💖 Един за друг 💖 Сезон 5 (тема 1)

• 81 872
  • 1 176
  •   1
Отговори
# 390
Успях да изгледам и втората група двойки. Впрочем те някак ми допаднаха повече като цяло, колкото и да е рано за преценки. Вярно че се затрудниха доста на играта и дали от притеснение и/или от липса на обща култура не се представиха добре... Но не искам да ги съдя твърде строго, някои от тях буквално си казаха, че са им блокирали мозъците, а пък аз дето някога знаех повечето флагове на държави (понеже се интересувах от спорт и бях отлична ученичка), към днешна дата установих, че бая от тях съм позабравила Flushed

По същество:
Йоана и Румен ми харесаха горе-долу, той ми се струва нервак, но тя е много ларж и "над нещата" така че може би ще се допълват добре.

Сияна ми приличаше на Златка Р. Grinning Стори ми се доста притеснена и някак студена. Светослав за сметка на това е топ! Blush Освен че е красив, богат и т.н., изключително ми се понрави спокойствието му.

С юристите се спукаха от смях! Joy Големи сладури са и имат шанс да ми станат любима двойка.

Харесаха ми и перничани, естествени са готини... жената е малко обсесивна. Те определено се забавляваха супер много на играта, което ми хареса. Така трябва! И посрещането им беше най-забавно, добре го изиграха останалите.

Дарина и Денис ми се струват чисти и скромни, стойностни хора, може би леко скучни.

Последната двойка като че ли най ен ми допадна, не за друго, а мъжът ми е някак антипатичен.

Полицайката има някакъв дразнещ маниер да гледа отгоре надолу.

Нямам търпение да дойде следващия епизод, изглежда много забавен! Simple Smile

# 391
  • Mediterraneo
Йоана има вайба на Катето Евро Simple Smile

# 392
  • До морето
Гласът й е едно към едно.

# 393
Явно съм го пропуснала, но е глупаво да мислиш, че вилата ще ти помогне. По-скоро биха им въздействали хубаво добрите емоции и приятелите, които ще намерят и така няма толкова да мислят и да се вторачват в идеята за бебе.
Точно това имаше предвид момичето, че ще се успокоят и така може и да се случи. Не вярва, че къщата е " чудодейна" и хоп ще хване в нея 😉

# 394
  • SF
Аз се впечатлих от липсата на обща култура сред младите хора. Хал-хабер нямат от знамена, дори и на държави, които са прекосявали сигурно десетки пъти. Дори и да не им се е налагало да пътуват с автомобил през Сърбия или Гърция, пак можеше да са виждали флаговете, ако гледат футбол, други спортове. Не са ли чували за шахматистите? Момчетата поне??
Даже не им е интересно да ги научат.
Volim te на какъв език е?? На френски.
Яко чалга се дъни навсякъде, но Volim te им беше трудно.
И то масово! Не просто една-две двойки да се притеснят и да зациклят.
Не, не трябва всеки втори да говори сръбски, но нали сме фенове на музиката им и затова се учудвам, че баш па толку да се не знае най-често ползваната реплика.

# 395
  • София
Срам, не срам, но аз имам проблем със знамената и затова не съдя прекалено строго двойките. Виж, за други области, в които ми е силата, сигурно бих ги попиляла. Grin
Девойката от Момчилград не е ли много млада, че да е завършила вече право или аз нещо не съм разбрала.

Иначе светът е малък и трима мои познати са близки с три от двойките.

# 396
За знамената някак си как да е. Да, близките държави следва да са ги посещавали или най-малко са ни съседки и от обща култура. “Волим те” също бих го преглътнала, но да кажеш: “Това на английски ли е?” е прекалено. Не си длъжен да знаеш какви са написаните езици, но да ги объркаш с английски - не, не! Не е нормално.

# 397
  • SF
Аз пък на единици малки островни държави мога да объркам знамената и мога да разпознавам на какъв език са написани текстове, без въобще да го говоря. Ориентирам се и в произношенията. От надписите в играта, разпознах всички езици, но много зависи и от четенето на партньора. Повечето мислеха, че това са текстове на английски, което е странно.
Покрай спорта, олимпиадите, съм научила и знамената. А преди години мой приятел ме провокира да ги науча, случайно разкривайки ми, че знае адски странни знамена на далечни малки държави.
Но аз знам, че повечето хора не се интересуват от такива крайни и ненужни познания. Все пак се изумих, че елементарни познания със знамената, валутите, езика на съседни държави ги провалиха в играта.
Няма да  задълбавам повече, защото наистина на повечето хора столици, знамена, население, площ на разните  държави са им абсолютно безинтересни.

