Хайде на театър - 11

• 64 328
  • 769
  •   1
Отговори
# 255
# 256
Някой с отзиви за "Хага" в Народния?
Тематиката е Русия, Украйна ,Путин и малко ме разколеба в желанието ми да гледам нова постановка в най-големия ни театър.
Споделете впечатления.
Ох тази “Хага“ беше поредния спектакъл от “модерния тренд“ на Народния, който не ми допадна. Бяхме аз, мъжа ми, и наша приятелка. И тримата сме против войната в Украйна, съчувстваме и на живи и на мъртви... След спектакъла обаче само нашата приятелка беше раздвоена малко - хареса и най - младата актриса и няколко от актьорите. Но общото ни мнение беше, че очаквахме много по - силна драматургия, тази беше някак повърхностно пропагандна. Говорихме си, че след като отмине тази война - пиесата ще бъде забравена завинаги, липсват качества за да остане във времето и в мислите на зрителите. А тук - каквото виждаш, това и чуваш, буквално, външно без дълбочина. Режисьорът се е опитал да го превърне в гротеска - то осветление, то доста пародийни костюми, то мимики, то бутфорни гримове, но някак всичко остава отгоре и не ни развълнува. Преди да отидем четох много хвалби от разни медии, а нормалната публика обаче започна да си излиза по едно време... Сигурно над 20 души си излязоха. Припомнихме си с моите хора разни политически спектакли от близкото и по - далечно минало дето са ни разтърсили и стигнахме до заключението, че по - добре историческа драма на Шекспир да се постави... и ако режисьора и трупата ги бива - ще кореспондира много по - въздействащо с настоящето ни. Така че, за Хага моята лична оценка е 5 / 10.  Ще ми е интересно и други да споделят, явно спектакълът предизвиква спорове. Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 21:49 от Tilda Moon

# 257
Лошото е, че и през април няма дата за “Влюбеният Шекспир” в Сатирата. Ще бъде много жалко ако падне това прекрасно представление. Някой знае ли какви са тези технически причини?

# 258
Някой с отзиви за "Хага" в Народния?
Тематиката е Русия, Украйна ,Путин и малко ме разколеба в желанието ми да гледам нова постановка в най-големия ни театър.
Споделете впечатления.
Ох тази “Хага“ беше поредния спектакъл от “модерния тренд“ на Народния, който не ми допадна. Бяхме аз, мъжа ми, и наша приятелка. И тримата сме против войната в Украйна, съчувстваме и на живи и на мъртви... След спектакъла обаче само нашата приятелка беше раздвоена малко - хареса и най - младата актриса и няколко от актьорите. Но общото ни мнение беше, че очаквахме много по - силна драматургия, тази беше някак повърхностно пропагандна. Говорихме си, че след като отмине тази война - пиесата ще бъде забравена завинаги, липсват качества за да остане във времето и в мислите на зрителите. А тук - каквото виждаш, това и чуваш, буквално, външно без дълбочина. Режисьорът се е опитал да го превърне в гротеска - то осветление, то доста пародийни костюми, то мимики, то бутфорни гримове, но някак всичко остава отгоре и не ни развълнува. Преди да отидем четох много хвалби от разни медии, а нормалната публика обаче започна да си излиза по едно време... Сигурно над 20 души си излязоха. Припомнихме си с моите хора разни политически спектакли от близкото и по - далечно минало дето са ни разтърсили и стигнахме до заключението, че по - добре историческа драма на Шекспир да се постави... и ако режисьора и трупата ги бива - ще кореспондира много по - въздействащо с настоящето ни. Така че, за Хага моята лична оценка е 5 / 10.  Ще ми е интересно и други да споделят, явно спектакълът предизвиква спорове. Simple Smile
[/quotе   

Почти съм убедена, че няма да ми хареса, но съм купила билети. Омръзна ми да се разочаровам от постановки. И пак заложих на слаба карта:angry:

# 259
  • София
Лошото е, че и през април няма дата за “Влюбеният Шекспир” в Сатирата. Ще бъде много жалко ако падне това прекрасно представление. Някой знае ли какви са тези технически причини?
Не е вярно, аз и билети имам даже. 😃 На 14.04 ще го играят.

