Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 32 380
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
При нас пък казаха че е рутинно и ще го правя другата седмица.

# 106
Момичета идвам да се похваля от 3 дни не кърмя, малкия заспива сам , но не желае да спи на обяд… Иначе за изписването ние бяхме доста хора миналия път и то защото сме близки но само на ММ от моите само сестра ми , но само до болницата дойдоха и то се снимахме казахме си няколко думи и кой от къде е аз таткото и бебето вкъщи, сега пак ще дойдат предполагам , но не знам дали да каня някой вкъщи миналият път бях категорична че не искам никой, но сега с баткото може би ако има още някой ще се чувства по добре.

# 107
  • София
При мен бебето върви седмица напред. Но аз съм инвитро и ми казаха, че по принцип вървят по-големи бебетата. Не знам дали е така. Иначе околоплодни води са добре, захарта беше добре.. Ще се консултирам с ендокриноложката ми. Дано се подобрят нещата само с хранителен режим.

# 108
Не се притеснявай! И аз първата ми бременност развих гестационен диабет и го хванахме точно с това изследване. Иначе малкият си вървеше с няколко дни по голям, водите си бяха Ок и всеки месец кръвната ми захар беше в норма на кръвните изследвания. Единственото нещо, качвах много бързо кила аз ( е и си хапвах яко🙂 ). Но след изследването от 7 месец почнах диета и в началото след всяко ядене си мерех захарта ( 1 час след ядене), бях си купила кит за мерене с боцкане на пръст. И докрая не се наложи никакви лекарства, така че храненето прави почти всичко! Но трябва да си железна и наистина в началото види си Дневник какво ядеш и как се движи захарта. Аз разбрах мнохо интересни неща за мен- въобще не се влияех ако ядях ориз, но от картофи дигах захарта като луда. Почти всеки ,дори уж диетичен хляб или уж пълнозърнести, ми вдигаше захарта. Сега не помня, но имаше някои плодове които много ми я дигаха( май ягоди), а примерно с банан нямах никакви пикове. Ядях много таратор, за да ми пълни корема… много яйца и си правех пуканки ( пак открих че те не ми влияеха) когато много ми се прияждаше нещо извън яденетата. При мен по зле ставаше ако оставям повече часове между храненията, а я държах стабилна захарта ако ям нещо през 2/3 часа грубо. Та затова те съветвам вземи си този сет, направи ди един ексел и записвай всичко което ядеш по часове и захарта колко е. За да видиш някои по-специфични за теб неща.
И като цяло ще видиш, че накрая ти фактически не гладуваш, а се храниш супер здравословно с много свежи пресни неща и зеленчуци и доста протеин и бебето ще е много доволно 🤣♥🤣! Успех!!!
Пс… и въпреки всичко понякога ми се случваше да изям нещо много сладко и вредно( все пак и ние сме хора)!
При мен бебето върви седмица напред. Но аз съм инвитро и ми казаха, че по принцип вървят по-големи бебетата. Не знам дали е така. Иначе околоплодни води са добре, захарта беше добре.. Ще се консултирам с ендокриноложката ми. Дано се подобрят нещата само с хранителен режим.

# 109
И моя АГ няма да мв кара да го правя, освен голямо бебе и повече околоплодни води се гледа дали плацентата дебела и дали ние (майките) сме с наднормено тегло. Каза, че ако няма на лице някое от тези условия дори и да излезе нещо в по-високи стойности няма да ме третира по - различно.

А вие на какво ще заложите или се заложило при първо бебе за стоене на бебето по-дълго време - четох, че люлки и шезлонзи не се препоръчват за повече от час на ден, чудя се за гнездо, това което ми препоръчват е доста скъпо обаче, не е от тези, които предлагат от дунапрен и малко възглавничка отстрани.

Всички ли ви караха да правите това обременяване?Моят аг изобщо нищо не ми каза (може би защото кръвна захар ми е 4и нещо и съм с ниско кръвно)Дори през ден все ми е ниско и хапвам сладичко да го вдигна. Не знам какви са предпоставките ,за да се прави.

# 110
Аз мисля да купя гнездо и слинг.Люлка няма за вземам,мисля че няма да трябва.Евентуално някой ако ни подари.Но ще гледам нещо по евтино-немисля да се изхвърляме.И в гнездото не се знае колко ще стои.

