Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

• 34 092
  • 821
  •   1
Отговори
# 555
☕добро утро! аз съм на кафето на Елора, онова за отслабване 🫣

Сложих какаовото масло и го зарязах на масичката.. след малко гледам дребното подпряно на ръце и надвесило нос над чашата и вика ммммм и се облизва ☺☺☺мирише явно на шоколад 😅и ми сочи “байсикъл” , та байсикъл 🤔явно искаше да каже “съркъл” заради гръговете от маслото- и двете думи са ги учили,ама нещо не ги прилага вярно.. И докато уточним урока рано-рано , топна пръст и доволно го облиза

😅😅😅
Скрит текст:

Тази сутрин се мерих с метъра. Гръдна обиколка съм свялила 4 см от последното мерене, подгръдна-2 см, талия - там има щета 😅след операцията фирмата се смени и съм с + 2 см (дано причината е в затрудненото wc тези дни.. силно сгреших според мен, че не си изчаквах чията 1 денонощие и в резултат обра течностите отвъре🤔може и да си въобразявам де.. но по принцип проблеми нямам и това е единственото различно тези дни)

Ръка -1 см, бедро - същото. Прасец и глезен не съм мерила никога, но там видимо се е обрало и изпънало . Индиректно го усещам по лекотата , с която си обувам ботушите високите до колено (имала съм моменти да ги оставям преди с лвко отворвн цип и да слагам 3/4 дънки отгоре, защото не успявам да дръпна докоре 🙄и съм ги обувала легнала на леглото и краката на свещ и дърпам цип..

Гущер, нищо не знаеш ти за нашите мъки дамски да изглеждаме добре 🫣😅😅😅🤭

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 09:23 от fotokod

# 556
Тайс, при теб голям напредък с КЗ. Щом ядеш и това, което не ти се нрави… Кога спираш глюкофажа? Както каза Долче, човек се адаптира и свиква с вкусовете. С авокадото и аз имам проблем, ям го само под формата на гуакамоле. Инсулин ще пусна лятото, че сега бях под голям стрес и имах други грижи. Мислех, че даже и КЗ ще удари тавана, кортизолът също, а то…

Има ли нещо по-специфично,което трябва да се прави - за сваляне на кортизола?

# 557
Гущер, ама както казва danilu, жената само провокира твоя режим. Срчтой си в сектата, добре си си 🙃

Nani, браво за подобрените резултати🌟 Аз този холистерол никога не съм го изследвала. Даже съм се чудила, защо го няма в профилактичния профил (макар да имам някакъв спомен на 30 г ЛЛ да ми пуска на мен и на ММ и мн се смя, че цифрите ни изглезли еднакви)

🤔от това, което съм чела по диагонал 🫣при жените холистерола като стойности се мени в рамките на МЦ и подобни хормонални разби фази (напр предменопауза).. Та не знам самоинициативно ли си го пускаш или предатои разчитане от лекар т.е назначено в конкретен двн 🤔

Кортизол не съм изследвала 😌та аз жуля по 4-5 кафета дневно понякога.. само кривя резултатите 🫣

Dara, за сухия фаст и аз тези дни мернах 🤔може да ебил споменат в старите теми и там да съм го засякла. Реално аз май такъв фаст правя, като не пия вода 🤔ама категорично си ме удари в кето обрив 🤨и пустия, не е изразен, ама нагло посърбява

Скрит текст:
ММ го накарах да си мерне кетоните вечерта на 3 ден от фаст, тъкмо преди да го прекъсне. Еми между лилаво и тъмно лилаво 🤨мрън мрън мръъън

# 558
"Гущер, нищо не знаеш ти за нашите мъки дамски да изглеждаме добре 🫣😅😅😅🤭"

А аз си изрежа ноктите на краката и вече съм убав... Grinning

Фото, жената изключително подпомага моя режим. Заменя мръвки за ориз, хляб и картофи. Гладува с мен 48ч. , че да не ме дразни и изкушава.

# 559
Fotokod, на теб браво за фастовете и това, че си успяла да увлече и ТВ в начинанието. ММ е като теб 3 кафета са малко за деня, поне 5 трябва да са. Замисли ме ти за фаст днес... Ако не взема сауна в деня на фаста, вода почти не пия.
Nadelina, не съм правила нищо, за да намаля кортизола. Единствената промяна е, че намалих кафето от три на ден минах на едно. Много рядко пия по две. Имах и все още имам някакви здравословни проблеми и мислех, че покрай тях съвсем съм го вдигнала. Даже се зачудих това моите резултати ли са, но после по холестеролите си ги познах... Laughing
Мечтая си да пия италианско кафе на крак на езерото Гарда...

