Хотелите във Велинград - 15 тема

• 62 072
  • 574
  •   1
Отговори
# 525
Оставяла съм спокойно детето в Бор. Откъм спа не е нищо особено, но поне преди години детския кът беше много добре, има възпитател, вечер работеше до 22 часа.

# 526
И аз да попитам: ориентирала съм се към Спа хотел Двореца. Изчетох мненията и тук, и в google и съм раздвоена - добре ли е, не е ли? Някой с прясно мнение за басейните и храната?

И понеже досега не сме ходили във Велинград - градчето хубаво ли за разходка през деня. Иска ми се китно, пролетно градче, а не някое занемарено.

# 527
  • София
И аз да попитам: ориентирала съм се към Спа хотел Двореца....

Ако не Ви притеснява липсата на балкон в стаите , само апартаментите и то не всички имат такъв , почти никаквото предлагане на вътрешни басейни , да не говорим за плувен такъв , може и да Ви хареса , но при толкова много по-добри хотели там ми е чудно защо точно на него се спряхте ?
За съжаление "китно, пролетно градче" и Велинград в едно изречение си е оксиморон отвсякъде . След ремонта около Клептуза и няколкото Еко пътеки то може да се каже , че има и доближаващи изискванията места но самият град Велинград не бих го препоръчал като място за разходки с целият му прах и цигания .
Аз лично ходя там единствено заради СПАто и разходки правя само преди да се настаня в хотела до Клептуза и след като го напусна до Юндола , от самият град съм доста разочарован като цяло .

# 528
П. И. ами не знам защо се насочих към Двореца. Не сме били във Велинград и някак си този хотел ми попадна. Моля те, препоръчай ми добър хотел с голям, хубав топъл външен басейн и прилична храна.

# 529
  • София
.... Моля те, препоръчай ми добър хотел с голям, хубав топъл външен басейн и прилична храна.

Ако са само тези две изисквания избора е доста голям . Само трябва да се уточни , че "голям и топъл външен басейн" извън летният сезон във Велинград е химера . Има такива с топъл външен басейн но е далеч от понятието голям . За голям топъл вътрешен , тип плувен вече е съвсем друго нещо и т.н. Ще помоля поне за още един , два жокера за да мога да дам конкретен отговор базиран единствено на личните ми предпочитания с които не ангажирам никой ?
- кога мислите да посетите Велинград ?
- основно за самостоятелна двойка , група без деца или с малки  / големи деца става дума и към кои основно ще бъдат ориентирани приоритетите ?

# 530
Мислим да отидем за 23-25 май. Двама възрастни без деца. Искаме топъл външен басейн  и прилична храна. Другите екстри на СПА то ще са ни бонус и удоволствие.

# 531
Мислим да отидем за 23-25 май. Двама възрастни без деца. Искаме топъл външен басейн  и прилична храна. Другите екстри на СПА то ще са ни бонус и удоволствие.

Ние букнахме за същите дати за Роял спа. Има доста негативни коментари, но цената ме устройваше , а и би трябвало да има доста басейни.

# 532
  • Хасково
Всъщност спрямо това,което искате за мен Дворецът е много добър избор. По това време вече целият външен басейн ще е отворен, а храната не е изобщо лоша. Мен лично в Двореца не ми харесва единствено малкият вътрешен басейн. Спа-то не е уау като в Инфинити, но реално си има всичко. А паркът около хотела е много хубав Simple Smile

# 533
  • София

Съчетанието добра храна + топъл външен басейн , датите и допълненията като вариант бих Ви препоръчал Санте . Отворили са и външният си минерален басейн а храната там отстъпва единствено на Арте . Е , има си проблеми с филтрирането и чистотата на вътрешните басейни но се преживява . Проблема последствие е , че ще Ви пълнят пощата с оферти и отстъпки , което не е проблем също .

# 534
Само двореца има "голям" (тоест плувен) топъл външен басейн. Храната е ок. Сантето е много шумно и храната пак е ок. Гранд хотел Велинград има за мен най-добрата храна, но външния топъл басейн не е плувен.

На друга тема - какво се случва с цените на хотелите? Обърнаха левовете директно в евро, нормални ли са тези хора?

# 535
  • София
... Гранд хотел Велинград има за мен най-добрата храна, но външния топъл басейн не е плувен...

Малко по-нагоре съм писал относно посещението ми в Гранда преди две седмици и разочарованието ми от падането на нивото и до ниво евтин инклузив .
Точно поради тази причина Гранда от първо място в личната ми класация , базирано на разнообразно СПА , богата водна база , добра храна , стаи с балкон , падна рязко надолу и беше заменено от Инфинити в нея .
Разбира се може да бъдат насочени към Кашмир , но там за мен е излишно скъпо а и тая измислена вечеря по "Мишлен" която рязко ограничава избора на вечеря е голям недостатък .

