Къде да срещна своя човек?

• 17 295
  • 436
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Мисля, че често се слага знак за равенство между интровертност и асоциалност или социално безпокойство, а те нямат общо. Интровертите също работят, имат приятели, излизат, просто не са толкова шумни, експресивни и отработват стреса и емоциите си в самота и съзерцание, а не като плямпат пет часа по телефона с приятелка. Те просто нямат проблем със самотата, защото тя им дава спокойствие. Обратното на повечето теми тук, които са пуснати от хора, които имат проблем със самотата, но избягват социални събития, лично според мен, заради тревожност.

Това много точно описва разликата.

Иначе аз нямам нищо против екстровертите - напротив, комуникацията с тях ми тече много гладко. Най-добрият ми приятел е екстроверт и много от гаджетата ми са били екстроверти. Понякога те много ни улесняват. Разликата е, че след 2 часа на мен може да ми се поиска да се забия в някое самотно действие, а те тепърва набират скорост. Но и това не е непреодолимо. Колко пъти сме откарвали до малките часове, едвам държащи очите отворени, просто защото ни се супер интесна темата/играта или каквото там сме подхванали.

Джентълмен, не, случайност не е равно на невъзможност. А "случайността" също може да се контролира. Нарича се целенасоченост.

Също така не мисля, че работата, университета или подобните са някакъв стахотен "шанс" - напротив, хората там се опознават и напълно резонно се харесват и събират. Екстровертите също се запознават с хора на такива места. При тях също е шанс - просто хората, които комуникират, независимо какви, превърщат шанса в възможност. Интровертите не са лишени от нищо, което да има дава възможност да общуват, съответно те също могат да оползвотворят възможността, която им се отваря. Сега, ако искат да става без да си мръднат пръста... еми сори, в живота малко неща, които си заслужават, стават така.

Тук май усещам някакво недоволство от типа - ама на тях им е по-лесно. Еми, да, така е. И какво от това? На някой му е по-лесна математиката, на друг химията, на трети - спорта. Няма само лесно в тоя живот.

# 76
  • Living for Pleasure
Аз също нямам нищо против че им е по-лесно. В други неща им е по-трудно, всеки (тип) човек има силни и слаби страни.
Въпроса е че много от даващите съвети не разбират тази разлика, съответно и съветите им не са адекватни. А някои от тях после и обвиняват че я видиш ли те са си виновни щом неадекватните им съвети не са проработели...
Проблема е че нещата които изброи като работа, университет и т.н. на се цел към която някой може целенасочено да полага усилия за да срещне нови хора конкретно. Може вече да си приключил с университетите, може да си студент и да си сред колеги с които не се разбирате по напълно приемливи причини, може на работата ти да няма хора с които да станете приятели но това не означава че ще я смениш само заради това, и т.н.
Тоест си много ограничен от реални действия, това което описваш е именно играене на рулетката че покрай неща които ще правиш не заради намиране на приятели ще ти се усмихне късмета. Съответно ако това не стане, си без (добри) опции (и проблема ти може да стане невъзможен за решаване ако си пробвал и всички останали опции които може да имаш).

# 77
  • София
Че то същото важи и за екстровертите. Ако нямаш среда - търсиш. Записваш магистратура, сменяш работата, намираш си интересно хоби, които включва запознанство с нови хора. Ето, споменават се на няколко пъти игри - ами аз доста познанства съм завързала покрай игри, включително се събираме да играем настолни, та не е като да си общуваме само онлайн. Има разни гейминг, аниме и подобни конвеншъни, отново отлично място за запознанство с хора, които имат сходни интереси. Препятствието е общуването, другото са оправдания.

# 78
  • Living for Pleasure
Повтарям се за последен път, но никое от тези места няма да е супер успешно за нови запознанства. И то не толкова заради самите места. Новите запознанства не протичат при интровертите така като при екстровертите. Поради същата причина човек който обича да чете, рядко има успех със създаване на нови запознанства в литературни клубове и подобни примери. Това че играеш игри/гледаш аниме и обичаш да ходиш по кънвеншъни по никакъв начин не влияе на уравнението за решаване на проблема с новите запознанства превръщащи се в реални приятелства при интровертите.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 16:08 от Gentleman of Leisure

# 79
  • София
А какво влияе? За мен влияе това, че общуването не идва толкова естествено при интровертите. Което е напълно преодолимо. Вече ако идва от срамежливост, ниско самочувствие или други подобни, тогава проблемът е другаде, решението - също. Но ако опира просто до интровертност, изобщо не е толкова сложно. Ако пък човек е толкова интровертен, че грам няма интерес да общува, за какво му е изобщо да създава връзки?

# 80
Тази модерна думичка никога не съм я харесал, в българския език си има съвсем точна дума за което - темерут. Да звучи обидно, но си е точно същото. И да не каже някой, че се подигравам, бях същия до към 15-16 годишен. С тая разлика, че имах приятели момчета, макар и сравнително малко. Но с момичетата бях тотал щета. Следващите няколко години наваксах като усетих, че съм харесван и че не е толкова трудно като цяло.
Иначе водил съм връзка с момиче темерутче, няма такава мъка просто. Предпочитам скандали пред това да мълчи и да не си вдига телефона, и да не знаеш какво става в главата и.