# 398
Изобщо цялото това преекспониране и превъзнасяне по трупането на информация на мен ми идва в повече. Особено в днешно време когато, благодарение на технологиите, не ни се и налага. Много по-важно е какъв е човекът и какви качества има, а не колко точно факти може да изрецитира. И да умее да разсъждава, дори да няма пълни данни и под напрежение, с което някои двойки се справиха малко или много успешно.

# 399
За играта със знамената, ами познах ги, но да си призная, ако една информация не я използвам често, ами забравям. Столици, флагове и тн не ми трябват в ежедневието, дори в книгите, които чета не се споменават и ги забравям. Така че мога да ги разбера донякъде.

# 400
  • До морето
Дрън- дрън, ярина! За какво трупане на факти и преекспониране говорите??? Спрете да валидирате подобна липса на елементарни знания. Не са ги питали колко е БВП  на тези държави или какъв е държавния резерв на Мианмар? Флагове и валути. На европейски държави, повечето съседни.
Сърбия е на колко? На 100 км.от Перник! Румъния и леите. Ами Германия- и с чувал на главата да си расъл, все една снимка на онова прословуто световно през 94-та си видял, все един мач по някоя телевизия си изгледал. А единият, даже ходил, ама да Иде, не да гледа знамИТА....
 Има нещо, наречено "обща култура" и то показва долу-горе какъв човек си, колко книги си прочел и колко ти е "багажът". Ако някой бърка знамето на България или не знае това на Германия, то той е прост. Може да е добър, мил, щедър, работлив и още 1000 други неща, но си остава прост. Защото трябва да си живял в пещера, за да не ги знаеш тези неща и нищо не оправдава подобно безхаберие.

# 401
А да бъркаш кое вертикално, кое хоризонтално?

# 402
  • SF
Изобщо цялото това преекспониране и превъзнасяне по трупането на информация на мен ми идва в повече. Особено в днешно време когато, благодарение на технологиите, не ни се и налага. Много по-важно е какъв е човекът и какви качества има, а не колко точно факти може да изрецитира. И да умее да разсъждава, дори да няма пълни данни и под напрежение, с което някои двойки се справиха малко или много успешно.

Да, да, така е. Но някак лъсва дори при обикновен разговор кой е понатрупал информация и може да борави с нея и на кой канчето му дрънчи на кухо и цъка на телефона, въобразявайки си, че така ползва технологиите.
 Точно по това се различават хората и качествата им и винаги личи, когато се поназнайват някои неща, написани в книгите и са имали желанието и старанието да ги прочетат, разберат, харесат и запомнят.
Но не е по нашата тема и няма да спорим за това кое е по-важно - да си умен и с широки познания, или да умееш да готвиш вкусно, или да се грижиш за уличните котенца.
Хората с широка обща култура не са точно рецитатори на факти.
На мене ми направи лошо впечатление незнаенето на елементарни неща от възрастни, зрели, пътували, семейни, хора, в по-голямата си част родители. За мене това са елементарни и интересни неща и да знам знамето на Хърватска не ме прави особено умна, но при всички положения показва отношението ми към света.
И към себе си.

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 09:01 от Esmee

# 403
Абе друго си е да ти вее вятър между ушите, а ти да си технологичен.

# 404
Последното изречение също е част от постинга ми Simple Smile
За мен много по-важно е човек да умее да разсъждава, отколкото да поназнайва. Както и предпочитам някой прост и добър, отколкото злобен и умен.
Колкото до флаговете и валутите - макар и да ги знаех повечето някога, към днешна дата аз лично предпочитам да отида на място и там да опозная местната култура, отколкото да имам умения за решаване на кръстословици. А и човек може да има отношение към света, без да има такова към знамената и валутите му  Grin
Объркването на хоризонтално и вертикално може да се дължи на притеснение и напрежение. Но така или иначе е хубаво качество човек да умее да запази самообладание, което също не зависи от общата култура.

П.П.: Толкова отдавна не съм мислила за флагове, че дори за Германия се позачудих Joy Това е един от недостатъците относно трупането на данни - след време изветряват, единствено качествата остават Wink

Общи условия

Активация на акаунт