Кралски работи и клюки - февруари 2024

• 108 529
  • 849
  •   1
Отговори
# 300
  • Някъде там
Не бих казала, че са им малко тиарите на датчаните. Мери като принцеса поне 3 носи, Маргрете и тя няколко, Мари също поне една. Една е подарък на бившата снаха (явно не от crown jewels).

Сигурно се повтарям, но едно от най-приятните преживяеяния в Копенхаген ми беше посещението в Розенборг. Бижута са толкова близо за разглеждане и са великолепни!
Никак не са малко,общо всички бяха 13-14. Щом и за бившата снаха имаше подарък и тя даже я носеше на 50 годишнината от управлението на Маргрете.

За мен и двете са много добри традиции.
Така част от бижутата ще бъдат запазени за поколения кралици (независимо дали действащи или консорт), а тези от Danish Crown Jewels ще могат да се видят от всеки желаещ.
Умна жена е била Софи.

А това са регалиите които също могат да се видят в Розенборг.
Датските коронни регалии са символите на датската монархия . Те се състоят от три корони, скиптър (символизиращ върховната власт), globus cruciger (кълбо, символизиращо земното царство, увенчано с кръст), държавен меч и ампула (символизираща помазването на монарсите). Датските кралски регалии се съхраняват в съкровищницата на замъка Розенборг . Най-старият от тях е държавният меч на Кристиан III от 1551 г. Освен това те включват диаманта на крал Кристиан IV ; седла, бродирани с перли и злато; предмети, издълбани от слонова кост и скален кристал; лапидарни парчета от скъпоценни камъни и брошки във формата на фантастични животни.

# 301
  • София
Бях сигурна, че е мартеница, и също че ще "е от Гърция" 🤨😐. Не съм доволна 👿

vorsten_nl Изглежда добре, но тази връв (плъзгане) на китката на Максима между златото и диаманта забелязвала ли ви е? Josine Droogendijk от @modekoninginmaxima.nl казва на Vorsten откъде е дошло въжето: „Това е така наречената martis или пружинна гривна. В Гърция децата правят възли през март, като защита срещу променящото се време. Пада ли в края на месеца? След това въжето може да бъде окачено на дървото, така че птиците да го използват за гнездото си. Можете да прочетете повече мода и бижута всеки месец във Vorsten!

# 302
  • Някъде там
О да, сигурна бях и аз, че вероятността да не е мартеница е почти нулева. Радвам се, че Джозин най-накрая го уточни.
И аз съм разочарована че е "от Гърция", но то беше очаквано.

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 15:36 от daviz

# 303
  • Разпиляна във въображението
Кралят и кралицата днес напът към редовната неделна служба.

# 304
И фенове има в Сандрингам в лошото време

Както и благодарности от краля

# 305
  • Някъде там
Докато Рания беше в Катар за азиатското фп, Абдула доставя хуманитарна помощ в Газа.
https://twitter.com/AmichaiStein1/status/1756746721684586939?s=19
За съжаление паднаха йорданците, но пък се забавляваха Рания и децата ѝ.

Меган и Летисия включени в новата реклама на Aquazzura.
https://www.instagram.com/reel/C3K_8HOqFw8/?igsh=ZWI2YzEzYmMxYg==
Хари го чаках на Супербол заради инфото тук, че ще присъства, но го нямаше. Поне Ъшър направи шоу, а Хари ще чакам в Канада.

# 306
  • София
Много свежи снимки на краля от посещението в църквата на Сандрингам вчера:

# 307
Чарлз ми изглежда малко изморен. Но предвид състоянието му, наистина изглежда добре.
По път чух, че Уилям е наел някакъв бивш дипломат - Иън Патрик, който да помага, имайки предвид увеличеното натоварване. Не успях да чуя много детайли, само коментарът, че било много добър ход и въпросният дипломат бил много опитен и с добър имидж.

# 308
Явно не се чувства в свои води, а  уж нищо не работят роялите.

# 309
Признавам си, жал ми е за Чарлз. Десетилетия наред беше недолюбван. Само много близки са го познавали добре.
Пак десетилетия чака да се ожени за жената на живота си.
Вече като крал модернизира нравите. Скъса с догмите за кралската недосегаемост.
Поостаря. И тъкмо мисията на живота му започна, сега това...
Дано наистина да е хванато навреме.
Младите ще имат време да "кралуват".

# 310
Не, обясниха го като знак, че иска да затвърди глобалната си роля. Свързват го с успеха на Ъртшот и популярността му в и извън ОК. Бил най-популярната и одобрявана кралска особа в САЩ. Някъде казаха, че имал по-добър рейтинг и от Байдън, не съм гледала официални социологии за последното твърдение...

# 311
  • София
Абе, то не е много трудно да има по-висок рейтинг от Байдън, но е ясно, че Уилям е много харесван. Млад, модерен, стабилен, с прекрасно семейство-какво да не му харесваш.

# 312
По път чух, че Уилям е наел някакъв бивш дипломат - Иън Патрик, който да помага, имайки предвид увеличеното натоварване. Не успях да чуя много детайли, само коментарът, че било много добър ход и въпросният дипломат бил много опитен и с добър имидж.
Аз пък четох, че предишният му секретар е напуснал, този е новият. По CV изглежда сериозен човек и опитен бюрократ, дано наистина е такъв.

# 313
  • София
Доколкото знам има протокол кой ще бъде твой секретар и не е просто така да извикаш някой на интервю за работа. По-скоро Уилям е взел някой приближен, за да му помога, но не и да се освободи от този, с когото работи от години.

# 314
нормално е, ако Уилям ще поеме отсега част от задълженията на Краля да смени личния секретар с такъв със сериозен опит като дипломат. все пак Кралят на Великобритания е и държавен глава в 56 държави от Общността. когато стана принц на Уелс също имаше смени в екипа, които да съответстват на новата роля.

Лично аз харесвам Чарлз и никак не съм готова да видя скоро Уилям крал. Дано Кралят да е с добро здраве дълги години, за да може Уилям да остави отпечатък като принц на Уелс. Летвата е много високо вдигната от Чарлз.

Общи условия

Активация на акаунт