Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 32 642
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Българският и сръбският език са близки и не мисля, че ще й бъде трудно. Според мен детето ще си ги научи плавно и двата. Няма как да научи само българския като таткото ще й говори на сръбски. Тя реално ще има два родни езика. Със сигурност в началото ще ги меси.
Аз имам приятелка, която е българка и е женена за арабин, но живеят в Гърция и двамата си говорят помежду си на английски. Детето им знае и български, и арабски, и гръцки, и английски. А и четирите езика са адски различни един от друг. И даже има желание да учи френски и руски. Та тя не се е терзала как ще се отрази това на детето. Просто те са като гъбки и то си расте с всичките езици около тях.
И аз така мисля,те не са толкова различни езиците ,мисля,че е добре наистина съветът единия да си говори на бг,другия на сръбкки,защото аз говоря сръбски,но с якия акцент,все още не го знам перфектно и по-зле така.За това просто те нека си я учат на едното,аз на другото.Реално тя ,като живее тук,трябва основно да си знае сръбски,иначе ,някой ,както каза ще и се подиграват в училище и ще и е трудно.За това ние трябва и на двата езика.Но наистина е много хубаво ,че са близки ,мисля,че с търпение плавно ,както каза ще се случат нещата.Браво на детето щом толкова езици знае на твоята приятелка.Те наистина съм чувала,че попиват.

# 286
Вие как чистите пуснах прахосмукачка в едната стая ама то смешна работа седнала,клекнала 😁

Не чистим 😂 Мъжът ми от време на време да пусне тук таме прахосмукачка. За прах нищо няма да споменавам 😂

# 287
Моят първи младеж от ден едно му се говори и на вторият език, и му се пускаше музика на три езика и книжки имахме на три. Сега е на 2,5 и разбира добре и двата езика, а покрай другите неща вече си казва думи и на третия( който само слушаше на песни или книжки)- английски.
Мозъкът им е като гъба…най добрият момент за учене на езици!!!въобще го правят без усилие! Уникално нещо е да го наблюдаваш! сега като казва думи някои си ползва на български другите на друг език но го разбираме и е забавни🤣😅♥!
Важно е обаче родителят който ще го учи друг език да му говори само на него. Тоест таткото само сръбски а ти само български, ако му говорите по малко на няколко тигава се объркват. Давайте, това е едно нещо което след това ще ви благодари цял живот, защото е станало без никакво усилие за детето ♥
Мамите очакващи бебчета ,живеещи в чужбина от кога ще ги учите и на двата езика? Моят мъж не е българин ,тя няма да живее там,и основния и език няма да е български,но задължително искам да я учим едновременно и на двата.Няма ли да се обърка ,знам,че децата иначе лесно попиват информация и се учат.Много искам да я научим и на двата ,без да се обърква.

# 288
Скрит текст:
Аз имам голям корем вече, с палтото си съм като салам. Надявам се да се стопли трайно времето, за да не купувам нови връхни дрехи. Grinning
Marisol Дали помня правилно, че живеете в чужбина? Би ли споделила на какво се спряхте?
За дрешки ли? За сега поръчах малко от една френска марка - vertbaudet. Иначе мисля да взема от H&M, Resrved и C&A. И четирите марки имат също хубави дрехи за бременни и кърмещи.
Не, не за кошче за автомобил Blush
Кошчето ни е комплект с количката - ABC Design
Скрит текст:
има добър резултат на ADAC теста, но ние нямаме кола и реално рядко ще го ползваме, затова не съм търсила отделно, а исках комплект.

# 289
Привет, може ли линк?

Тези комплекти за изписването ми се струват абсолютно безсмислени и нямам никакво намерение да купувам. Ще си спретна собствен.

Коластра имам, но не всеки ден. Не знам дали е нормално. С корема положението е много странно при мен.. сутрин почти не си личи, а вечер се надува, става твърд и ми е много некомфортно.