# 260
Дано, но сайтът им друго показва:

# 261
  • София

Може билетите да са свършили.

# 262
Не са, през EPAYGO могат да се закупят билети без регистрация, но с регистрация през сайта на театъра дава грешка. Правили са корекции в програмата, но или умишлено, или поради недоглеждане, са оставили едната опция отворена, а другата са блокирали.

Редактирам се: Току-що махнаха датата за април и от страницата на спектакъла. Тука май някой работи в Сатирата. Много интересно стана, причината явно е сериозна.

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 23:39 от Flo Ann

# 263
Големи конспирации с това представление Влюбеният Шекспир Simple Smile ипей са посредник на много театри и с тях сме имали проблеми, защото явно минават много плащания през тях  и не винаги им се синхронизират информациите навреме. Особено ако ги резервирате онлайн , а изберете за плащане през касите им.
В народния, например, сме чакали повече от два месеца за връщане на суми от билети, купени от ипей.
Изчакайте, понякога изисква време системите да се обновят.
Може да е останал и кеш, ако браузърът ви не е бил рефрешнат или се прави бекъп на сървъра, или просто интернетът ви е бил по-бавен в някакъв момент по някаква причина .

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 23:45 от PoshSpice

# 264
  • София
Конспирации не виждам аз, факт е, че вече и в сайта го няма. Писах им във ФБ да видя какво ще ми отговорят.
След като им писах, са публикували и във ФБ, че пада за април. 🙄

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 09:50 от sea.sea

# 265
  • София
Вчера гледах ''Портокал с часовников механизъм'' в МГТ ''Зад Канала''. Интересен прочит на творбата, спомняйки си легендарния филм на Кубрик. Феноменален Леонид Йовчев в главната роля !! Спекатакълът оставя много теми за размисъл, като основните са Абсурда как ''поправения'' и вече добър злодей в един момент се оказва отблъснат от всички и отхвърлен от Обществото, както и Факта, че ''винаги Добрия човек'' се оказва Човек, лишен от право на Избор! Горещо препоръчвам постановката, особено на тези, които не са гледали филма или не са чели романа на Антъни Бърджес! SunglassesSparkling Heart

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 11:10 от kastrup72

# 266
Много съжалявам за отмененото представление на "Влюбеният Шекспир". Толкова време чаках подходяща за дъщерите ми постановка в почивните дни. И сега стои въпросът за кое представление да презаверя билетите - Два билета до Майорка или Оскар? Ще съм благодарна ако някой, който ги е гледал сподели мнение - кое е по-подходяща за 13 - 14 годишни госпожици. Благодаря предварително!

# 267
Само " Оскар" съм гледала от двете и мисля, че дори писах тук- най -старомодното и скучно представление, което съм гледала.
За 13-14 г.деца може и да стане, но ако имате непоносимост към час и половина крещене на сцената, ще излезете с главоболие...

# 268
  • София
Аз няма да ги сменям за друго представление, ще си взема парите.

# 269
  • София
"Уважаеми зрители,

Представленията „ВЛЮБЕНИЯТ ШЕКСПИР" и „СМЯХ НА СБОГУВАНЕ“, програмирани през месеците март и април няма да се състоят!

До края на месец април бихте могли:

да презаверите билетите си за друго представление от програмата на театъра;
да възстановите заплатените от вас суми за билети на касата на театъра.
Молим да носите на хартиен носител закупените от вас онлайн билети.
Благодарим за разбирането!

Екипът на Сатиричен театър "Алеко Константинов""

Още едно отменено представление. Аз също се чудя за кое представление да заменя билетите. Купих ги с намаление, затова предпочитам замяна.

Общи условия

Активация на акаунт