💖 Един за друг 💖 Сезон 5 (тема 1)

• 81 654
  • 1 176
  •   1
Отговори
# 1 035
  • SF
Той учил “до четвърто отделение”, а после какво? Чак на 27 е залюбил Петя (а тя тогава на 14). Странна двойка са тези двамата. Но в интерес на истината той отговори на повечето въпроси, тя - не.

Ами! Нищо не отговаряше и той.
На училище не ходил, футбол не гледал, друго не гледал. Е, как му минава денят на този човек!
Дудки ядяли на село.
Жена му май повече отговаряше.
Ясно е, че са пред камери, под стрес са, има и едно огромно напрежение да не се изложат, защото са гледали клипчета със Златките, където столицата на Виена е Брюксел и  от сорта излагации.
Малко се чете в тази държава...
Истината е, че не им се и налага да четат. Неуки хора като Венци и Михаела, работят хубави професии, имат си всичко, което си искат. След комфортния апартамент, си мечтаят за по-комфортна къща и вероятно ще си я имат. Обиколили са свят и още ще обикалят. И някакъв си автор там, нямало какво да прави, седнал и цъкал романи. Те пък трябва да му ги четат. Що???? Дъбът ражда дудки - много важно. Вероятно и тези, пред които ръсят подобни смешки, също мислят, че дъбът ражда дудки и всичко е точно!

# 1 036
  • БГ
Как става хем да си неук хем да работиш хубава професия?

# 1 037
  • SF
Ами... как. Ето как.

# 1 038
Емилиян каза в Подкаста ,че много иска да участва в Игри на волята.Подавал е документи и ще продължава да подава.

# 1 039
Благодаря за качените въпроси ! Беше ми интересно да ги прочета всичките на едно място .
Ами … аз като човек , който едвам завърших , защото освен математика , литература и български , нито един друг предмет не ми беше интересен и ги учих отгоре отгоре , колкото да изкарам хубави оценки и да минава и заминава ..

След прочита на въпросите , може би на половината от тях бих отговорила .
Аз ако харесам произведение или филм , запомням сюжети и имена , НО бога ми , никога не съм се интересувала , няма и да седна , да търся кой е автора , кой го и създал , още по -малко пък да се интересувам от автобиографията на човека !!!!
Създал е нещо , което ми допада и всичко приключва до тук . Гледам крайния продукт , а не създателят .. защо ми е нужно да знам безкрайни глупости , които буквално за никъде няма да ми потрябват ?!

Например Междузвездни войни - ами правила съм опити да гледам , не ми харесват . Нито филмите , нито героите знам , нито пък автора. Не ме и интересуват .
Чувала съм за костенурките Нинджа , знам колко костенурки са , но не им знам имената , нито пък автора .

Но не мога да отрека , че има наистина елементарни въпроси , за които съм в пълен потрес как може да не знаеш . Какво ражда дъбът - дудки ? Боже Господи …
Как започва химна , коя е морската столица, какво е Н2О (дори има такъв детски сериал , който много помага да разбереш какво е значението на това !!!)  и други такива елементарни въпроси , за които хората не знаят отговора , направо се хванах за главата .

За Кики и Емо , не им беше времето сега да отпаднат , защото определено бяха донякъде интересни , добри и красиви . Имаше какво да видим още от тях .
За мен лично трябваше да отпаднат други , които за мен са само пълнеж и за фон в това предаване .. например Дарина и Денис , Елизабет и мъжа й …

Но и техния ред ще дойде скоро , надявам се .

Кики и Емо може и да се върнат по - нататък , знае ли се ?!

# 1 040
  • София-Младост
Никого не защитавам, но от дивана вкъщи нещата изглеждат по-различно. Има го напрежението там и то не е малко, зациклиш ли веднъж, може да е до края. И много бързаха, те не виждаха времето никъде, ние - да. А и опитите да са стратези не им се получиха особено. Подавай на този до теб, да се изредят всички, пък после се "стреляйте". А и не виждам огромна част от ежедневието им, по стаите, по групички...няма как да ги преценим изцяло. Аз знаех над 90% от отговорите, но ако трябваше да отговарям там на момента, не знам дали щях да се справя идеално.
Хареса ми това, което мъжа на Гергана, Светозар ли беше...в момента всички показват най-доброто си лице. Въпрос на време е да видим истинските им лица, поведение и т.н.

# 1 041
Аз зациклям в състояние на паника или афект, така че мога да ги разбера донякъде. В такъв момент буквално мозъка ми изфирясва и ми е бяло петно.

# 1 042
  • До морето
Хора, то затова му се вика Обща култура. Не е нужно да си гледал всички филми и да си чел всички книги. Но ако слушаш новини, четеш вестници, списания, различни статии във фб, дори ако си решавал кръстословици, навремето, пак ще знаеш 80% от верните отговори. Опера от Верди с 4 букви. Не е нужно да си я слушал. Има я във всяка кръстословица. Не те питат за какво се разправя. Дарт Вейдър всеки знае как изглежда. Типичен  злодей, едва ли спасява пеперуди във филма. Джей Кей Роулинг последните 2 години редовно е в новините, заради отказа й да приеме, че има 12 различни пола и т.нар. й канселиране. .....
Колко ТРЕТИНИ има в хокея???? Колко човека са в отбора по волейбол?

