Бързи въпроси и отговори деца -6

• 31 211
  • 823
  •   1
Отговори
# 465
И аз по принцип не водя често на лекар при боледуване. Моите се оправят сравнително бързо и ги държа 3 дни вкъщи и хайде на градина. Ако не бях отишла сега заради болничен, сигурно днес или утре щях да ги пусна на градина, без изобщо да разбера,че имат стрептокок.

# 466
  • Terra incognita
Миналата година след един детски рожден ден дъщеря ми цъфна с температура. Беше на 2г6м. От втория ден натам 40+° и ние шах. Не се сваля тази Т и това си е. Оказа се, че там беше лепнала тази гад.
Миналата седмица брат й ( за втори или трети път) го домъкна от училище. Беше достатъчно да се изкиха срещу нея и на другия ден вдигна температура. Има много кратък инкубационен период.

# 467
Ами да, може да се пропуснат някой неща. Аз също не търча за всичко на лекар, но напоследък ми се струпаха няколко "изненади". Първо скарлатината, която щях да пропусна при едната ми дъщеря. След това при същото дете случайно реших да го заведа да му сложат една слушалка в събота, заради лека кашлица, хрема и еднократна температура, беше със симптоми 2 дни. Оказа се пневмония и ни приеха в болница. В болницата и пуснаха доста изследвания и излезе, че наскоро е изкарала мононуклеоза. Нямам идея кога е било..

# 468
  • Terra incognita
И аз по принцип не търча, но откакто опатих, при гърлобол веднага на тест. Оглеждам гътлото и така.
Макар че малката, например, не каза да я боли гърло, а я питах. Погледнах вътре и имаше доата подути и червени сливици. Докато на сина ми гърлото беше сравнително спокойно.

# 469
След всички мнения и прочегено в интернет, ще почнам с АБ. Не ми се рискува, няма да ми е спокойно. Сега другото дете ще го мисля дали не е носител и кога ще прояви симптоми.

# 470
Разбира се, че не е необходимо да си изследваме децата като полудели, но когато системно се боледува или някое боледуване продължава много дълго и не преминава обикновено правим изследвания и ако излезе нещо е по-добре да го лекуваме. Нашият УНГ също ми е казвал, че колкото изследвания да пусна все ще излезе нещо. Неговото мнение беше, че при носителство на стрептокока не е нужно да се пие антибиотик, но аз лично се доверявам повече на доктор Янкова. Другите бактерии не ме плашат толкова, но тази с тези токсини не ми харесва изобщо.
След всички мнения и прочегено в интернет, ще почнам с АБ. Не ми се рискува, няма да ми е спокойно. Сега другото дете ще го мисля дали не е носител и кога ще прояви симптоми.

Мона, понеже зимата при нашата кака открихме, че има стрептокока в гърлото, пак доктор Янкова тогава ме насочи да тестваме и другото дете.

# 471
  • Terra incognita
Особено след новината за нов щам- убиец на стрептокок в Японоя. Смъртността достига до 30%

# 472
Някой знае ли как да се справя с този проблем. От новороден нокътя на единия му палец се впива отстрани в кожичката и се цепи по среда ,прикачвам и снимка .

# 473
Някой знае ли как да се справя с този проблем. От новороден нокътя на единия му палец се впива отстрани в кожичката и се цепи по среда ,прикачвам и снимка .

Кожен.
Ние сменихме няколко и още търсим решение. Нашите нокти стават на дупки и вълнообразни.

# 474
Изследвания пускам при необходимост. Тоест детето е видимо зле, не се влияе от лечение през първите дни. Никога не хуквам по спешни заради температура, ако същата се повлияе от температуропонижаващо и детето е в нормално състояние за болно дете. За 10г голямата никога не са й правили стреп тест, на малката също. Многократно са били контактни на скарлатина, нищо им няма. Наскоро бяха контактни на мононуклеоза, добре са, педиатъра препоръча само осцикококцинум като профилактика. Моите деца са с голяма разлика, прави ми впечатление лудата паника в съвременните млади родители, то е едно масово изследване  от непоносимости, през алергии и какво ли още не. В спешното се води дете с обикновен вирус и температура, да чака ред с наистина спешни случаи. Въобще масово мега страсирани родители и деца гледани под микроскоп.

# 475
  • Terra incognita
Радева, така е, но когато в училишето бушува стрептокок, при гърлобол това е първото, което правим. По принцип това е и съветът на нашата прдиатърка- първо направете тест, после спрямо резултата ще действаме. Допреди година децата ми не знаеха какво е антибиотик, после избухна тази мини епидемия и няма отърване, децата си го предават нон- стоп.
Даже предпоследния път ми каза "добре, че ми го доведе и хванахме бактерията навреме, защото ако бяха други родители, виждайки, че няма температура и е видимо здрав, щяха да го пратят на училище и да изпозарази сумати деца".
Иначе изследвания и ние не правим.

# 476
А вашите деца казват ли си, когато ги боли гърло?
Нашето още не съм на 100% кога ми казва истината. Само веднъж ми е казвал, че го боли и тогава искаше близалка, след която веднага му мина. По думите му. Близалката беше нормална, не от онези за гърлобол.

# 477
  • Terra incognita
Голямото казва, малката досега не ми е казвала, че я боли гърло, но за други неща ми е казвала- ухо, коремче, крака и т.н.
Аз оглеждам положението с фенерче.

# 478
Аз и да гледам, не знам какво да гледам. Все ми се струва червено

# 479
Детето ми е на годинка и вече няколко месеца не е мръднал на височина-стои си на 74см. Чудя се дали е нормално и с какъв лекар трябва да се консултирам да го видят? Може ли да е нещо свързано с хормона на растежа?

Общи условия

Активация на акаунт