💛 Януарски мами са щастливи - гушкат бебчета красиви 💛 Тема 1

• 29 651
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
И на нашето момче ги сложиха наведнъж в крайна сметка трите. На следващия ден вдигна 38 темп, давах си Туята и Шуслерови соли и я свали за 2-3 часа. Нищо не сме плащали

Само да добавя за цеденето, понеже аз само изцедена кърма му давам, цедя се на 3-4 часа и изцеждам между 100 и 200 мл в зависимост от това в коя част на деня се намираме. Като гърдите свикнат на хубава помпа, може дори да стимулирате количеството с нея между кърмения или след кърмене. Просто на гърдите им трябва време да свикнат и на помпата. Аз като смених Медела Соло със Спектра, количеството започна да расте и до седмица от 80 мл на изцеждане стана около 120. Просто трябва малко време.

# 511
И на нашето момче ги сложиха наведнъж в крайна сметка трите. На следващия ден вдигна 38 темп, давах си Туята и Шуслерови соли и я свали за 2-3 часа. Нищо не сме плащали

Само да добавя за цеденето, понеже аз само изцедена кърма му давам, цедя се на 3-4 часа и изцеждам между 100 и 200 мл в зависимост от това в коя част на деня се намираме. Като гърдите свикнат на хубава помпа, може дори да стимулирате количеството с нея между кърмения или след кърмене. Просто на гърдите им трябва време да свикнат и на помпата. Аз като смених Медела Соло със Спектра, количеството започна да расте и до седмица от 80 мл на изцеждане стана около 120. Просто трябва малко време.

Какви Шуслерови соли давате? Че не съм запозната, а гледам, че има няколко вида.

# 512
Има начин да разделите ваксините, разбира се.
Никога не сме слагали повече от една наведнъж.
Това не е решение само на лекаря, можете да кажете какво искате и как го искате.
Може да ги разделите, може да отложите ваксина ако прецените (болен вкъщи, няакъв бебешки дискомфорт, скорошно боледуване).
Лекаря може да посъветва, може и да каже как обичайно процедира, но не слага насила все пак:).
Това важи после за всякакви лекарски съвети - захранване, ортопед, други лекари изискващи напраление.
Искайте си, питайте и така

# 513

Какви Шуслерови соли давате? Че не съм запозната, а гледам, че има няколко вида.

3,5 и 8 на всеки час по една от трите в малко вода, докато свали темп.

# 514
Боби аз нали съм с базед...20 дни след като родих хормоните ми бяха перфектни ..лактацията също ..вчера пуснах хормони и тсх е супер но фт4 е 8...ниско е и най вероятно затова се боря постоянно да увелича кърмата ..най голям ефект виждам докато пия бирена мая 3х2...при мен лошото е и че алат,ясат,Аф,Ггт са тръгнали нагоре от пропицила,а мина ли на тирозол не е добре за кърмене...просто ще се мъча колкото може повече време да се кърмим...аз също цедя до максимум 60 мл с помпа,но при пробно кърмене бебка пие и по 100 стига да имам...

# 515
  • София
Днес бяхме на консултация и бебка е наддала добре, 950 грама за месец и вече е 5150 гр.
Сложиха ни 6 валентната ваксина, както и ротавирусната. Казаха ми да давам до края на деня Туята по три капсулки през 3-4 минути и това е. Също лепнаха някаква непромокаема лепенка на крачето и казаха, че може да си я къпем.
Вие давахте ли още нещо на бебетата и къпахте ли след ваксината?

А също така ни изписаха Дологел , защото било рано за зъби, но венците се били подготвяли от 2-3 месечна възраст и ми казаха да я мажа 3-4 пъти през деня и 1-2 пъти вечер. Не е ли рано, според вас?

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 18:15 от Михаела Иванова 672791

# 516

Аз като смених Медела Соло със Спектра, количеството започна да расте и до седмица от 80 мл на изцеждане стана около 120. Просто трябва малко време.

Удобно ли ще е да покажеш Спектрата (линк или модел, ръчна или електрическа)? Аз също съм с Медела, но имам чувството, че не е оптимална за мен.

И ние днес бяхме на ваксини - шествалентна и ротавирусна заедно. Не бих позволила да сложат три. Малкият е сравнително спокоен, макар че има видимо засилване на коликите.
Иначе е 6.600кг, 58см вече.

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 02:51 от Bobby_g

# 517

Как давате туята и солите?

# 518
Лелее, снощи направо полудях. Успивах го от 21ч до 00ч, то не беше мляко, гушене, носене, и както го оставя в кошарата , се събужда и мрънка. И така не броих колко пъти.... В календара пише, че е в скок на растежа. Трудно заспива, спи малко.. точно както баткото ги минаваше тези скокове.

# 519
Лелее, снощи направо полудях. Успивах го от 21ч до 00ч, то не беше мляко, гушене, носене, и както го оставя в кошарата , се събужда и мрънка. И така не броих колко пъти.... В календара пише, че е в скок на растежа. Трудно заспива, спи малко.. точно както баткото ги минаваше тези скокове.
И ние снощи бяхме така  мноооого трудно запспа, дадох 30мл бонус и като заспа пък няма събуждане.

# 520

Аз като смених Медела Соло със Спектра, количеството започна да расте и до седмица от 80 мл на изцеждане стана около 120. Просто трябва малко време.

Удобно ли ще е да покажеш Спектрата (линк или модел, ръчна или електрическа)? Аз също съм с Медела, но имам чувството, че не е оптимална за мен.

И ние днес бяхме на ваксини - шествалентна и ротавирусна заедно. Не бих позволила да сложат три. Малкият е сравнително спокоен, макар че има видимо засилване на коликите.
Иначе е 6.600кг, 58см вече.

Ето я Спектрата, само тук я има. https://visvitalis.bg/product/spectra-prenosima-dvoyna-elektrich … -bateriya-s1-plus
Важно е фуниите да са с правилния размер, на мен ми трябваше много по-малък размер от този, с който си идва, и от Хедра си взех по-малки. Иначе като са ти големи/малки на зърната, не се изцежда оптимално количество.
Иначе ваксината е шествалентна, но с нея слагат и пневмококи в другото краче, вие отделно ли я слагате нея?

Туята е 1х5 3 дни преди ваксината и 3х5 в деня на ваксината и един ден след това.

# 521
И аз май ще взема спектра само,че с2 ...предлагат ми я за 170лв купена но почти неизползвана.. даже е в гаранция до 2025...туята аз я давам 2х5  три дни преди и три дни след ваксина . При нас разделиха ваксините на 3...първо сложихме шествалентната...после дадохме ротавирусната и сега на края на месеца ще сложим за пневмококи

# 522
И аз май ще взема спектра само,че с2 ...предлагат ми я за 170лв купена но почти неизползвана.. даже е в гаранция до 2025...туята аз я давам 2х5  три дни преди и три дни след ваксина . При нас разделиха ваксините на 3...първо сложихме шествалентната...после дадохме ротавирусната и сега на края на месеца ще сложим за пневмококи
Благодаря много! 💐

# 523
Наде, и на нас така ни изписаха гранулките. Ти в деня на ваксината дава ли или но следващия ден вече?

# 524
аз също не харесвам меделата и имам канпол. Разликата е осезаема

Общи условия

Активация на акаунт