💛 Януарски мами са щастливи - гушкат бебчета красиви 💛 Тема 1

• 29 589
  • 761
  •   2
Отговори
# 120
Ние сме с боди ,ританки и ромпър ,в количката е с пелена . Нослето и вратлето са му топли.Дори шапка не слагам,а качулката от ромпърчето .Днес бяхме на консултация ,качил е килограм за 1 месец (днес става на месец) . Дадоха ни направление за ортопед,започваме и Вит.Д (малко късно,но на 20я ден бяхме в епидемия и не ходихме на консултация) . 
Бяхме и на кардиолог - полека се затварят клапите,но искат да го следим,след 4 месеца пак трябва да отидем на кардиолог и така ще трябва да се следи с години . Слава богу с коликите нямаме много проблем -давам Био гая и Инфакол,изцяло на кърма е ,спи добре с една дълга дрямка между 22 и 3 ,после в 6 пак и така ни започва деня

# 121
По колко трябва да качват на месец? Забравила съм.
Моя юнак се чудя кога да го изкарам навън, вече е на 10 дни...

# 122
Използвай хубавото време. Другата седмица пак го дават кофти.

# 123
По колко трябва да качват на месец? Забравила съм.
Моя юнак се чудя кога да го изкарам навън, вече е на 10 дни...

Не знам,баткото първия месец беше дабъл на килограмите които се роди,после не помня.
Вади го , аз на 10 дни го вадех и беше студено.Ние излизаме само да не вали и да не духа много

# 124
Ние го изнесохме на терасата на 5 дни, вчера на 6 разходка из квартала в слинг - към 30мин, днес, за съжаление, изпуснахме, така се получи по разнообразни причини. За утре сме приготвили количка,  че щастливата кака иска да бута, ако може и в слинг ще го носи,  ама няма как. 😁
На това време мисля да го облекла с боди дълъг  или къс ръкав,  ританки по- дебели,  а отгоре жилетка/суитшъртче, пак плътни, имаме доста такива. И завит с една памучна пелена, тънка. Количката супер много изолира, даже не знам шапка дали има нужда, то няма откъде да му духа в тоя зимен кош, може би ще му метна качулката на суитшърта леко и така.
Аз пипам вратлето, за да преценя как им е на малките. Иначе ръцете и стъпалата винаги са му доста студени, което е нормално.  През нощта чак стават ледени ръчичките, но пък тялото си му е добре в чувалчето.
За слингове/раници - може да влезете и в групата Бебе в слинг. А също - повечето слинготеки имат безплатен наем на еластичен слинг за новородени за поне месец. Няколко пъти съм свързвала приятелки с Цвети от Вълшебен възел и им е пращала, но може и от други да питате. Аз вчера го напъхах в ринг, но най-любим си ми е класическият тъкан, а сега взех и една Мандука туист за от месец и половина на бебето - хибридна между слинг и раница е, че раниците са доста за по-нататък, не се подвеждайте, че рекламират да стават и отсега,  особено пък с онея вложки-възглавнички под дупето, изобщо не е ергономично това.

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 19:03 от Devya

# 125
И ние се възползваме от хубавото време тези дни. Обличам я в памучен гащеризон, плюшен ромпър и мятам едно одеалце отгоре. Мисля, че така й е добре. А вкъщи си седи само с гащеризончето. Днес баба й беше втрещена как е голичка отдолу, но веднъж й сложих 2 ката дрехи и веднага почервеня. У нас е 22-23 градуса. 😅

# 126
Аз я изведох на 6 дни,на следващия ден след изписването,което беше преди седмица,а от началото на тази седмица,откакто е 15-16 градуса не сме пропускали на това хубаво време.Обличам я с боди с дълъг ръкав и ромпър,отгоре е завита с одеалце.Даже днес ходихме и на кафе с нея Grinning С майка като мен,която има циганска пепел в гащите и не може да стои на едно място няма шанс да си стои вкъщи Grinning

# 127
Както е облечена вкъщи + един ватиран ромпър и леко одеалце, така излизаме ние. Тези дни с високите градуси гледам максимално време да изкараме навън. В количката спи непробудно с часове. Взех и един борд за количка, на който каката се качва да се вози и сме същински керван Grinning

# 128
Момичета,а колко време след раждането може да се боядисам и подстрижа? Фризьорката нещо ми говореше за 40 дни,но защо?

# 129
Момичета,а колко време след раждането може да се боядисам и подстрижа? Фризьорката нещо ми говореше за 40 дни,но защо?

Това за първи път го чувам,аз на 20я ден се боядисах,че вече бях с доста побелели корени и не се търпях,за подстригване още не съм, но така или иначе все съм вързана,та не ми пречи . С баткото по същия начин се подстригах преди 40я ден. Това ще да е пак някакво суеверие или просто от миризмата на боята да не влияе на бебето,но като те измият хубаво не виждам проблем. Моя малък Мишо въобще не усети нищо,не съм забелязала да му повлия боята по някакъв начин ,а минаха 10 дни от тогава

# 130
момичета роди се нашето момиченце без име все още . на 09.02 в 09:37 проплака прилично голямата мома 3690 гр точно колкото я мериха и 52 см.
Закъсня малко заради ковида .

# 131
Честито! Трябва бързо да мислите име сега Grinning
Как мина раждането, ти при Вецев май беше? Естествено ли роди? Голяма мома е вярно Grinning

# 132
Честито бебе, Бочинка! 🥰 Жива и здрава да е!

За боядисването и аз не знам да има нещо, сигурно суеверие наистина, за самата боя и кърменето също не мисля, че има някаква връзка, няма как да попадне в кърмата през кожата на главата. Аз ще отида със сигурност преди 40 дни, че вече имам корен 😅

# 133
Май ми говореше, че от хормоните няма да хване хубаво боята, но не издържам да се гледам така....

# 134
Момичета расказвам как мина.
Вчера си наших ( извинете ама тва си беше чисто нашиване ) мелилакс, страдах 3 часа , после си уж легнах , изобщо не можах да спя беше супер неудобно и съм спала от 4:30 до 5:30 , после си говорихме с още две мацки от форума и в 9 ме викнаха за секцио . помолих доктора да съм първа ако може че да не ме хващат параноите. Вкараха ме в операционната , почнах да треперя , сложиха абокат и спинална , упойката не беше приятна но не беше и страшно ( вечерното нашиване боля повече ) веднага получих мравучкане, сложиха катетър . всичко изтръпна  и ми стана лошо. Падна кръвното 80:40 и почна да ми се гади и да ми заглъхват ушите. Наслагаха разни неща , и дадоха кислород . Мина след 10 минутки . Усещах си как се ровичка но просто допир нищо повече.  Гадно беше изваждането щот ми натискаха скандално корема ноооооо се забрави веднага като я чух как плаче . Завидното тегло и см още ме шокират . После ме шиха и вече 3 часа не си усещам краката , започвам по лека лека. Болка се появява но те и натискат като за последно и все пак вливат скапаното окси .
Родих в шейново при Вецев

Общи условия

Активация на акаунт