Кралски работи и клюки - февруари 2024

• 108 524
  • 849
  •   1
Отговори
# 315
Не са ли малко много 56 страни?

# 316
Иън Патрик е назначен за нов личен секретар на Уилям, след напускането на предишния, чието напускане е договорено още от миналия септември/октомври.
Кралските лични секретари не напускат и не се наемат набързо. Те в малките фирми хората не напускат без едно или двумесечно предизвестие, та там ли. Освен ако не е след някой гръмък скандал, но не се е чуло нищо такова от Бъкингам.

# 317
  • Разпиляна във въображението
Спекулират нещо за назначаването му и във връзка с Катрин и тази информация - Патрик също така е попечител на Crohn's & Colitis UK, благотворителна организация за двете основни форми на възпалително заболяване на червата.

# 318
  • Някъде там
Меган в събота на сбирка с жени, които наскоро са се преселили в САЩ от Афганистан по програмата   "The Welcome Project" на фондацията им и Mina's List.

Скрит текст:
Вдъхновени от работата си с Hubb Community Kitchen в Обединеното кралство, Меган, херцогинята на Съсекс и фондация Archewell стартираха The Welcome Project през 2023 г. в подкрепа на програмите, ръководени от жени; създаване на безопасно убежище и приобщаваща среда за жени, които наскоро са се преселили в САЩ от Афганистан. Миналата събота херцогинята се присъедини към проекта за добре дошли в Южна Калифорния за вечер на готвене и разказване на истории. 

В сътрудничество с партньора на The Archewell Foundation, Mina's List, група от 15 жени се събраха, за да приготвят традиционна афганистанска храна, включително Ashak и Mantuu. След приготвянето на храната жените седнаха да обсъдят личните си истории и подкрепата, която намират от тази група жени между поколенията.

От 2014 г. Mina's List работи с жени активисти и политически лидери в Афганистан, за да настоява за по-голямо равенство между половете. През 2021 г. Списъкът на Мина помогна за евакуацията и презаселването на над 2000 афганистански жени и семейства чрез независими и коалиционни усилия. Тъй като много жени се заселват в Южна Калифорния, Mina's List и The Archewell Foundation обединиха усилията си, за да осигурят общност и подкрепа на тези забележителни жени, когато те започват да изграждат отново живота си в САЩ

Виктория и Даниел на среща с посланика на Сащ. Подготвят се за пътуването си.

Тази седмица масово са в зимна ваканция. Датчаните са в Швейцария на ски. Матилде у Филип и те са в почивка. Максима са от миналата седмица на ски.
Летисия и тя няма събития тези дни.

# 319
Прекрасна и красива Меган. Както винаги, не забравя инациативите си и хората около тях 🥰
Виктория и Даниел.кога щяха да са в САЩ? Виктория е хубава и елегантна така. Имаше много интересни постове назад, ще ги коментирам утре с кафето 😆

# 320
  • София
Ееее, разочарована съм, че Хари не беше на Супербоула, нали уж беше потвърдено, че даже и с Мегън щял да бъде.

Има ли снимки от скиваканциите? Сякаш не съм виждала Мери и Максима на ски, те карат ли?

# 321
https://sussex.com/

Нов сайт на херцогът и херцогинята на Съкекс.

# 322
  • Някъде там
Нещо не ми излизат нови отговори.
Много им е хубав сайта на Съсекс. Най-накрая всичко с което се занимават излиза подробно на едно място. Удобно е за тези които следим работата им.

Лана е как не си? Онзи ден когато сложих Соня и Максима я сложих.
След малко ще я кача пак. От тазгодишната почивка на датчаните няма още, но има множество стари снимки. И ски кара Мери да. 😀

От 19-ти до 22-ри февруари. Естел на 23-ти има рд.
Харесвам ѝ го и аз този тоалет на Виктория.
Йорданците с Байдън.
Рания в много хубав тоалет. Разбирам я за тъмните цветове в които се облича и много ми хареса

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 07:53 от daviz

# 323
  • София
А защо Рания се облича в тъмни цветове?/май нещо съм пропуснала.../

Байдън е с много странни обувки,..