# 536
  • in Wonderland
Ние за околко година посетихме 4 хотела във Велинград, като личната ми класация е: Инфинити, Макси, Елбрус и Гранд хотел, като във всеки един от тях бих се върнала отново Simple Smile
За Инфинити-  от изброените хотели там спа-то ми хареса най- много. Заваля ни и сняг и отвън в горещите басейни беше страхотно. Храната беше добре, без да е нещо уау. Минус там за мен беше, че нямаше забавление на вечерята за възрастните. Имаше нещо организирано за децата, но нашите са вече почти тийнове и мн не се впечатлиха.
На Макси бяхме този месец. Стаите са хубави и просторни, персонала отзивчив. Имахме мравки в стаята и леглото, но веднага се отзоваха и ни смениха стаята. Казаха, че знаят за проблема, вземат мерки, но имало и такива ситуаци....Всяка вечер имат различна програма за децата- ние хванахме кино вечер с пуканки и един симпатяга, дето им прави карикатури. И в детския кът имаше аниматори, беше постоянно пълен с малки деца. Храната тук давам 10/ 10- наистина беше много разнообразна и изобилна. Спа- то за мен там е най- слабото има място- няколко кабинки долу, от които 2 не работеха... Уж деца под 14 не допускат в него, нищо такова- постоянно влизаха и излизаха дечица от сауните. Във вътрешната част с топлите басейни миришеше наистина ужасно, влизаш и те лъха един аромат на спарено, много неприятно. Добре, че хванахме страхотно време и бяхме навън почти през целия ден- персонала много бъррзо реагира и извадиха доста шезлонзи, маси. Водата във външния басейн беше много приятна, не чак толкова гореща, че да не може да седиш дълго време.
Елбрус- без да е особено притенциозен, но пък всичко си имаше. Спато беше добре, не пускаха деца в него и беше спокойно. Като цяло базата е доста поостаряла, но пък се поддържа. Храната беше много хубава, като имаше много готвени неща. И двете вечери имаше музика и забавление за възрастните, но пък за децата като че ли не видях да има анимация.
И последно за Гранд хотела- спа-то е хубаво, храната е  прилична, като от всички горе изброени, тук беше най- семпла, но пък достатъчна. Отвън имаше един малък басейн с вряла вода, в който повече от 15- 20 мин трудно се стоеше. Имаше музика и забавление едната вечер в ресторанта. Имаше и някаква анимация за деца, но отново насочена към най- малките. За по- големи деца май нямаше нищо. За самия град нищо кой знае какво няма за гледане. Езерото и централната част. Има нещо като еко пътека от Макси нагоре, но не е нищо особено. Ходихме и до Плиоценски музей в с. Дорково- един голям макет на мамут има и до крепостта Цепина. През зиматата ходим до Юндола да карат децата ски. Следващия път мислим да идем до пещера Лепеница или Снежанка.

# 537
Ние за околко година посетихме 4 хотела във Велинград, като личната ми класация е: Инфинити, Макси, Елбрус и Гранд хотел, като във всеки един от тях бих се върнала отново Simple Smile
За Инфинити-  от изброените хотели там спа-то ми хареса най- много. Заваля ни и сняг и отвън в горещите басейни беше страхотно. Храната беше добре, без да е нещо уау. Минус там за мен беше, че нямаше забавление на вечерята за възрастните. Имаше нещо организирано за децата, но нашите са вече почти тийнове и мн не се впечатлиха.
На Макси бяхме този месец. Стаите са хубави и просторни, персонала отзивчив. Имахме мравки в стаята и леглото, но веднага се отзоваха и ни смениха стаята. Казаха, че знаят за проблема, вземат мерки, но имало и такива ситуаци....Всяка вечер имат различна програма за децата- ние хванахме кино вечер с пуканки и един симпатяга, дето им прави карикатури. И в детския кът имаше аниматори, беше постоянно пълен с малки деца. Храната тук давам 10/ 10- наистина беше много разнообразна и изобилна. Спа- то за мен там е най- слабото има място- няколко кабинки долу, от които 2 не работеха... Уж деца под 14 не допускат в него, нищо такова- постоянно влизаха и излизаха дечица от сауните. Във вътрешната част с топлите басейни миришеше наистина ужасно, влизаш и те лъха един аромат на спарено, много неприятно. Добре, че хванахме страхотно време и бяхме навън почти през целия ден- персонала много бъррзо реагира и извадиха доста шезлонзи, маси. Водата във външния басейн беше много приятна, не чак толкова гореща, че да не може да седиш дълго време.
Елбрус- без да е особено притенциозен, но пък всичко си имаше. Спато беше добре, не пускаха деца в него и беше спокойно. Като цяло базата е доста поостаряла, но пък се поддържа. Храната беше много хубава, като имаше много готвени неща. И двете вечери имаше музика и забавление за възрастните, но пък за децата като че ли не видях да има анимация.
И последно за Гранд хотела- спа-то е хубаво, храната е  прилична, като от всички горе изброени, тук беше най- семпла, но пък достатъчна. Отвън имаше един малък басейн с вряла вода, в който повече от 15- 20 мин трудно се стоеше. Имаше музика и забавление едната вечер в ресторанта. Имаше и някаква анимация за деца, но отново насочена към най- малките. За по- големи деца май нямаше нищо. За самия град нищо кой знае какво няма за гледане. Езерото и централната част. Има нещо като еко пътека от Макси нагоре, но не е нищо особено. Ходихме и до Плиоценски музей в с. Дорково- един голям макет на мамут има и до крепостта Цепина. През зиматата ходим до Юндола да карат децата ски. Следващия път мислим да идем до пещера Лепеница или Снежанка.

А каква е дълбочината на външните басейни в Макси? Има ли детски?

# 538
В сайта има описани всички басейни.

# 539
В момента сме в Роял спа за пръв път. Адска жега в хотела, направо нетърпима. Стаите са кофти, басейните стават долу-горе, но приятната изненада е храната. Наистина е много хубава, и продуктите , и супер добре приготвена.

Общи условия

Активация на акаунт