Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

  • 34 067
  • 821
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 24 911
Не само захар ами и други подсладители гледам да избягвам, аз затова и за добавки отбягвам течни и разтворими - всичките са овкусени. Цитратът ми е на капсули или чист на прах, но последното хич, ама никак не е вкусно. Свикнах му и ще си го изпия, а и като цена излиза осезаемо по-изгодно понеже си взех голяма разфасовка, но да кажа все пак.
По принцип ако се предозира, действа доста разхлабително та ще усетите, така че там бих била смела и бих пробвала с качване докато видя при колко се случва това. Поне лесно се съди Grinning
Ако са капсули, предлагам да не са с повече от 150-200мг магнезий в една, реално 150 са в 1 грам цитрат, нормално голяма капсула. Та представете си ако е двойно... не всеки би ги глътнал. По-добре две да изпие човек, отколкото да се мъчи и дави.
В аптека... на повечето места ще ви замотаят за милиграмите. Къде от незнание, къде от зор да ви пробутат което им е приоритетно в момента. Нагледах се. Това да слушаш как обясняват на клиент че в Магнерот 500 има 500мг магнезий в едно хапче, то дори не е смешно. Не са навсякъде така, но е голям късмет точно в аптека да получите адекватен съвет за добавки. Аз където работех, имаше 6 броя фармацевти общо и не ги оставих никога те да ми избират магнезий, ами хващах целия рафт да ги чета наред Grinning

# 631
  • Мнения: 16
Здравейте, направих ОГТТ в 25 г.с., понеже ми беше назначено от проследяващия АГ. Тя каза, че стойностите са гранични, а при консултация на профилактични прегледи с ендокринолог от работа - резултатите са перфектни. Бихте ли ме насочили за ендокринолог, с който мога да направя допълнителна консултация в София, понеже се чувствам леко объркана. Качвам също резултатите и тук.

# 632
  • Мнения: 997
ей, най-после писахте, та да се включа и аз (нали не може 2поредни поста)

вчера се провалих- вечерях (т.е събра ми се само 24 ч фаст вместо прумерно 40 часов).. Еми, изпуках от студ.. не ми беше кеф 🤨

Peponi, уви не мога да коментирам резултата. На мен също ми предлагаха такъв тест, но аз отказах и поисках само гликиран хемоглобин (при бременни не се изследва инсулин, което някак ми обезмисля цялата работа 🤔ама това са моите разсъждения де) Иначе какво накара АГ да ти назначи тест? Понеже за тези г.с е препоръчително? Трупаш мн кг? Или на фм се видя по-едър плод или повече околоплодни води? 🤔

Във форума има тема за бременни с гестационен диабет и там може би ще получиш мн ползена информация, за да си подготвена с въпроси преди срещата с ендокринолога

# 633
  • Мнения: 16
ей, най-после писахте, та да се включа и аз (нали не може 2поредни поста)

вчера се провалих- вечерях (т.е събра ми се само 24 ч фаст вместо прумерно 40 часов).. Еми, изпуках от студ.. не ми беше кеф 🤨

Peponi, уви не мога да коментирам резултата. На мен също ми предлагаха такъв тест, но аз отказах и поисках само гликиран хемоглобин (при бременни не се изследва инсулин, което някак ми обезмисля цялата работа 🤔ама това са моите разсъждения де) Иначе какво накара АГ да ти назначи тест? Понеже за тези г.с е препоръчително? Трупаш мн кг? Или на фм се видя по-едър плод или повече околоплодни води? 🤔

Във форума има тема за бременни с гестационен диабет и там може би ще получиш мн ползена информация, за да си подготвена с въпроси преди срещата с ендокринолога

Не, нито качвам много кг, нито бебето е едро. Околоплодните води са в норма. Изследването вече било задължително, понеже при предишната бременност не съм правила такова и не исках да го правя.

# 634
  • Мнения: 32 360
Peponiii, с ендокринолог не мога да помогна, но можеш да си вземеш глюкомер и да тестваш как ти се движи КЗ след хранене- особено след повече вгх (хляб/тесто, ориз, картофи, сладко, плодове и др.). Примерно на първи и после на втори час.

