Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 32 506
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
И на мен са ми странни резултатите, особено че се покачва после на 2ри час. А имаш ли инсулинова резистентност?
да, с ИР съм, пия Глюкофаж.
Втората и третата проба са взети 2 часа след хранене - тоест след закуска и след обяд

# 556
Сега питах в Цибалаб.Казаха да си нося само вода.От там ще ми я дадат глюкозата

# 557
Питам, защото на мен лаборантката в Геника ми каза, че урина никога не се дава в обществена тоалетна. Без значение дали е първа, трябва да се измиеш с чиста вода, без интимен гел, леко да изтръскаш водата 😅 и да пишкаш със средна струя първо малко в контейнера, след това извън него и пак в него. Малко цветно го описах, но ми каза, че в противен случай може да попадне бактерия и да излезе нещо в изследването.

Мисля, че това е най-правилния начин. И аз никога не давам в обществени тоалетни точно поради тази причина, да не излезе някоя чужда бактерия. Но тогава само в онзи случай с БХС дадох в лабораторията на Щерев.

# 558
Питам, защото на мен лаборантката в Геника ми каза, че урина никога не се дава в обществена тоалетна. Без значение дали е първа, трябва да се измиеш с чиста вода, без интимен гел, леко да изтръскаш водата 😅 и да пишкаш със средна струя първо малко в контейнера, след това извън него и пак в него. Малко цветно го описах, но ми каза, че в противен случай може да попадне бактерия и да излезе нещо в изследването.

Само да уточня, че жената трябва да се измие със сапун, пише го и в инструкциите им за изследването за стерилна урина - https://www.genica.bg/test/sterilna-urina

# 559
  • София
Глюкозата аз си я купих и сутринта преди изследването я разтворих вкъщи. Взеха ми кръв и след това я изпих. Трябва да се изпие за около 5 минути. После в покой. Не е желателно да се движиш. В Кандиларов правих изследването.
Урина винаги нося от вкъщи след тоалет. До 2 часа гледам да я занеса.

# 560
Когато е стерилна да. Аз говорех за обикновена урина, че пак трябва да се измиеш с вода, защото много хора я дават в обществени тоалетни или не спазват това за тоалета и излизат разни бактерии.

# 561
Аз също винаги давам урина след тоалет вкъщи и нося до 2ч.
Задължително огтт се прави в покой, не трябва да има разходки и движения, позволени са само няколко глътки вода. Всичко останало води до неправилно отчитане.

# 562
Като чета коментарите и оставам с впечатлението, че всяка лаборатория има различен процес при изследването на глюкоза, та моят съвет е да звъннете или да минете покрай вашата лаборатория да ги попитате как протича изследването при тях.

Когато аз правих моето обременяване с глюкоза минах 2 дни преди това през Геника и ми обясниха следното - последното ми ядене да е до 17-18 часа на предния ден, да си купя от аптеката глюкоза за обременяване и да ида около 8 часа сутринта, по-късно се изкривявали резултатите. Казаха ми да не разтварям глюкозата и че ще го направяр на място. За трите проби стоях в лабораторията на стол и чаках да минат 2-та часа. Можех да пия вода, но малко.

# 563
И тук някои момичета казват, че са стоели гладни до 3-така проба, други са си хапвали. Обърквам се и аз кое е правилно. Не смятам да правя обременяване, но пък знам ли какво ще ме накара АГ занапред, та да съм информирана 😃

# 564
И на мен са ми странни резултатите, особено че се покачва после на 2ри час. А имаш ли инсулинова резистентност?
да, с ИР съм, пия Глюкофаж.
Втората и третата проба са взети 2 часа след хранене - тоест след закуска и след обяд
Тогава може и да е нормално. При мен се случва и в небременно състояние и тогава обикновено инсулина ми е в небесата. Разбира се лекар най-добре ще каже.

Обикновена урина бременна си давам в тоалетната на лабораторията след преглед, иначе си взимам първа вкъщи и нося до близката лаборатория.

# 565
И тук някои момичета казват, че са стоели гладни до 3-така проба, други са си хапвали. Обърквам се и аз кое е правилно. Не смятам да правя обременяване, но пък знам ли какво ще ме накара АГ занапред, та да съм информирана 😃

Аз не видях някой да е казвал, че е хапвал. Само за вода говорим, и то малко. И навсякъде казват да си в покой, без разходки.

Единствената разлика, която аз виждам, е че някои си я купуват сами от аптеката глюкозата, а в други лаборатории я дават.

# 566

При др Михайлович съм и мисля там да раждам, да. Въобще не се оглеждам за други опции, харесва ми там. А ти?

Аз се следя при д-р Манастирски. Иначе все още не съм решила на 100% къде да раждам, но май натам клонят везните. Все още малко ме притеснява това, че ако е естествено раждане, е малко въпрос на късмет при кого ще се паднеш. Но пък АГ беше позитивно настроен и каза, че засега не вижда причини за секцио. Дано и така да си остане!

За ПКК, аз съм пускала много пъти и на гладно, и след хранене. Дори се е случвало 2 пъти в един ден и според повечето лекари няма особено значение. Вече ако говорим за витамини, глюкоза, липиден профил, ензими и т.н, нещата са различни и трябва да се спазват точно препоръките.

Обикновена урина и аз давам в лабораторията на болницата, но действително ако има зацапване/кървене или е след цитонамазка и т.н., е хубаво да се направи тоалет и да се внимава да не попадне в пробата.

# 567

Ако някой е казал, че може да се хапва по време на обременяването с глюкоза, по-добре не ходи в тази лаборатория

# 568
На мен ми казаха без вода и без храна до последното изследване.

# 569
Mokka, MichelleM, аз от този коментар се обърках, защото pauly се чуди на резултатите си и казва, че 2-ра и 3-та са след храна. Или тя прави различно изследване?

Аз пък днес си пуснах трикратен профил на кръвната захар и резултатите ми се струват странни:

Първата стойност е на гладно, а втората и третата са след храна. Нормално ли е да са по-ниски, отколкото на гладно?

Общи условия

Активация на акаунт