Бързи въпроси и отговори деца -6

• 31 204
  • 823
  •   1
Отговори
# 540
Може ли и на мен информация за пробиотиците и омега-та? Благодаря

# 541
Добре де,а него след като не го сърби изобщо,възможно ли е отново да е атопичен дерматит. Изобщо не показва никакъв дискомфорт,аз вече не знам какво е всъщност 😒 на какво ви прилича на вас като се има на предвид,че наистина не го сърби нито го дразни по някакъв начин

# 542
Моят син го сърби когато има много обриви. Когато са малко не му създават дисконфорт.

# 543
Синът ми е с атопична кожа и му излизат сухи петънца, но никога не е имал пъпки. 🤔 Не знам дали няма друг вид проявление на атипичната кожа, включващо обрив. Бих направила консултация с друг дерматолог.

# 544
За мен не е проблем да го заведа и на следващ дерматолог,но това ще стане вече 5 на ред и всеки ни дава различна диагноза и различни кремове . Не мисля,че е добре дете на още няма 2 г да е в постоянно мазане на кремове ,че дори и кортикостероиди ,отчаяна съм

# 545
  • Terra incognita
Ами ако просто спреш да мажеш с каквото и да било, или най- много с медицинска козметика за атопична кожа?
Спри лекарствените мазила и след време пак опитай при друг лекар.

# 546
Пробвала съм да спра да мажа каквото и да било или само хидратиращ крем и положението става още по-зле ,кожата става много червена и груба на допир,не че в момента не е . Следващата седмица имам консултация с дерматолога и ще го изслушам какво ще ни посъветва този път ,но ако каже да продължим с кортикостероида ,няма да го послушам,защото за 15 дни резултат не видях и не мисля,че има смисъл от него

Последна редакция: пн, 22 апр 2024, 13:14 от Radii :)

# 547
Пробвала съм да спара да мажа каквото и да било или само хидратиращ крем и положението става още по-зле ,кожата става много червена и груба на допир,не че в момента не е . Следващата седмица имам консултация с дерматолога и ще го изслушам какво ще ни посъветва този път ,но ако каже да продължим с кортикостероида ,няма да го послушам,защото за 15 дни резултат не видях и не мисля,че има смисъл от него
Според мен щом нараства значи се провокира от нещо. Може би е храна. Защо не му спреш нещата,които беше те посъветвал доктора? Виж как ще е без тях.

Последна редакция: пн, 22 апр 2024, 13:17 от Милото

# 548
Защото той ни изреди 1 милион неща,които не трябва да яде ,и остава това дете да бъде на хляб 😆 а и кръвния тест отчете ,че хистамина е повече от наред ,склонна съм да вярвам на кръвния тест повече от този ,който капват по кожата някакви препарати и чакат за реакция. А въпросния алерголог вече 1 месец го чакам за отговор на кръвния тест,всяка седмица му звъня и секретарката ми казва,че не може да направи нищо,да чакам..

# 549
Защото той ни изреди 1 милион неща,които не трябва да яде ,и остава това дете да бъде на хляб 😆 а и кръвния тест отчете ,че хистамина е повече от наред ,склонна съм да вярвам на кръвния тест повече от този ,който капват по кожата някакви препарати и чакат за реакция. А въпросния алерголог вече 1 месец го чакам за отговор на кръвния тест,всяка седмица му звъня и секретарката ми казва,че не може да направи нищо,да чакам..
Разбирам те,но в случая щом не се овладява от нищо ти остава варианта с храната. При нас имаше подобни пъпки и бяха от глутена,та го спряхме за близо 2 месеца и после го въвеждах на ново по схема и нямаше проблем.

# 550
Ще изчакам отговор от алерголога и ако се наложи ще спрем глутена,защото и в др групи доста ми говореха ,че е възможно от глутена ,въпреки,че в кръвния тест излиза,че е ок

# 551
Ще изчакам отговор от алерголога и ако се наложи ще спрем глутена,защото и в др групи доста ми говореха ,че е възможно от глутена ,въпреки,че в кръвния тест излиза,че е ок
Ако намеря снимка,ще ти пратя да видиш как е било при нас,но мисля,че ги изтрих🙄

# 552
Във фб пуснах в една група и много ми писаха,че било гъша кожа,пращаха дори снимки на техните деца,аз съм с гъша кожа,но по лицето никога не съм имала и за това не знам дали наистина е това ,той няма никакъв дискомфорт,поне видим ,но мен много ме дрозни ,че лицето му изглежда така

# 553
Възможно ли е подуване на лимфен възел зад ухото да е следствие от стафилококи в носа?

# 554
Аз знам,че при всеки грип или вирус ,който касае гърлото или носа е възможно
 Моя син след боледуване имаше точно зад ухото

Общи условия

Активация на акаунт