Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 32 558
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Мале отварям и 108 отговора ме чакат по темата 🤣

Идвам да мрънкам. Мина прегледа, като цяло всичко с бебка е наред, седалищно се е разположила този път. В 25+6 тежи 840гр. и се очаква да е над 1кг на следващия преглед. В края на месеца ще ходя и на запис на тонове.
А сега мрънкането.  Измериха ми кръвното 135/80 и на двете ръце и ме пратиха на кардиолог. По принцип никога не съм имала високо кръвно, дори ми е ниско. Пратиха ме на кардиолог, като той ми го измери 125/85 и каза, че е доста високо. Аз доколкото знам 120/80 е нормално и 125/85 не е нещо фрапатно. Трябвало да ми бъде 90/60 🤯
Веднага ми изписаха 2 медикамента, като едното е 3×1 на ден. На него също казах, че по принцип го държа ниско и може нещо да съм се притеснила (нормално за мен, аз съм голяма паника, а от вчера майка ми ме изтормози с глупости и цяла вечер плаках). Гледа ми сърцето и всичко било наред. Прибрах се меря си кръвното 101/72, меря го преди малко 86/63.
Ще видя утре сутрин как ще ми бъде, но аз при такова кръвно не виждам смисъл да пия хапчета.
Мерих си го с различни апарати, дори купих нов.
Край на мрънкането. Извинете. Благодаря за пожеланията, момичета 🥰

# 481
На мен АГ ми каза същото - магнезий и Но-шпа. Аз обаче пия второто само когато се преуморя и усетя болка, иначе не. Забелязала съм, че и при мен почивката и приемът на повече течности вършат най-добра работа.

А как се усеща - ами аз го усещам все едно някакъв широк колан се стяга около корема ми и притиска, дори на моменти ми става тежко и трудно да дишам. Но не е болезнено, по-скоро неприятно. И наистина, когато бебето е по-активно или е обърнато с главата надолу, тогава най-често имам такива втвърдявания.

JustLinn, защо не потърсиш и второ мнение? Струва ми се странно само въз основа на кръвно, което е 125/85, да ти изпишат хапчета. ЕКГ правиха ли ти и ти следиш ли си кръвното по принцип?

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 19:44 от Iffsy

# 482
Предната седмица имах леки менструални болки и тежест. Оказа се, че имам скъсяване на шийката и дори ме приеха и ми поставиха силиконов песар. Имах банки само с магнезий. Моя АГ не харесва но-шпа иманно заради размекването на шийката и аз не го пия. Контракции ясно усетих при прегледа като силно опъване на кожата или като си стегнете някой мускул силно знаете какво напрежение се усеща.

# 483
Предната седмица имах леки менструални болки и тежест. Оказа се, че имам скъсяване на шийката и дори ме приеха и ми поставиха силиконов песар. Имах банки само с магнезий. Моя АГ не харесва но-шпа иманно заради размекването на шийката и аз не го пия. Контракции ясно усетих при прегледа като силно опъване на кожата или като си стегнете някой мускул силно знаете какво напрежение се усеща.

На колко см шийка ти сложиха песар?

Някой по-назад май пита за магнезия. Моята АГ ми каза, че максималната доза на Магнерот за бременни е 3х2. Та ако си увеличавате дозата, недейте повече от това.

# 484
Linn С ръчни апарати ли ти мериха или електронни?

# 485
Момичета не питах АГ-то може ли на веднъж да пия феротона със магнезия и но шпа или трябва да има интервал ако да колко време

# 486
Момичета не питах АГ-то може ли на веднъж да пия феротона със магнезия и но шпа или трябва да има интервал ако да колко време

Феротон желязо ли е?

# 487
JustLinn, за мен не си за медикаменти. С тези последните стойности и хапчета най-много да припаднеш. Има едно нещо, наречено "синдром на бялата престилка", когато човек се притесни, защото е на преглед. Освен това две измервания, дори и супер близки, няма как да са еднакви. При всяко мерене се натоварват кръвоносните съдове и влияе на следващото.

На мен акушерката ми мери кръвното по абсолютно комичен начин с механичен апарат. Ръката ми във въздуха, тя стиска три пъти и ми казва някакви стойности, като съм сигурна, че не напомпва до 180 изобщо.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 20:47 от mokka

# 488
VaniaK да желязо е, върти ми се че съм чувала че трябва да има интервал но не помня колко и дали е така Simple Smile

# 489
Доколкото знам, интервал между желязото и магнезия трябва. Едни казват поне 2 часа, други поне 4. Аз гледам съвсем да ги раздалеча, по възможност.

# 490
VaniaK да желязо е, върти ми се че съм чувала че трябва да има интервал но не помня колко и дали е така Simple Smile

Да, не се пият желязо и магнезий. Едно 2 часа разлика. Желязо може с Вит Ц за по-добро усвояване.

# 491
Ами да ви кажа и аз мисля за второ мнение. Аз съм от хората дето много се шашкат при лекари и да може да съм вдигнала и от това кръвно.
Мерат ми го и при аг и на кардиолога с ръчен, не ми направиха екг. Попитах го дали да взимам ръчен, защото вкъщи меря с електронен и той ми каза не, с елекронен също има достоверно измерване.
След прегледа отидох при майка да се видим, тя последните 2 години почна да вдига кръвно и има електронен и ръчен, та си мерих и с двата и пак беше с ниски стойности. Като измерванията ги правих на различна ръка и в различен времеви диапазон.
Досега на прегледи не съм имала проблем с кръвно, а и когато си го меря вкъщи е било добре.

# 492
Колко сте изписали…🤯

На лекциите в Токуда казаха в багажа за родилното да си носим помпа за кърма, за да помагаме на процеса. Та мисля да взема.

Иначе аз тренирам и/ли вървя всеки ден по поне 30/40мин. Споменатият канал в ютюб ползвам плюс още един за бременни. И аз имам контракции ( които не усещам) , но ако не се движа ще изперкам

# 493
@JustLinn , аз също като отида на лекар се вълнувам и кръвното ми е по-високо и гледам да качвам стълбите, та и те го вдигат.. Но на спокойно като си го меря в нас е 90/60. Моята АГ, не се притесни като ми го измери 120 на 90+. Само ме пита дали съм с висок пулс като си го меря в нас, а не е бил много над 80. Та, според мен се консултирай с друг лекар, преди да пиеш каквото и да било.

Относно втвърдяването, без други болки мисля, че се водят Бракстън хикс и до колкото прочетох са нормално състояние ако не са постоянни и дълготрайни. Могат да се получат дори от пълен пикучен мехур (при мен се случват, но веднага минават като сменя поза или отида до тоалетна)

# 494
Измериха я 18мм, като при напън беше 7-8мм. Магнезий пиех 3х1, сега съм на диаспорал 400 2х1 и утрогестан. Знам че под 25мм се поставя песар (22г.с. бях) и за следваща бременност ми препоръча серклаж в 15-16г.с. Казаха, че най-важно е първите дни да се овладеят контракциите и после много често жените изкарват и до термин, надявам се максимално да се доближа до него. Иначе ми обясни, че в 34-35г.с. може да махмен вече песара.

Общи условия

Активация на акаунт