Да се похваля! Днес купихме количка и столче за кола, доста изгодно. Ще прикача снимка на цялата система, която взехме. Много сме щастливи! Купих и едно много сладко тоалетче за лятото…

# 290
Относно чистенето,всичко, което не изисква навеждане го мога.От корем и кръст едвам се навеждам.За килограмите незнам,тази седмица съм на преглед и ще видим.Най-вероятно ще съм +10 кг.Пък малко ли е много ли е незнам.Усещам си,че ми тежи корема,задъхвам се от едно навеждане Grinning Ама каквото такова,после ще свалям колкото мога и така

# 291
И ние сме с робот, но веднъж в седмицата или на 10 дни пускаме и Керхер-а, за да мине хубаво по ъглите и тоя кабел яко ме изнервя и да я мъкна навсякъде след мен 😤

# 292
Има група във фб за многоезични деца. Наистина съвета е един родител един език, за да не се обърква детето. Моето дете ходи на английски от 1г6м някъде и в момента говори и на английски с изречения, разбира се не му е толкова добър, колкото българския, защото средата му е българска. Също от това, което съм наблюдавала най-често проговарят на езика на майката, просто защото като малки прекарват най-много време с нея Simple Smile
Аз съм +7 в 27гс, откакто съм на легло почнах още по-усилено да качвам ... Предната бременност качих над 20кг, които свалих веднъж, когато разбрах, че съм с ИР и минах на режим. Simple Smile
Аз вкъщи главно само подреждам, готвя и пера, че не трябва да се натоварвам . Имаме робот, уикенда карам таткото да мие подовете и банята, скоро другата прахосмукачка не е пускана, но к това ще стане надявам се, но е 8кг и шумна 😀

# 293
И ние сме с робот, но веднъж в седмицата или на 10 дни пускаме и Керхер-а, за да мине хубаво по ъглите и тоя кабел яко ме изнервя и да я мъкна навсякъде след мен 😤

Оф точно кабелите ме побъркваха мен и това, че тежи и се влачи след мен. Като разбрах, че съм бременна веднага взех безжична и другата отиде при майка ми.

Кажете за парочистачките, мислите ли да купувате, имате ли? Четох, че не са много ок за ламинат.

# 294
Относно чистенето,всичко, което не изисква навеждане го мога.От корем и кръст едвам се навеждам.За килограмите незнам,тази седмица съм на преглед и ще видим.Най-вероятно ще съм +10 кг.Пък малко ли е много ли е незнам.Усещам си,че ми тежи корема,задъхвам се от едно навеждане Grinning Ама каквото такова,после ще свалям колкото мога и така

Ох разбирам те и аз съм в това положение…

# 295
Аз се сетих да споделя че ми беше много удобен уред за вертикално гладене ,става бързо и не тежи толкова

# 296
Имам парочистачка, ползвала съм я и на ламинат и на паркет и няма проблем. Доволна съм и от уреда за вертикално гладене съм доволна, но аз рядко гладя. 😀
Покрай захранването на детето и мултикукър си взех и също ми е любима покупка 😅

# 297
Ние имаме жена, която идва един път седмично, голяма помощ ми е. И аз чистя, но пък така най-основно тя си почиства, защото сме с две малки кучета и има доста косми, а и сме в мезонет, ако искам да е чисто трябва само с това да се занимавам.

# 298
Парочистачката е готин уред, но ме дразни, че трябва да свалям и пера парцалките по 100 пъти за едно чистене. Иначе оставя много приято усещане за свежест след себе си.

# 299
За чистенето и мъжът ми се вкючва, тъй че не ми тежи. А и апартаментът ни е малък, бързо става. Аз откакто имам вертикална, безжична прахосмукачка, не бих се върнала към друга. Много лесно и бързо чисти. Сега взехме и с опция за миене, та съм доволна.
Скрит текст:
Нашата е Philips SpeedPro Max Aqua

Общи условия

Активация на акаунт