# 1 043
  • Sofia
Да, напрежението го има, страхът да не се изложиш, също, но колкото и да си забил, в един момент се окопитваш, и "влизаш в час". Когато бях студентка от притеснение и напрежение ми се е случвало да забравям факултетния си номер, пълен блокаж траещ секунди, които ми се струваха векове. После отцепвах и всичко си идваше на мястото. Кики се изложи доста, но и Емо не й помогна, можеше да я смени - не го направи. Бедна обща култура и нетрайни знания, което е жалко за млади хора. Как е учила и завършила в Германия, ми е интересно?! За нашите университети е ясно, че "магаре да вкараш, доктор или инженер ще изкараш". То затова инженерът го е страх да отиде на лекар.. Много злоба видях в София и Тишо, а селският бек Руменчо и жена му, не ми се коментират. Маските паднаха, факт!

Ивайло (фермерски) демонстрира добра обща култура, вярно, че на фона на останалите лесно се изпъква, но все пак. Петя също беше по-адекватна от Кики, което ме изненада. Елизабетка и Йордан, ако не бяха пощадени щяха да са Кики и Емо 2, но им се размина, особено на нея, засега. Пожелавам на Кики и Емо скоро да сбъднат най-голямата си мечта!

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 11:16 от Crystal_Noir

# 1 044
Въпреки ниското ниво на знания демонстрирани от Кики и Емо, бих се радвала повече Йоана и мъжа и да си ходят, или Тишо и Софка, или полицаите. По- неприятни са за гледане, Кики поне бяха симпатична двойка...

# 1 045
  • SF
Е, да! Това е шокиращо. Колко човека има в отбор по волейбол - 20! Аз волейбол не гледам, аз футбол не гледам, аз книги не чета, аз телевизия не гледам. И накрая се получава това. Никакви интереси за нищо. Нито за дърветата, нито за спорта, нито детски книжки. Точно както беше и при първата игра със знамената, храните и Волим те. А слушат яко сръбска музика.
Лошо е, че се смята, че богата обща култура означава куп ненужни познания.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 10:56 от Esmee

# 1 046
Esmee е права, че тези хора работят на хубави места, имат комфортен живот и нямат намерение и мотивация да се интересуват от каквото и да било, освен от себе си. Как имат добра работа ли? Ами масово се наемат хора само заради езиците, които знаят (а Михаела и Кристина са понаучили тук и там в САЩ и Германия). Ама те после, че не могат дори проценти да изисляват - за това си има калкулатор, голяма работа...А в същото време майка ми като търсеше работа след като навърши 50 г не можеше да намери с години, заради това, че не знае английски. Това беше малко лирическо отклонение, но не се сдържах.

Иначе не знам дали Емо е можел да замести Кики. Те им казаха в началото да изберат един от двойката за категория и може да са направили някакви заявки, които после може да не могат да се променят. А и той я замени по едно време, но само за да видим и неговия "блокаж".

# 1 047
  • софия
Снощният епизод е ясно огледало на постоянното масово оправдаване на липса на масова обща култура от години. Не е въпросът в това колко и какво знаеш, но това да имаш интерес и любопитство, ако щеш, към света и средата, в които живееш, оформят определено интелектуално ниво. Това ниво, от своя страна, определя битието, липсата на критично мислене и никакви очаквания към средата. Не може животът ти да е какво ще напазаруваш, къде ще отидеш да покажеш последния парцал, който си си купил, каква прическа ще си направиш, поредната козметична интервеция и къде в петък и събота ще раздрусаш телеса на най-новата чалга.
90% от въпросите бяха е-ле-мен-тар-ни. Да речем, че на 10% ще блокираш.

# 1 048
Аз зациклям в състояние на паника или афект, така че мога да ги разбера донякъде. В такъв момент буквално мозъка ми изфирясва и ми е бяло петно.
И аз не ги съдя строго,има хора които блокират  при стрес,аз и в училище бях така. Бях старателна и ученолюбива ,буквално изяждах учебниците,но само да ме викнеха на дъската всичко ми ставаше бяло петно и почвах да заеквам.
А тук при участниците въпросите елементарни, но го има и допълнително притеснение, че играят за време,кой да изберат за да съставят стратегия,кой да не избират че да не го обидят, при кой ще гръмне бомбата и изобщо доста фактори.

# 1 049
Айде да не ги връщат Кики и Емо.Тези хора имат 1 спечелена игра до момента и то си беше чист късмет.
Конкуренция в тях едва ли някой е виждал, защото бяха най-слабите играчи и е логично да отпаднат първи.
Другите макар и дразнещи, поне влагат хъс.Кики ще я запомня все мрънкаща и начумерена.

Общи условия

Активация на акаунт