# 560
Нани, не си отскоро в темата, трябва да си разбрала, че малко по-високият холестерол не е драма Simple Smile
Даже при жените си трябва по-височък и е вредно да се сваля изкуствено.

Виж си триглицеридите, те са проблемът.

И пусни едни щитовидни хормони, няма да е излишно Simple Smile

Радост изчезна, дано да е добре.

# 561
Триглицеридите са се повишили в сравнение с миналото лято, но не е драма. Щитовидни пускам веднъж годишно. Лятото ще пусна и инсулин, и всички останали. Напоследък ми се струпаха много прегледи и манипулации. Давам си малко почивка от лекари.
Пак да споемена, че не съм сигурна дали и противозачатъчните, които приемам, не вдигат нивата на холестерола. Та там не е съвсем обективна историята.

# 562
ооо, nani, сигурно има някаква зависимост хормони-холистерол и противозачатъчните да са фактор 🤔питай denis в темата с хормони

по дяволите! ще се правя, че не съм те прочвла 🙄знам си аз, че тези кафета не са ми в полза..🫣ще трябва да намалям.. заради кортизол, заради ph..

Минахме през Лидл - днес ми изгря щастливата звезда и кривнахме 🤭🤭

Питам Мм - има топъл кроасан със шунка- вземам за децата. Ти искаш ли? (изпитвам му ината) А той : Не! 🤭
(сега за обяд яде зелена салата с 1 туна)

Обяд за мен -  2 яйца с тиквички, люта чушка, малко сирене и кашкавал и капнах малко сметана от гевезелък+ зелена салата айсберг

вечерята - Взех чушки, карфиол и кайма - това за нас с ММ, че децата не се трогват. Те ще ядат калмари , като по-онеправдани 🤭

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 13:00 от fotokod

# 563
Аз от мързел опекох пак на Шарпи баницата. Половината за обяд със салата, половината за вечеря пак със салата и днес мисля повече да не готвя Grinning
Ама не му върви на това печиво с мен... Последния път забравих маслото да сложа. Днес е бакпулвера, още си ме чака... Да видим другия път какво ще е, то останаха яйца, сирене и желатин само. Дано да не съм способна точно от тях да забравя да сложа някое Joy

# 564
И аз направих същата баница, но този път не се вдигна.Не знам какво обърках, но ще се изяде. Мисля да направя още една и да замразя за седмицата.
Направих и една тенджера супа с пилешко, спанак, люти чушки, бамя и пасирани домати. Застроих я с яйце, бадемово брашно, кисело мляко и зехтин. Вкусна е, а и ще имам за цялата седмица за вечеря.

# 565
Тя толкова бързо става, че не знам струва ли си, освен ако хептен никакво време нямаш през седмицата. Поне аз както я пека в еърфраера де, нямам време за загряване да чакам, само времето за печене.
Тя и поначало не ми се надига особено, ама тоя път без бакпулвера стана хептен на омлет, плъста стоеше. В моята днес има и доволно количество извара де, с нея си става друга консистенцията.

# 566
Я да питам ходещите бързо, вместо упражнения. Засичали ли сте с саква скорост се движите. На мен това ми е новата страст, мислех, че 5 км/ ч е макс, днес като припалих моторетката и се е вдигнала 🤣 на 5,5 км/ч. 20 минути, пък само 2400 крачки. И под 2 км. А се прибрах потна. Сега изпратих мм по същия маршрут. Следя му крачките от няколко дни и съм му обещала, когато ме настигне на скорост, да движим двамцата, ама в мойто темпо. Той се разхожда. А аз спортувам 🥳
Скрит текст:

# 567
Щом се изпотяваш от ходенето се брои за спорт, иначе е само разходка, ако ще и 20 к крачки да правиш Kissing Heart

# 568
Мда, то повече зависи на теб как ти действа. А и придвижване с еди каква си скорост е много различно по различен терен, хеле пък ако има и наклон а не съвсем по равно да се движиш.

# 569
Щом се изпотяваш от ходенето се брои за спорт, иначе е само разходка, ако ще и 20 к крачки да правиш Kissing Heart

Малииии, то по тая логика рядко ми е спорта Joy

Общи условия

Активация на акаунт