# 635
  • Мнения: 24 911
fotokod, няма такова нещо като провален фаст, както обича да казва Минди. Съгласна съм с нея. 24 пак не е зле. Като не стане този път, ще стане друг път за повече, поне аз отказвам да се стресирам по тоя повод.

Някой може ли да ми припомни чия в какво слагахте, освен в очевидния пудинг? Имам някакъв спомен като че ли за в печива или гофрети ли да беше, ама може и да бъркам. Вчера си купих половин кило, но аз реално чия пудинг си правя доста рядко, по-скоро други рецепти ще търся с нея. Долче, май ти беше слагала в него?

Ще чакаме и Гръмогущер да се похвали какво е направил с кашкавала и дали му е харесало. Не че е идеално де, особено ако се пържи в олио, ама за разнообразие по веднъж не е и чак крайно зле като вариант.

# 636
  • Мнения: 32 360
Натка, слагала съм чия в печива- в кето хляб, палачинки, гофрети, мъфини. Също в тигана към карфиолен "ориз" или зеленчуци- ако е имало сосче за обиране. Добавяла съм към омлети, както и в супи. В смес за кюфтета или блат от кайма също може да се слага вместо галета. Иначе без печене можеш да слагаш в кисело мляко, заквасена сметана и подобни. Все ще я употребиш някак.😃
Не съм ви чела назад, надявам се да успея тези дни да наваксам.🙂

# 637
  • Мнения: 24 911
За киселото мляко ясно, то аз даже ако си правя пудинг си я накисвам с вода и вече към готовото желе слагам малко кисело мляко там или заквасена сметана, колкото да има малко вкус и на това.
Виж в кюфтетата ме заинтригува, аз нали съм им голям почитател Grinning Даже наскоро приятел ме пита какво им слагам че не си ги представял без галета, пък решил да минава на режим, ще му пусна тая муха и на него. Предполагам престоява сместа някое време за да поеме чията?

# 638
  • Мнения: 1 084
Пепони, казала е, че са гранични, защото при 5.1 на гладно се води гестационен диабет. Но инсулина си върши чудесно работата и стойностите след приема са чудесни. Ако кз беше 8-10 на 1 2 час, щеше да е гестационен.

# 639
  • Мнения: 32 360
На мен ми е съмнително малко, че КЗ на втори час е по-висока, отколкото на първи час...Ако бях бременна, щях да си купя глюкомер и да меря КЗ. Ако КЗ се вдига след втория час, също не е добре...
Натка, чак да престоява много време чията в каймата- не. Докато се омеси и се направят кюфтетата, пак минава някакво време. Е, ако яйцето е повече, това време може да варира малко, но аз нямам навик да омесвам каймата и да я държа да поема вкусовете. Обикновено си я оформям на кюфтета (или блат) почти веднага.

# 640
  • Мнения: 24 911
А аз всъщност забравих да питам остават ли пак да хрускат така зрънцата, както в пудинг? В него ми харесва, то все едно ядеш ягоди. Обаче в кюфтета нещо ми е трудно да си го представя това Grinning

# 641
  • Мнения: 32 360
Чията при термична обработка става по-суха, примерно, както се променя лененото семе и сусамът. Чак да хрускат зрънцата- по-скоро не, но това зависи и доколко влажна е била каймата. Ако е била по-суха, тогава е по-вероятно да се усещат. На мен всякак ми харесва чията.😁

# 642
  • Мнения: 5 139
Някой може ли да ми припомни чия в какво слагахте, освен в очевидния пудинг? Имам някакъв спомен като че ли за в печива или гофрети ли да беше, ама може и да бъркам.

В абсолютно всичко  - в желатиновата баница може,  във всяка салата,  в кокосово мляко (с канела е готинко), във всякакво ястия със сос или гарнитура, към авокадо, в омлети.

# 643
  • Мнения: X
При втората бременност ми откриха гестационен диабет. Мерех КЗ преди и 1 час след хранене. Подкрепям Долче относно мнението й за закупуване на глюкомер и следене коя храна как влияе на организма.

# 644
  • София
  • Мнения: 9 184
Гущер, кашкавала го пържи в краве масло. Макар ти май трябваше да не ядеш мазнини.

Общи условия

Активация на акаунт