# 111
При първата ми б.се осъмни и при мен, но не пуснахме изследване,нямаме в рода и се оказа ген(смисъл високи сме),сега пак върви напред ама той вече е свикнал човека и само вика Гена си е ген 😁😁

# 112
gh, честито. Може да започне да заспива, като мине малко време. На колко е малкия?
Muffin и според мен ще минеш само с диета Simple Smile
Lilly_7, ще пробвам люлка/шезлонг. Имаме и най-обикновено гнездо, което ще извадя, но баткото в него седя веднъж, колкото да го напиша 😂. Реално първите месеци ги прекара върху мен и татко си, я гушнат, я в слинга, сега ще видим.

# 113
  • София
Заложих на слинг, но не ми беше много удобно, възела ми убиваше на кръста, а аз основно си висях в нас на дивана (есенно бебе). Сега съм по-навита да пробвам пак слинга, но може би ще бъде с много по-тънка материя от предния път.
В първия месец и без това бебето е основно в ръцете ти, не ти трябва люлка или шезлонг. Аз имах де, ама я ползвах от 3 месец докато гладя или зареждам пералня, а малката беше будна. Повече ползвах активната гимнастика по това време (3-4 месец). Тя си лежи, рита с крака играчките, забавялва се, а аз шетам.

G.H. и моята не спи на обяд откакто я отбих. Изключение прави колата, ако пътуваме нанякъде. В яслата обаче спи де, макар че и там упорстваше в началото. Вкъщи спи много късно и то само ако сме я уморили добре преди това с дълга игра навън. Това измества вечерното спане много късно. Ако намериш нещо работещо при теб - свиркай, да обменим опит. Sweat Smile

За гестационния диабет предния път правих обременяване, защото имаме диабетици в родата немалко. Изследванията ми бяха перфектни. Този път ще пропусна, АГ смята за излишно, не качвам много, водите са добре, бебето върви ту седмица напред, ту точно до термин. Вече дори не се чувствам такъв парцал, но почнах пак комбинираните витамини и намалих утрогестана до 1 таблетка вечер. Отделно пия желязо и магнезий. Хемоглобина ми влезе в норма. Почнах да се наспивам по-качествено, защото лягам вечер с детето.

# 114
eleyn, докато са мънички за да не ти убива може да пробваш ринг слинг. Някои даже и големи деца носят така и им е удобно. Simple Smile

И моят ляга късно към 23, ноооо има нужда от сън на обяд иначе е голям киселяк. На 2 и нещо се опита да махне обедния, но тогава си откарваше без драма до вечерта, после пак го върна и сега без него не може. Винаги е бил от неспящите деца, като татко си. Може сегашното бебе да има като мен високи нужди от сън 🤞🤞🤞🤞

# 115
Само да ви кажа за по-големите деца и следобедния сън - моят е на 7 години, четвърта група. Тази година допълнителните дейности са им към 14:30-15 часа и съответно имат 1 час максимум следобедна дрямка. Ей не спряха да се оплакват тези деца, че не можели да се наспят 😂 Сетиха се кога да спят следобед 😂 Какво ще ги правим наесен в училище не ми е ясно.

# 116
Аз бях същата щ, много исках на училище, за да не спя, а после много исках на детска, за да си спя 😂😂😂😂

# 117
За ГД и аз няма да правя, въпреки, че аз самата имах желание, защото баща ми е диабетик, аз съм с излишни кг. и имам зверски глад за бял хляб и тесто. Ендо-то ми каза, че при положение, че пия Глюкофаж, ние вече сме взели превантивни мерки, за да избегнем развитието на диабет. АГ мери коремчето на бебето, всичко му е супер, върви само седмица напред и то е така от самото начало. Всичко с водите и плацентата ми е "перфектно" както той се изрази, качила съм 5кг. до момента, което и според двамата специалисти е идеално и като цяло и двамата ми казват "Няма смисъл". Имам чуството, че съм единствената, която иска обременяване, а лекарите и не дават Joy

# 118
Добре е, че ще си го спестиш 😁 На теб не ти ли спряха Глюкофажа?

# 119
На 2 и 4 месеца е уж голямо момче ноо.. като цяло не ми пречи да не спи на обяд но ако дремва поне малко ще мога да свърша нищо на спокойствие или да си почина, вечер заспива към 22/22:30 и сутрин става в 7:30 надявам се скоро да започне да дремва по малко 🥲

Общи условия

Активация на акаунт