# 324
  • Някъде там
Предполагам защото е палестинка. Откакто има война там, тя носи основно тъмни и базови цветове, особено на срещи и ангажименти свързани със случващото се в Газа.
Абдула е 170 см, а Байдън го дават 183 см.
Ето я Максима. В Испания е била.

Мери от предишни почивки.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 08:35 от daviz

# 325
Много е хубав сайта на Хари и Меган. Очаквам обявяване на интересни проекти и занапред. 🙂 Рания е прекрасна както винаги.

# 326
Абдула си мислех даже, че е по- нисък, а 170 бива. Мери и Максима са много готини скиорки, надявам се и тях на по 80 и косур да ги гледаме на ските като Соня. И аз съм малко разочарована, че не видях Хари и Меган на Супербола, ама пък Ъшър и H.E.R ми направиха шоуто. То само тези хора ме интересуваха от Супербола, едните ги нямаше Joy Много хубав нов сайт от Съсекс, изпипан, модерен, елегантен и си тежи на мястото.

Назад видях едни тиари на кралица Маргрете, страхотни са. Има нещо традиционно и скандинавско в тях, ходят и на Маргрете. Както онази тиара на Шарлийн, с океанските вълни, просто описва човека и неговите интереси.
И постът с обеците много ми хареса. Едни тройни на Летисия- веднага бих си ги взела Joy

# 327
Принцесата на Уелс има впечатляваща колекция от обеци, за мен една от най-красивите и разнообразни, защото има класически и скъпи бижута, но и модерни и нестандартни, някои обеци струват няколко паунда, други няколко десетки хиляди, без да се смята историческата им стойност.
Тъй като в последно време съм фен на перлите, тези са ми едни от най-красивите:

А ето и още от обеците на Кейт:

И едни от най-нестандартните, за които се сещам:

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 10:18 от gala66

# 328
  • Някъде там
Вчера освен срещата с посланика Виктория и Даниел  са присъствали на дипломатически прием за чуждестранни посланици на етажа на принцеса Сибила (майката на Карл-Густаф).

Тирамису много си права те реално отразяват същността ѝ.
Ето инфото за личните ѝ тиари.
The Baden Palmette Tiara

Скрит текст:
Наследството на Маргрете от кралица Ингрид включва тази диамантена тиара, която включва мотиви от палмети, подредени така, че да отразяват сърцевидни форми.
The Turquoise Daisy Bandeau

Скрит текст:
Още една диадема, която Маргрете наследява през 2000 г. от кралица Ингрид, включва в дизайна си закачливо прозвището на кралицата - Дейзи. ("Маргарита" е френска дума за маргаритка.) Поради това повечето хора смятат, че тюркоазената и диамантена лента е една от частите, които Ингрид е получила от собствената си майка, престолонаследницата принцеса Маргарета, която също е била с прякор "Маргаритка". Маргрете обича тюркоазите.
The Naasut Tiara

Скрит текст:
Най-новото попълнение в колекцията от тиари на Маргрете е тази, изработена от Николай Апел през 2012 г. с помощта на претопени златни монети от Гренландия. Тя е подарък от Гренландия за Маргрете по случай рубинения ѝ юбилей, а флоралната диадема включва и малки рубини и диаманти, разпръснати сред златните ѝ цветя

The Golden Poppies

Скрит текст:
Маргрете обича модерните бижута, а това изделие, създадено специално за нея, със сигурност отговаря на изискванията. Украшението е изработено през 1976 г. от Arje Griegst. Изработено от злато, украшението се прикрепя към тила на притежателя си чрез малък гребен, след което разпръсква златни макове и малки насекоми с бижута по косата към челото. Със сигурност не е по вкуса на всеки, но определено е авангардна.
Шарлийн показва че не е фен на тиарите. Тиарата Ocean Tiara създадена за сватбата ѝ тя носи като колие, а само за корицата на "Hola" я слага като диадема.

# 329
И аз като Маргрете много харесвам тюркоази, но The Naasut Tiara най- много ми хареса.

А Шарлийн има още една тиара на "океанска" тематика- The Diamond Foam Tiara и е вдъхновена от пяната на морските вълни.

Общи условия

Активация на акаунт