💛 Януарски мами са щастливи - гушкат бебчета красиви 💛 Тема 1

• 29 609
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
И при нас кърменето през деня е по3-4 минути, започва да се сърди , да се смее , да гугука . ☹️ Но явно му стига защото е наддал 1 кг за месец

# 616
На нас днес ни сложиха първите ваксини и за първи път детето е неспокойно и ревливо Confused много странно, от одеве само киселее , плаче...

# 617
За ротавирусната пишеше, че може бебето да стане раздразнително в листовката. За шествалентната не съм погледнала, там следяхме да няма температура.
На нас днес ни сложиха първите ваксини и за първи път детето е неспокойно и ревливо Confused много странно, от одеве само киселее , плаче...

# 618
Разбрахме от какво е. Като му би едната ваксина, той много рязко се стресна и си мръдна крака, което ММ каза, че е ужасно като е вкарана иглата и по принцип много боли мускула. Дадох му Панадол и след 40 Мин си беше спокоен и заспа.

# 619
Момичета в тези жеги как излизате с бебоците? Днес бяхме за 1 час навън преди обяд и стана целият потен... А беше облечен само с панталон и тънко боди

# 620
Здравейте, аз съм от мартенската група.Получих запушване на млечен канал или мастит на дясната гърда! Слагам топли компреси и се опитвам да изцеждам с помпа… но много трудно пуска мляко. С температура съм 38,5. Какво друго мога да направя? Моля за съвет….. С кърмаче съм на 10 дни… Sad((

# 621
Yan не е от това,че го боли бебето неспокойно...от ваксината е...Панадол и без да ги боли нещо като им дадеш се успокоявят и заспиват...в четвъртък сложихме пневмококи и вече 3 дни е кошмар.. рев,рев и пак рев.. крива е...не иска нищо...абе друго бебе стана.. а тя въобще не е ревлива по принцип...даже и като е гладна не реве...реве само ако я разсърдя или при обличането след баня...

# 622
При нас сложиха 2рата ротавирусна и пневмококи . Беше неспокойна 2 дни мрънкаше , плачеше , не е имала температура сложих на мястото лепенка кул пач . В акито на следващия ден имаше слуз , казаха ми че е възможно от ротавирусната да се получи така. И от както бяхме в кабинета имаше много деца и има хрип , слагах физиологичен разтвор и дърпах с аспиратор , но много се ядосва и плаче от него .. притеснявам се да не настинала или да не се е заразила по скоро с нещо … Педиатърката изобщо не я прегледа преди да сложи ваксината и след това.. изобщо не съм доволна от нея , но сме в малък град и има само 2 педиатърки . Моля дайте съвет , мога ли да е преместя в София и къде ако има такава възможност

# 623
Да, вчера беше кисел, не е ревал , но мрънкаше за всичко...даже и като го къпахме, а обожаваше... Не заспива сам, иска да е гушнат и мрънка... Точно си помислих същото, че стана друго бебе. Това временно ли е някакво неразположение от тези ваксини или?
И нашата не го прегледа, също нямаме опция за друга,но много се замислям. Каза ми да го захранвам с пюрета вече на 2м... Потрес...

# 624
  • София
Хора, снощи преживях най-големия си ужас!
Около 00 ч. взех малката за смяна на памперс и хранене. Смених пелената, облякох я и се обърнах да взема капките, които и давам, точно на ръка разстояние, точно за секунда. В момента, в който си върнах погледа на нея тя беше в задавяне, гърч, нямам идея. Само видях, че все едно е погълнала нещо и се опитва да си вземе въздух, но не може. Веднага я вдигнах, разтресоха, потупах, но детето безуспешно се опитваше да диша и все едно някаква буца и пречеше. Така сигурно около 30-40 секунди продължи и накрая за щастие успя да се съвземе. Имаше много гъста слюнка и се съмнявам дали не се е задавила с нея. Да подчертая, че не беше яла в последните 4 часа и може би това бе нещото, което най-много ме притесни, просто защото не знаех от какво се получи и изобщо не съм очаквала. Случвало ли ви се е подобно нещо?
Знам, че е нормално и на всяко дете се случва да се задави, но просто сърцето ми спря в този момент и имам нужда да се успокоя, че още ме държи 😩

# 625
Ох, много е гадно наистина. Може да е бил сопол... Аз мисля да го слагам вече на лека възглавница,за да не се стича нищо към гърлото.

# 626
  • София
В една група ми дадоха тази снимка. Оставям я тук да си я имате и вие, но дано никога да не се налага да се ползва…

# 627
tedsity Опитай да изцедиш леко с ръка под душа. Топлата вода ще отпусне, но не твърде много, защото ще стане по-зле. После бебето да суче, то най-добре отпушва. Опитай се да го кърмиш в поза, в която брадичката му сочи към мястото на запушване, там където го усещаш, буца или болка. И честичко му давай, не спазвай часове.
Лецитин също може да пиеш.
Зелево листо надупчено с вилица може да държиш постоянно на гърдата(без на заърната), само сменяй с ново и ще усетиш бързо облекчение.

Това е което е работило при мен, всеки път.
Ако видиш, че няма резултат може да потърсиш консултант. Има и групи във фейсбук и тук за кърменето, много помагат.

Михаела - много трезво разсъждаваш, че са били секунди, много адекватно, на повечето майки особено първия път ни се виждат минути или към час задавянето. Плюнка или сопол или върнато мляко, справили сте се с бебенцето супер!

# 628
Здравейте, аз съм от мартенската група.Получих запушване на млечен канал или мастит на дясната гърда! Слагам топли компреси и се опитвам да изцеждам с помпа… но много трудно пуска мляко. С температура съм 38,5. Какво друго мога да направя? Моля за съвет….. С кърмаче съм на 10 дни… Sad((
Моля те, свържи се с Аг-то си, щом имаш температура!!!
Моята беше на 1-2 седмици и така се задави с мляко, че посиня и се отпусна в ръцете ми- обърнах я в тази поза, която е показана на снимката и се оправи

# 629
Моля те, свържи се с Аг-то си, щом имаш температура!!!
Моята беше на 1-2 седмици и така се задави с мляко, че посиня и се отпусна в ръцете ми- обърнах я в тази поза, която е показана на снимката и се оправи

Благодаря! Да отидох в Токуда, където раждах и ми изписаха АБ.

Общи условия

Активация на акаунт