Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 32 651
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Аз за изписването преди нищо по така дънки за бременни в което плувах и риза,то беше зима 😁чак пък тоалети .
Е сега ще е по-добре и  имам опит 😇ще се поправя

# 271
Аз имам голям корем вече, с палтото си съм като салам. Надявам се да се стопли трайно времето, за да не купувам нови връхни дрехи. Grinning

Marisol Дали помня правилно, че живеете в чужбина? Би ли споделила на какво се спряхте?
За дрешки ли? За сега поръчах малко от една френска марка - vertbaudet. Иначе мисля да взема от H&M, Resrved и C&A. И четирите марки имат също хубави дрехи за бременни и кърмещи.

# 272
Мамите очакващи бебчета ,живеещи в чужбина от кога ще ги учите и на двата езика? Моят мъж не е българин ,тя няма да живее там,и основния и език няма да е български,но задължително искам да я учим едновременно и на двата.Няма ли да се обърка ,знам,че децата иначе лесно попиват информация и се учат.Много искам да я научим и на двата ,без да се обърква.

# 273
  • Пловдив
Мамите очакващи бебчета ,живеещи в чужбина от кога ще ги учите и на двата езика? Моят мъж не е българин ,тя няма да живее там,и основния и език няма да е български,но задължително искам да я учим едновременно и на двата.Няма ли да се обърка ,знам,че децата иначе лесно попиват информация и се учат.Много искам да я научим и на двата ,без да се обърква.

Не говоря от личен опит, но препоръките на логопедите (а и от опита, за който съм слушала на двуезични семейства) - от самото начало, но има едно основно правило - всеки родител говори с детето само на един език, тоест таткото на неговия си, ти - на твоя, за да не се обърква. И е напълно нормално проговарянето да се случи по-бавно. През цялото време детето си трупа пасивен речник. После речта разбира се ще е смесица и от двата езика, докато лека-полека се научи да разграничава кога с кого на какъв език да общува.

# 274
И двамата сме българи, дойдохме заедно в Англия. И може би затова мислим на доста по-късен етап да въвеждаме втория език. Тъй като не искаме да оставаме тук. Искаме живот и здраве за детската градина да сме се върнали.
Така или иначе английския в днешно време си е почти задължителен, ще я научим. Но може би заедно с всички останали деца в детската градина, в училище.
Иначе съм чувала от много семейства, които искат да живеят тук, масов е съвета първо основния език (майчин), не двата наведнъж. След това се въвежда и втория език. Така са ми казвали на мен, може би има и други мнения. В крайна сметка, преценката си е ваша.

# 275
Мимс, ти както си в Сърбия, неминуемо е да обърква двата езика, като са близки, но според мен даже по-лесно ще ги научи и двата именно заради това.

Аз нямам личен опит, но мои приятели също въведоха езиците едновременно. Децата нямаха проблем, а и беше важно докато тръгнат на градина да знаят и местния, защото пък да не им е трудно (и да не им се подиграват).

# 276
Вие как чистите пуснах прахосмукачка в едната стая ама то смешна работа седнала,клекнала 😁

# 277
Българският и сръбският език са близки и не мисля, че ще й бъде трудно. Според мен детето ще си ги научи плавно и двата. Няма как да научи само българския като таткото ще й говори на сръбски. Тя реално ще има два родни езика. Със сигурност в началото ще ги меси.
Аз имам приятелка, която е българка и е женена за арабин, но живеят в Гърция и двамата си говорят помежду си на английски. Детето им знае и български, и арабски, и гръцки, и английски. А и четирите езика са адски различни един от друг. И даже има желание да учи френски и руски. Та тя не се е терзала как ще се отрази това на детето. Просто те са като гъбки и то си расте с всичките езици около тях.

# 278
Аз имам голям корем вече, с палтото си съм като салам. Надявам се да се стопли трайно времето, за да не купувам нови връхни дрехи. Grinning

Marisol Дали помня правилно, че живеете в чужбина? Би ли споделила на какво се спряхте?
За дрешки ли? За сега поръчах малко от една френска марка - vertbaudet. Иначе мисля да взема от H&M, Resrved и C&A. И четирите марки имат също хубави дрехи за бременни и кърмещи.

Не, не за кошче за автомобил Blush

# 279
#Mimi9999 Аз към момента нямам проблем с прахосмукачката, като цяло с чистенето. Дори не се и задъхвам. Вероятно предстои.

Пак тази досадна тема да засегна - Вие колко кг сте качили до тук? В този последен трети триместър, знам че се качват най-много. Но колко е горе-долу нормално да се качи?

Аз след 2 дни влизам в 7 месец. Качила съм 9кг от началото. Бях 60, сега съм 69. На мен ми се вижда малко повече.

# 280
10 кг и другата неделя влизам в 7м.
Но се теглих началото на февр.скоро не съм.
Нз колко ще стигна док каза,че е добре на мен все ми се струват мн.🫥
Предната б 18
Приятелка около 30 и трудно свали....

# 281
Вие как чистите пуснах прахосмукачка в едната стая ама то смешна работа седнала,клекнала 😁
Оф, не питай... Вчера за една прахосмукачка 20 минути си скъсах всички нерви. Все по-неприятно ми става чистенето.
Искам да си вземем жена да чисти основно през седмица например, ММ не е съгласен, той щял да чисти... 🙄 Ама аз не съм доволна като чисти той, много се старае, но има някои неща, за които няма усет 😂

# 282
С прахосмукачката нямам проблем, защото сме с робот заради кучето и го пускаме ежедневно, че иначе всичко е в косми. Проблем ми е бърсането на прах, банята и смяната на спално бельо. Онзи ден сигурно 30 мин съм сменяла чаршафите, накрая щях да се разрева.

Последно бях качила 6 кг преди 2 седмици, утре съм при АГ та ще видим какво ще покаже лошият кантар. Тежи ми и съм като тюлен.

# 283
Моя пък чисти по-добре от мен. Ние сме с робот и нямам проблеми с чистенето. От време на време мъжът ми минава с прахосмукачка и разбутва дивани и всички мебели, които се местят. Но той и преди така правеше. Няма как и небременна да преместя всичко и да почистя до най-малкото ъгълче. Скоро чисти и двете бани сам. Това го чака и в следващите месеци 😃 Няма как да правя упражнения в банята и да се друсам с доместос. Прозорците също предния път сам ги чистеше, сега това го очаква и на пролет 😃 Като цяло много ми помага и нямам проблеми с него. Сега ще ходи да ми измие и колата 😃

# 284
С прахосмукачката нямам проблем, защото сме с робот заради кучето и го пускаме ежедневно, че иначе всичко е в косми. Проблем ми е бърсането на прах, банята и смяната на спално бельо. Онзи ден сигурно 30 мин съм сменяла чаршафите, накрая щях да се разрева.

Чаршафите са ми най-омразното нещо на света. Откакто бяхме още гаджета ги сменя мъжа ми 😂

Да ви кажа и аз съм с робот (и куче съответно), но като пусна Дайсъна уикенда и все едно не е чистено. Та не успяват роботите да се справят съвсем. Аз все още нямам проблеми, чистя си нормално.

За кг - май са към 8 вече...

Общи условия

Активация на акаунт