Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

• 34 062
  • 821
  •   1
Отговори
# 645
Аз бих пекла във фурна на хартия в неговия случай, ама той върти черпака за семейството, та да покаже какво е сътворил.
Такова все се каня да направя, и се отказвам.
Не можех да панирам кашкавал и преди режима, все ми се разтичаше

# 646
В еърфраера става също - панирам сухо-яйце, сухо и замразявам. После още веднъж в яйцето да не е сухото отвън, мятам върху хартия и в еърфраера на максимална температура. Съответно като хване цвят, обръщам внимателно. Не ми стиска да не сложа хартията, направо си представям ако протече от някой край как ще е като дъвка из решетката Joy
Иначе понеже и без това го мятам напълно замразен, съм си правила така и заготовки, че да мина с едно цапане, а да спася вечерята за още 1-2 пъти. Просто като замръзнат си ги опаковам и прибирам пак.

# 647
Получих два пакета коприва и правих каша със сирене и яйца. Голям кеф! 💚
Утре ще карам и аз на фаст поне 24 часа. Голям проблем имам с умората тези дни. Много емоции ли се натрупаха, та сега това си казва думата на физическото ми  състояние….
Преди време ползвах хартия в еър фрайера, почти я запалих. Започна да намирисва и се усетих навреме да отворя. 👀
При паниране на кашкавал знам, че трябва да се потопи във вода с лед да се стегне и след това в панировката. Така остава стегнат и не се разтича.

# 648
natka,напомни ми, като се видим, да те черпя! 🙃все пак яд ме беше , че се предадах..

чия съм слагала в омесването на сиренките (онези с хуск) и като съм правила “сладко” от ягоди (замразени) на тиган и видях по рецепти, че слагат мия и тя обира “соса”

Паниран кашкавал мн мн рядко правя, защото съм разочарована от кашкавалите 🤨 но като сме на село, има една великотърновска марка, която успешно се панира (без престой във фризер - за този похват само съм чела, но ми харесва споделеното от natka да си направя заготовка и да пробвам)

# 649
Ако се пържи в маслена баня, може и да е достатъчно само да е студен кашкавалът. Когато се пече обаче, иска повече време и съответно предпочитам да го сложа замръзнал. Докато хване цвят панировката, вътре тъкмо се е разтопил. И да, има го и момента че и в кашкавала няма как да е сигурен човек, та елиминирам и това Grinning
Хартията в еърфраера - само затисната, то това е ясно. Иначе веднага е хвръкнала и се е лепнала отгоре към нагревателя. И ъгли ако стърчат нагоре, ги отрязвам с ножица.
При мен това със заготовките си беше и от необходимост - ако исках да вечерям нещо домашно, трябваше да имам супер бърз вариант за приготвяне. Та из фризера редовно имах такива неща, особено кюфтета готови направени, тях също ги мятах замръзнали.

# 650
Панираният кашкавал трябва да се пържи на много висока температура, за много кратко, разтича се, когато престои по-дълго в тигана. Вкъщи е пълно с кашкавалояди, та от опит съм го установила.

# 651
Пуснаха сега една страхотна марка млечни продукти- Каймакани. Препоръчвам всичко - сирене, кашкавал, кисело мляко и масло, с две ръце. Произвежда се в Цалапица, ако има някой наблизо до фермата. Има го в по-големите физически магазини.

# 652
Желатиновата баница по същество си е печен омлет, така че и там може да се добавя чия. Аз просто обикновено правя омлетите в тиган и по-рядко ги пека.🙂
Паниран кашкавал може да се пече и в силиконови форми във фрайъра. Зависи с каква големина са парчетата спряно силиконовите форми. Но така нищо не се разтича. Запечен кашкавал ми е по-мързелив вариант, малко "панировка" отдолу и отгоре във формичката- или пък направо всичко смесено.😊
Нани, кашата звучи много вкусно (а режимна ли беше- ако да, рецептата може ли)?🙃

# 653
За мен пане кашкавал продължава да бъде висш пилотаж 🤣.
Овалвай, замразявай, вади, реди, охххх.
Да ви е сладко, прияде ми се, ама е така ще ми мине, защото си имам пуешко със зеленчуци.
Не е фотогенично, но е много вкусно ❤️

# 654
Тайс, умирам за такива манджи! Много вкусно изглежда! Heart Eyes
Долче, сварявам копривата и я разделям на две части- една за мен, една за ММ. Запържвам масло и (за ММ слагам малко брашно за сгъстяване) добавям копривата, натрошено сирене, яйца, чесън. Може да се добави и киноа, която сгъстява. Накрая поръсвам с червен пипер.