# 81
  • Living for Pleasure
Ще ти дам пример, надявам се да разбереш това което имам предвид.
Една приятелка така пробва да ходи в нещо тип литературен клуб за да срещне други хора които харесват да четат, съответно и за нови приятелства. Много бързо се отказа, забележи защото не й харесвало да слуша някакви хора да казват как трябва да бъде интерпретирана дадена книга. Grinning
Знам и подобни истории свързана с аниме кънвеншъни. А колко случая на разбити приятелски групи покрай игри знам...
Всичките тези места, и като цяло местата които биха били от интерес към интровертите, не са места тип "събираме се за да се социализираме и прекарваме добре и нищо друго". Само по себе си това, и начинът по който интровертите подхождат към тези среди, не създава добра обстановка за създаване на трайни приятелства. Може и да се случи, просто като стратегия целяща конкретен резултат не е особено добра, със сигурност не и както е при екстровертите. Затова и дилемата покрай приятелствата съществува, ако беше толкова лесно нямаше да го има въпроса въобще.

# 82
  • София
Тази модерна думичка никога не съм я харесал, в българския език си има съвсем точна дума за което - темерут. Да звучи обидно, но си е точно същото. И да не каже някой, че се подигравам, бях същия до към 15-16 годишен. С тая разлика, че имах приятели момчета, макар и сравнително малко. Но с момичетата бях тотал щета. Следващите няколко години наваксах като усетих, че съм харесван и че не е толкова трудно като цяло.
Иначе водил съм връзка с момиче темерутче, няма такава мъка просто. Предпочитам скандали пред това да мълчи и да не си вдига телефона, и да не знаеш какво става в главата и.

Ама нищо общо няма това, което описваш, с интровертност Joy

Ще ти дам пример, надявам се да разбереш това което имам предвид.
Една приятелка така пробва да ходи в нещо тип литературен клуб за да срещне други хора които харесват да четат, съответно и за нови приятелства. Много бързо се отказа, забележи защото не й харесвало да слуша някакви хора да казват как трябва да бъде интерпретирана дадена книга. Grinning

Това също не разбирам какво общо има с интровертността. Или е било просто извинение, защото не й е било комфортно. И да, човек не отива на литературен клуб с цел да стане приятел с хората там. Отива с цел да му е интересно, да срещне хора, на които също им е интересно, и като ги опознае - евентуално да станат приятели или повече. А не, здрасти, аз съм Ганчо, тук съм да се съвкуплим.

# 83
  • София
Нещо, нещо примерите.....
Обикновени характеропатии.

# 84
Ами не сме ги учили в училище кои точно отклонения как се наричат. Все е затворен характер и лоши комуникативни умения, кое е интровертност и чист темерутизъм вече нека по запознатите да кажат

# 85
Хора, които гледат по-повърхностно на нещата, може да сбъркат интровертност с това да си темерут, асоциален и тн. Нещата нямат нищо общо, интровертите могат да имат много добри социални умения, обикновено са емоционално интелигентни, което помага доста в тази насока. Въпросът е дали изпитват нужда да бъдат в социални ситуации, през повечето време - не. Достатъчни са им са малкото, но близки приятели, които обикновено имат.

# 86
Ти да видиш, то май е невъзможно човек да се запознае с когото и да е! Да се чудиш как хората създават семейства, приятели имат и прочие. Май ще излезе накрая, че нищо не може да се направи от никого....... ако човекът просто се е запънал като магаре на мост и казва - е не става. Ама ти опита ли?

# 87
Здравейте.
Често срещан проблем на последък.
На 27 години съм, не съм имала никога сериозна и продължителна връзка.
Въпросът ми е дали можете да ми помогнете с идеи къде и как може да се запозная с някой?
Работя в предимно женски колектив -учителски, от друга страна нямам приятели, не излизам много предимно сама и не се запознавам он-лайн.
Имам свободно време, защото съм на смени. Имате ли идея как мога да се запознавам с повече хора и къде?
Animal Frog
xx
Направи родителска среща Simple Smile Това беше майтап.
Иначе при наличие на свободно време има общности. Виж какво те интересува и действай - кучета, спорт, туризъм, разходки , забележителности, библиотека, тетаър , автомобилизъм .. каквото си харесваш и се екипирай я с домашен любимец, я с йога мате  или с някоя раница за планината  ... каквото там .

# 88
  • София
Не само опита ли, а и какво... Защото ако отидеш на някоя сбирка, стоиш в ъгъла с поглед в земята, и си търсиш причина да не кажеш две приказки на никого...и после кажеш, ето, не става... Ами не, ти всъщност не си опитал.

# 89
Все е затворен характер и лоши комуникативни умения, кое е интровертност и чист темерутизъм вече нека по запознатите да кажат
Ако е хубав или богат ще е женен, независимо от горното 😁

Общи условия

Активация на акаунт