Хайде на театър - 11

• 64 076
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
А като ходиш на кино има ли антракт? Според мен повечето режисьори не правят антракт , за да не се прекъсва представлението. Антрактът е почивка, която не винаги влияе добре на едно представление. На който не му харесва може да стане о да си излезе. Няма нищо срамно в това.
Аз харесвам Капитална грешка и Орфей много харесах. Хага не е моето представление. Това , че някой е взел пиеса на 200 години и не е прибавил нищо ново, нищо от себе си, нищо от света в 21ви век не е похвално, нито е имунизация срещу критики. Не съм гледала Коварство и Любов именно заради това, че предполагам че е старо театро, което хич не ме пали.
Площад Славейков е жълт сайт и не се занимавам да го чета.
[/quote]
Когато ходиш на кино можеш да си излезеш, защото няма живи артисти, на чиято концентрация ще попречиш ако раздигаш съседите си по ред, отваряш и затваряш врати... А особено на камерна сцена за мен е абсурд да си излезеш под носа на играещите на половин метър от теб. Артистите душа носят - не са виновни, че не ти допада спектакъла или след 2 часа в салона ти се ходи до тоалетна. И никой не казва, всички спектакли задължително да са с антракт, а само тези, които явно ще са с продължителност над 2 часа... Престъпление и Наказание беше към 200 минути. Ами... не е някак си ок, Публиката да няма шанс поне за глътка въздух. Аз също харесвам Капитална грешка. Simple Smile

# 406
Не мисля, че някой е казал, че режисьорът на "К и Л" не е вложил нищо от себе си, даже не ми се струва възможно, след като е минало през него, усетил го е и го е пресъздал. Просто се е придържал към класическата история, без модернизми. На някого може да му е скучно, мен ме докосна. (Между другото помощник-режисьор е Валентин Ганев, който също е класа.) И честно казано, ако гледам Шекспировата пиеса "Ромео и Жулиета" (без да е пародия) и видя Жулиета да си разцъква в Тик-Ток като повечето тийнове в днешно време, вероятно по-скоро бих го определила като безвкусно, отколкото да оценя творческия напън за осъвременяване. Wink Но това съм аз. Хубавото на изкуството е, че за всеки влак си има пътници. За мен "Орфей" беше най-безсмисленото, блудкаво и слабо представление, което някога съм гледала (има-няма 20 години ходя на театър, но не съм дорасла за такъв тип оригиналности). И почти сигурно феновете му не биха харесали "Коварство и любов", ще им се стори прекалено банално. "Капитална грешка" ми предстои, но предполагам, че там може да имаме съвпадение, защото Neoдачници ми хареса. Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 апр 2024, 11:50 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 407
И аз имах удоволствието да гледам "Пистолет в торнадо" - много добро представление! Весела Бабинова е уникален талант. Още след първата постановка, в която я гледах започнах да търся спектакли с нейно участие...

# 408
Препоръчвам граф Монте Кристо, много ми хареса.

# 409
Отменят се 3 представления в Народния поради "непредвидени обстоятелства":
5 април - Капитална грешка
6 април - Хага
7 април - Идеалният мъж

Вероятно ще презаверя моите билети, след като с месеци бавят връщането на парите.
Не знам да има друг театър с толкова честа отмяна на представления.

# 410
6 април - Хага
7 април - Идеалният мъж

Вероятно ще презаверя моите билети, след като с месеци бавят връщането на парите.
И в трите играе Юлиян Вергов - вероятно има проблем със здраве или нещо такова. Може и да не е той, а някой друг актьор, който участва в тези постановки.

# 411
  • София
Парите могат да се вземат на каса веднага. Бавят се явно по банкова сметка.

# 412
Здравейте. Продавам два билета за Prima Facie с Елена Телбис, Топлоцентрала, 18.04.2024. За съжаление няма да имам възможност да посетя. Ако някой се интересува, може да ми пише на лично. Хубав ден Simple Smile

# 413
На каква цена е билета?

# 414
  • София
Здравейте, знам че на 10-то число излиза програмата за следващия месец на театрите. Знаете ли горе-долу по кое време на деня пускат билетите?
Дъщеря ми , която ще се прибере за кратко от чужбина, иска да отидем на театър. Набелязала съм постановки, но няма дати за май.

# 415
Имам поне 4 постановки с купени билети за м. май. Вижте тук:
https://epaygo.bg/epaygo/theater-and-opera

# 416
Здравейте, знам че на 10-то число излиза програмата за следващия месец на театрите. Знаете ли горе-долу по кое време на деня пускат билетите?
Дъщеря ми , която ще се прибере за кратко от чужбина, иска да отидем на театър. Набелязала съм постановки, но няма дати за май.
Във всеки театър е различно.
В Сатиричен театър Алеко Константинов още на 1-ви ги пускат. Даже до утре има 50% намаление. За култовите им спектакли може вече да няма билети.

# 417
  • София
Благодаря за отговорите. Аз гледам програмата на Театро.

# 418
В Театро от 2-3 дни се продават билети за “Пистолет в торнадо”, но е чак на 31 май.

В Народния можеш да си купиш билети даже за юни.

# 419
6 април - Хага
7 април - Идеалният мъж

И така трудно да връща пари.

Общи условия

Активация на акаунт