Нова година започнах с Mancera Rosses Vanille, Lancome la nuit tresor ❤

Мансерата мн ми хареса,въпреки че аз съм с мега слабо обоняние и 😂.. Не мога да кажа,че го усещам цял ден. Пък може и да трябва да е малко по-топло! .Не знам! Благодаря и на съфорумките,който ми препоръчаха да я закупя. Денси и Candy girl. Денси ми препоръча още няколко,на който взех мостри и ще купувам постепенно 😂.

Сега набелязах на Монтал няколко  1 на Мансера

Velvet Fantasy Montale,Montale Oudmazing ,
и тази Velvet Vanilla Mancera,да добавя и Дарк пърпъл и Арабската тонка.
Искам да тествам нещо на Монтал,но четох че  имат някакви синтетични нотки,които се усещали... Аз едва ли ще усетя 😂,заради обонянието ми,но все пак да  не отвращава околните 😂. Да ми бие  на евтин парфюм от 5лв.
Не че не обрах комплименти от една имитация 😂 на More than words ,но все пак Simple Smile

Обичам парфюмни бомби!Щях да поръчвам Jardin exclusif,обаче какво се зачетох в ревюта 😂 и се разколебах. Знам,че си е до кожа,ноо искам нещо влачещо яко шлейф 😂.Аз като не усещам,поне хората ❤. Благодаря ви,предварително Simple Smile Успешен ден на всички ❤🫶🏽
с Montale и Mancera ще довършите обонянието. Дайте си почивка от подобни неща,  може да се оправи.

Здравейте ! От години е Simple Smile Няма оправяне Simple Smile Хронично Simple Smile

# 92
Да споделя аз как се ограничавам. Никога не са ми били много бутилките, в някакъв период стигнаха около 40 и бройката ме ужаси. Всичко бързо ми омръзва и първоначалните любови скоро станаха досада. Имам много точна олфактивна памет и съответно представа какъв парфюм искам, но не мога да разбера кои съставки по какъв начин го изграждат. Знам какво искам да има в пирамидата, кои аромати много обичам... докато търся, фъскам наличните Simple Smile
Предстоят ми сериозни разходи и скъпи парфюми няма как да купя в близките 2 години, което не пречи да чета, проучвам и пожелавам по нещичко, за малко.

# 93
Отливки продава starcorp.bg, мостри - veneracosmetics, parfumi-shop. В парфюмните групи непрекъснато се предлагат отливки, често и фабрични малки милилитри.
+ elfragrance.bg,  makeup.bg, parfium.bg, parfimo.bg...

# 94
От известно време се каня да ви разкажа за Jasmin de Toscane на Jacques Fath.

Класически белоцветен дамски парфюм. Има три вида жасмин, така че ако не харесвате това цвете, бягайте. Ретро нотката на парфюма идва от фрезията. А има и лек нюанс на ягоди, който по мои подозрения е от синфонида.
Има и ядки в пирамидата, но не ги усетих. Някак очаквах нещо като ядките в Guidance (Amouage), но просто не ги отразявам в парфюма на Fath. Вероятно така е по-добре.
А онова в сивото платнено портмоне е мостра на L'Iris de Fath. Мисля, че е най-изкилиферчената мостра, която съм получавала. Много ретро парфюм - с много карамфил, алдехиди и дърво. Чак ме душеше по едно време. С голяма трайност (над 12 часа) и прелестен drydown.

# 95
Някой, който е пробвал BOSS The Scent Elixir Parfum Intense for Women, може ли да сподели мнение?

# 96
Дами, би ли могла някоя от Вас, да направи сравнение между Shalimar Souffle Intense и Shalimar Millesime Vanilla Planifolia?
Имам и много харесвам първия, а втория, след много търсене, успях да намеря на поносима цена, но трябва да стрелям насляпо и се колебая, дали си заслужава.
Искам да мога да го нося, не желая да го придобивам, поради колекционерска стойност.

# 97
AmnesiaC, много бих искала да ти дам съвет, но не мога! Различни са! Аз имам и много обичам Shalimar Souffle Intense. Но не усещам цитруси, които недолюбвам. Други хора ги усещат и то преобладаващи. Във "Ванилията", не са упоменати, но ги има. "Тонката" също е съвсем различен от трите. "Ванилията" има прилика с класическия Shalimar според мен, но с по - изразена и много красива ванилия и без животинските нотки. Зависи какво ще се прояви на твоята кожа. Красив парфюм е, но дали ще ти хареса... Не знам? Без да го пробваш, мисля, че никой не може да ти каже. Ако е на добра цена и ти допадне, чудесно! Ако не, можеш да го размениш. Сложни парфюми са и без да го тестваш... Ако имах парфюма, щях да ти изпратя проба, но уви! Каквото и да решиш, надявам се да си доволна!

# 98
Благодаря, вече го поръчах.

# 99
Благодаря, вече го поръчах.

Бихте ли споделили от къде?

# 100
От ebay - излезе оферта от Италия на нов, неразпечатан парфюм на поносима цена.

# 101
Сетих се да споделя за Soft Lawn на Imaginary Authors, в чест на полу-пролетното време.
Ароматът дава точно това, което обещава, отваря със сочна зелена трева и току-що разпечатана кутия за тенис топки, но по приятен и интригуващ начин ( тук трябвя да вметна, че наистина обичам да си завирам хобота в кутиите за тенис топки, особено когато са пресни, мммм....) ,  след 10 15 минути този екстремизъм преминава в много приятна, въздушна и акварелна  липа.
Радват ме с бунтарството си, дразнят ме с нелепата си история с тези измислени автори (включая кратка биография, фалшив портрет и  фалшиви заглавия на романи ) , на когото да посветят аромат, ами много... измислено, направо съм сигурна, че ако бяха вдъхновени от истински лица  щях да ги имам всичките

# 102
  • Стара Загора
Здравейте, може ли мнение за това парфюмче Brecourt Captive. Ако някой го има или го е пробвал, може ли да сподели как е от към трайност. Поръчала съм го от Висша козметика още на 25.01 и го чакам, но ако не си заслужава, да отменям поръчката.
И другия ми въпрос е за този парфюм - Andalusian Soul The Merchant of Venice. Получих отливка на него, но е толкова нетраен... След 30 мин, няма и следа от аромата. Такава ли му е трайността или съм си купила менте отливка Simple Smile

# 103
  • София
Не е менте отливката. Чак 30 не трае при мен, но 3-4 часа макс и почти изчезва.

# 104
  • Стара Загора
Благодаря за отговора. Ще си я изпръскам, но явно на моята кожа не се задържа. Добре, че не го поръчах.

Общи условия

Активация на акаунт