Кралски работи и клюки - февруари 2024

• 108 438
  • 849
  •   1
Отговори
# 150
След като е открит случайно ракът по повод друго лечение,  надявам се да е в начален стадий.

# 151
То от тези им блестящи ходове, затова сега са на този хал. Няма нито един обучен и енергичен млад човек под ръка, който да поеме нещата.
Това е ироничен коментар, нали Simple Smile

# 152
Освен, че Хари му е син и със сигурност се тревожи за баща си, той е и държавен съветник, така че е съвсем нормално да са го извикали. Ако Чарлз искаше щеше да го махне от този пост, но той не го е направил.
Кралят няма такива правомощия. Парламентът обаче го е направил още през 2022, когато внася промяна според която принцовете Хари и Андрю реално не могат да действат като държавни съветници на Краля. Промяната е, че принцеса Ан и принц Едуард ще влезнат в тази роля вместо Хари и Андрю, защото са работещи рояли.

източник: https://people.com/prince-harry-prince-andrew-quietly-barred-roy … g-charles-8546422
Превод:
Скрит текст:
Принц Хари и принц Андрю тихомълком са лишени от роли, които биха им позволили да заемат мястото на крал Чарлз
Принцеса Беатрис също е засегната от промяна в дългогодишната традиция.
Принц Хари и принц Андрю няма да бъдат сред държавните съветници, на които крал Чарлз би могъл да се обади, когато отиде в болницата за лечение на увеличена простата.
При второто четене на законопроекта на държавните съветници 2022-23 в Камарата на лордовете на 21 ноември 2022 г. лорд Тру каза, че Кралското домакинство потвърди, че на практика само „работещи членове на кралското семейство ще бъдат призовани да действат като държавни съветници.“ Законопроектът стана закон през декември 2022 г. и нашумя, защото направи принцеса Ан и принц Едуард пожизнени държавни съветници на крал Чарлз. Уговорката за „работещи членове“ до голяма степен минаваше под радара - досега.
Въпреки че принц Хари, 39, и принц Андрю, 63, технически са държавни съветници, и двамата се оттеглиха от кралските си задължения, така че няма да бъдат избрани за кралската отговорност.

Не знам списание Пийпъл какво е писало, но написаното на официалния сайт на Кралското семейство, за това кои са държавни съветници е друго.

https://www.royal.uk/counsellors-of-state

# 153
Или не е предпочела, а изрично е заявено тя да не отива. Предвид цирковете, които спретна - очаквано.

# 154
Не следя темата отдавна, но бих предположила, че може и изрично да е казано да не идва.
Предвид състоянието на Чарлз, разбирам защо не биха се желали излишни любезности и лицемерие, ако действително не я понасят.
Но пък в такива моменти хората би трябвало да са по-смирени някак си. Знам ли...
Ама ако не я искат, правилно е да си остане с децата. Няма да им се навира я. И Хари правилно е отишъл. Баща му е все пак.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 17:11 от Лайкa

# 155
Пише, че Хари вече се е видял за няколко минути с баща си, Кралят и Камила вече са заминали.

Според мен е нормално Меган да не идва, все пак има 2 невръстни деца, за които да се грижи. Не е и подходящ момент за извинения за книгите/интервютата/филмите, надали Чарлз е чак толкова зле. Не е и подходящ момент за срещи с който и да е от внуците, все пак имунната система на онкоболните е компроментирана и трябва да се пазят и да са спокойни.

Може и да й е неудобно да се изправи очи в очи с човека след всички обвинения и драми.

# 156
Не следя темата отдавна, но бих предположила, че може и изрично да е казано да не идва.
Предвид състоянието на Чарлз, разбирам защо не биха се желали излишни любезности и лицемерие, ако действително не я понасят.
Но пък в такива моменти хората би трябвало да са по-смирени някак си. Знам ли...
То ще е свръх лицемерие от нейна страна да отиде, след като ги обвини по медиите в какво ли не, знаейки че те няма да отвърнат и след като рева при Опра, че са расисти, докато принц Филип си отиваше, само щото някой си се чудел дали детето щяло да бъде с тен, или рижаво. Познавайки англичаните, истинският "проблем" би бил, ако е рижаво.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 00:11 от Фея Таралежка

# 157
Пристига при Чарлз

На излизане от Хийтроу с ескорт

# 158
Ама тя може и да е била права, че е било така.
Но това не означава според мен, че като човек разбере, че има вероятност повече да не види друг човек и би казал "а, не, аз тоя/тая не искам да ги виждам".
Разсъждавам от собствената си камбанария. И аз не се разбирам със семейството на бащата на децата ми.
Хари е двойник на един мой проятел. Не е удобно да му плюсна снимката тук, но всеки път като го видя и се чудя какво прави Давид в бг мама Joy
Ето сега, дори и в профил и пак си помислих "А, Давид".

# 159
Какво искат от Хари?

# 160
Чарлз изглеждаше много добре оня ден на снимките с Камила.
Пак повтарям, ракът при възрастните хора не е това, което е при младите. Не го отписвайте човека толкова бързо.
А това, че е поискал да види сина си и другите си близки е нормално. Съобщил им е подробности, които на широката публика няма нужда да се казват.
Въобще, в случая Чарлз подходи разумно, отговорно и честно, както подобава на мястото и ангажиментите му. Младите защо мълчат не знам. Не може да не си дават сметка, че само подклаждат подозрения с криенето си.

# 161
  • Някъде там
Добре направи Хари че дойде сега. Канада го чака. Сега поне няма да четем, че не си е позволил да пътува до Канада, пък да посети Чарлс след като му се е обадил да му каже диагнозата си, не е благоволил.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 19:14 от daviz

# 162
Чарлз изглеждаше много добре оня ден на снимките с Камила.
Пак повтарям, ракът при възрастните хора не е това, което е при младите. Не го отписвайте човека толкова бързо.
А това, че е поискал да види сина си и другите си близки е нормално. Съобщил им е подробности, които на широката публика няма нужда да се казват.
Въобще, в случая Чарлз подходи разумно, отговорно и честно, както подобава на мястото и ангажиментите му. Младите защо мълчат не знам. Не може да не си дават сметка, че само подклаждат подозрения с криенето си.

Абсолютно адмирирам, че излезе и открито заяви какво му се случва. Не се срамува от заболяването си, ами отговорно обръща внимание на хората да се преглеждат. Начинът по който от Бъкингам подходиха ме навежда на мисълта, че прогнозите за Чарлз са добри.

# 163
  • Някъде там
Забравих да коментирам Матилде че много ми харесва тоалета ѝ.
Хашем и той с чичо си на мач.
https://www.instagram.com/reel/C3As1bqNZnB/?igsh=ZWI2YzEzYmMxYg==

# 164
Уилям се завръща утре.

Хиляди хора са дошли днес пред вратите на Бъкингамския дворец, за да пакажат подкрепа за краля.
https://x.com/DailyMirror/status/1754868114792014316?t=IVovoq1rX … oxoViSnNDy-w&s=09

Общи условия

Активация на акаунт