# 655
Ето и един мой скромен омлет отпреди няколко дни- с желатин и моцарела е (простичко е, но много обичам как парчетата моцарела се запържват до хрупкава коричка🥰):

Тайс, и аз съм фен на подобни манджи. И с тази гъбка отгоре.😍
Нани, ще се пробва. Тъкмо идва сезонът на зеленийките.💚 Аз съм си запланувала един спаначен кекс, на който ще заменям брашното (малко количество е) с режимно.
Скрит текст:
 И при мен се появи форумният бъг с бутона "Полезно"- чак от петия път успях!🤪
Аз от вчера съм на фаст. Гледам, че сте коментирали усещането за студ по време на фаст. Да, особено през студените сезони го има и този момент. Аз туширам с топло кафе и чай, раздвижване, топъл душ (обичайно се къпя с хладка вода; горещи душове не обичам- а и след тях ми е по-студено). Онези джобните грейки с метална пластинка или ел. възглавничка също съм използвала понякога. Все пак, понякога и климатик не помага.😅 Така че стискам зъби и продължавам фаста или пък просто го прекъсвам.😃 Фаст 24 ч вместо 40 ч няма начин да го броя за "провал".😉

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 21:41 от dolce miele

# 656
Още една дупка на колана! Довечера ще дам банкет! Tada

Браво!
Поздравления
Здравейте. Не съм писала скоро го нямам какво.
Прочетох на две на три постовете гледам се върнат около пиперкиге и нещо ми се приядоха. Ще ходя за пипер и карфиол
 Чудна идея и без това се чудех какво да готвя че всички да го хапват😃
О какъв интересен прочит на копривата. Аз имам суха такава. Дали ще стане с нея?
Много обичам кашкавал пане но не умея да го приготвям. Колкото пъти пробвал се разтича или залепва. А иначе страшно го обичаме в къщи.
Тайсче ❤сякаш сме се наговорили. Тъкмо също го спретнах и аз днес само че с пилешко месо в нинджата.
Липсвахте ми момичета но не пиша тк не съм от свалящите кг🙄😃

# 657
Тайс, за мен паниран кашкавал винаги е бил специално лакомство, домакини дето казват "Довечера ще панирам кашкавал набързо че нямам време да готвя" ги гледам все едно от летяща чиния са излезли Grinning Че то е трудно това, как тъй "за да не готви"?? В моето семейство това не е обичайно ястие, съответно за мен е рядко лакомство.
Едната причина да правя все за по няколко пъти беше точно това - поне да си струва занимавката и цапането Grinning За 2 парченца да ям веднъж, как ли пък няма да изцапам половината кухня, не съм аз това. И другото беше докато еърфраера ми беше съвсем новост в домакинството, та доста по-често си намирах повод да изпробвам нещо, ей тъй да вида как ще стане в него. Аз в тиган никога не съм правила паниран кашкавал, такова ядях само ако друг го е приготвил. Като минах на режим обаче, все по-рядко ще ми хрумне да си поръчам навън, дразни ме олиото в което е изпържен... и така.

Дара, то ще е странно при теб ако сваляш Grinning Ама пиши да не те мислим, пак е интересно.

# 658
Дарче, ти си най- важният феномен тук. Дай поне коремчето, де ❤️.
Най- хубавото е, че докато сваляше, си подобрила показателите, за да си сега в перфектна форма на матрона.

Нати, точно си го описала - деликатес. Преди режима си купувах редовно. Дори веднъж, вече по режима, на една екскурзия си го поръчах, то другите ядоха качамак, супи, че беше някаква " гостилница" с малък избор. Та ще ям , ако правим пак Витошки походи, и някоя сладурана от нашите донесе .
Аз и без друго сега съм на двойна диета, нали холестероли боря, пффф.

# 659
Абе аз толкова рядко го ям това, че няма да ме събори и някъде навън да си го поръчам, ама вече много съм отвикнала от вкуса на това в което масово се пържи и то ми отива половината кеф на кино. Особено при кашкавала се усеща и повече, в мнооого редки случаи ще си поръчам нещо друго панирано но при другите неща сякаш не е толкова зле. Чисто вкусово говоря, разбира се, то ясно че иначе не е баш за нас.
Така или иначе, през повечето време съм на принципа - Яж си, Натке, кифтетата и не се занимавай с глупости Joy

Общи условия

Активация на акаунт