Къде да срещна своя човек?

• 17 197
  • 436
  •   1
Отговори
# 345
Характер не знам дали подлежи на промяна, освен може би при тежък катаклизъм, като пак не е казано, че ще бъде към добро. Но някои елементи на поведението - това да, ако има налична (вътрешна) мотивация.

# 346
  • Обран бостан ;)
Характер не знам дали подлежи на промяна, освен може би при тежък катаклизъм, като пак не е казано, че ще бъде към добро. Но някои елементи на поведението - това да, ако има налична (вътрешна) мотивация.

Не случайно е казано, че хората се учат основно по "трудния начин".
И при мен е така.
Приспособяването към средата е задължително ако не искаш да си вълк-единак.
Накратко - поредното потвърждение на народната мъдрост " С каквито се събереш, такъв ставаш".

# 347
  • Out of the Mix
Средата ли "определя" човека, или той се "самоопределя, моделира и изгражда" въпреки нея, Лъвица? Wink

При мен работи принципът "instead".

# 348
Така е, гъвкавите умения, способността за адаптация, за вписване, за адекватно поведение подлежат на тренинг и поне според мен е добре да бъдат усъвършенствани.

Не случайно е казано, че хората се учат основно по "трудния начин".
И при мен е така.
Приспособяването към средата е задължително ако не искаш да си вълк-единак.
Накратко - поредното потвърждение на народната мъдрост " С каквито се събереш, такъв ставаш".

# 349
  • София
Средата ли "определя" човека, или той се "самоопределя, моделира и изгражда" въпреки нея, Лъвица? Wink

При мен работи принципът "instead".

Попринцип и двете, кое в каква степен зависи от самия човек и капацитета му, но собственият му капацитет също първоначално е развит от външни хора (родители, авторитети).

# 350
  • София
Характер за мен не се променя, но се овладява, самоподчинява и самовъзпитава. Ако си осъзнат и го искаш, разбира се.

# 351
  • Out of the Mix
Прекрасно, съгласен!
Добър тандем оформихме. RelievedSimple Smile

# 352
  • София
Стига си ме облизвал.

# 353
Опасявам се, че не си единствената. Но пък Revoker е млад, силен, успешен мъж. И още може.

# 354
  • Обран бостан ;)
Нещо ми убягва.
Ако опонираш на мнение на жена във форума си женомразец.
Ако си съгласен си облизвач.
Ами то ...  Neutral Face

# 355
  • София
Убягва ти, да.

# 356
  • Paris, France
Като млада бях доста приспособима и толерантна. Не, че ми е такъв характера, ами съм хвърлена от дете в най-различни култури и сред най-различни хора и съм се научила да оцелявам сред всякакви. Последното приспособяване приключи към 22-23г възраст и оттогава трънки. Не, че няма да мога, ами вече по-скоро бих сменила средата с по-удобна за мене, където няма да ми се налага да се правя на маймуна.

След 25г нямаше никакъв начин да бъда накарана да полагам усилия за да се харесам някому. Никакъв.

До една възраст се приспособяваме, но след това приспособяваме живота си само към собствените ни нужди и желания.

# 357
  • София
Не бих казала, че трябва да се нагодим към средата, а по-скоро да се научим да маневрираме средата максимално ефективно, така че тя да ни носи ползи, вместо да ни мачка и изхвърля.

# 358
  • Out of the Mix
Извинявай, възможно е да не си ме разбрала.
Ако съм те притеснил, и нещо не ти е ок, не съм имал такова намерение.
Сигурно аз съм се объркал.
No problem.

Опасявам се, че не си единствената. Но пък Revoker е млад, силен, успешен мъж. И още може.
От нея (единствената) си зависи, аз съм винаги коректен, без значение, жени бол, в пълен мир съм със себе си.
Такъв съм, благодаря.

Не бих казала, че трябва да се нагодим към средата, а по-скоро да се научим да маневрираме средата максимално ефективно, така че тя да ни носи ползи, вместо да ни мачка и изхвърля.
Това е висшият пилотаж, да "маневрираш и модулираш", бих казал и видоизменяш, подобряваш, доколкото може.

Невена, сигурно на младини в 20-те, може би и 30-те преди, и малко след децата, си била мега космополитна жена. Поне мисленето ти е такова, анализите ти, не вярвам да си измисляш нищо.

# 359
Днес слушам интернет таткото на едно цяло поколение - Jordan Peterson и човека, каза че много негови студенти го питат същият върпос - "Къде/как да срещна своя човек".

Според JP това е грешено формулиран въпрос. Правилната формулировка би била:

"Какво трябва да променя в себе си за да стана по-атрактивен и по-стойностен партньор за противополижния пол?"
Скрит текст:
За какво е разправията тук? Пак ли стари-млади, имащи-нямащи? Някой да резюмира, че не ми се четат дузина страници.
Нищо по основната тема Simple Smile

Аман от лайфкоучове, дето натискат да ме променят.
Все едно съм женен за тях Wink

Общи условия

Активация на акаунт