"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 63

• 49 854
  • 815
  •   1
Отговори
# 285
По ваша препоръка смених престо със шуърчек, днес правих (28ден) 15ти ден с повишена температура съм и е отрицателен.. озадачи ме онази бледа черта на престо на втората минута Sad започна да ми писва, момичета

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 11:07 от Анонимен

# 286
Здравейте, да се запиша и аз. С една биохимична съм и миналата седмица реших да си пусна изследвания за тромбофилия. (Оказа се, че имам някои мутации, но май още не са рискови, за съжаление АГ-то ми е в отпуска а имам час при специалист чак за края на април, но в понеделник ще си запиша някъде на бързо за онлайн консултация поне с хематолог) Та, оказа се, че май съм бременна. На 4ти ден закъснение съм според програмата (според мен на 2-3 ден) вчера си направих тест престо с бледа черта, днес си направих обикновен с лентички и отново бледа черта, но имам болки като ПМС, както и болки в кръста, предърпвания и т.н. Затова не смея да се радвам, тъй като при биохимичната също имах болки, но имах и зацапване, а за сега поне такова нямам. Мисля този път да изчаквам поне две седмици преди да отида на преглед, защото предният път ме натъпкаха с дуфастон и поради тази причина не ми идваше. Много силно се надявам този път всичко да е наред, дано и тези болки са нормални, някоя от вас имала ли е такива и колко постоянни са били те, защото при мен взеха да си стават редовни? Мисля и средата или края на другата седмица чак да пусна ЧХГ, за да не се надъхвам допълнително….

# 287
Здравейте , моля за мнение относно това ,че ми закъснява вече 20 дни, направих си два теста миналата седмица , като и двата бяха 100% отрицателни с ясна една черта. По принцип самия цикъл не ми е от най-редовните,но все пак това са 20 дни.. С приятеля ми не се пазим , искаме бебче и затова вече 3 месеца не се пазим. Според вас от какво може да се дължи това закъсняние,има ли варянт да са отчели и двата теста грешно? А симптоми като чувствителност в гърдите нямам , единствено чувствам корема си подут,но едва ли е фактор. Много ще съм ви благодарна за мнението ви и вашите съвети.❣️

# 288
FBID, ако си бременна и имаш тромбофилия според мен побързай за консултацията понеже може да са нискорискови мутации, но ако се комбинират (както при мен) е нужна терапия още от първия ден, в който се види положителен резултат от теста.
Dani, на мен ми се вижда дълъг периода на закъснение, може да се е получило ако си била болна и си приемала лекарства от прекалено психическо или физическо натоварване, но най-добре се консултирай с АГ, ако продължи закъснението още 1-2дена и през това време може да си направиш кръвен за да си сигурна за бременността

# 289
Здравейте и аз да се включа с моята история..

На 14.02 правихме бебе и за наше щастие стана от Първият път- на 25.02 трябваше да ми дойде месечен цикъл който така и не дойде и на следващият ден 26.02 направих 3 теста които бяха позитивни. Та така тук започва кашата .. След 2 седмици ходих на лекар там също направиха тест с урина и беше пак положителен след което ме прегледа с вагинален Ехограф и каза че не вижда нищо но може да е много рано и да ида другата седмица пак .. така и направих отидох пак и отново нищо не видя, няма сакче няма бременност,  при което каза че може да е извън маточна бременност и да пусна кръвен тест.
Пуснах кръвният тест и днес преди да излязат резултатите прокървях , при което веднага отидох пак при лекаря си и той ми каза че по техни изчисления трябва да съм в 7 г.с  а ЧХГ-то ми е 364. Прегледа ме видя някаква точица в матката но не е сигорен дали това е зародиш. Попитах го какво следва сега и той каза че явно правя спонтанен аборт и да си чакам. Пуснах и още един кръвен тест и направих и един в къщи който е позитивен но с бледа втора черта ..но кървенето вече си е като цикъл и незнам какво се случва, много съм объркана ако някой е имал подобен случай моля да сподели. Вече ще се побъркам.. възможно ли е въпреки всичко бебето да се задържи или на мен така ми се иска да си мисля ..

# 290
Heyheyy Да, още в понеделник ще прозвъня на всички хематолози, които правят консултации онлайн. Имам час за Конова, но чак след месец, просто при нея е супер трудно с часовете. Ти с какви мутации си? Аз съм с хетерозигот PAI 4G/5G и хетерозигот MTHFR A1298C, като момичетата в групата за тромбофилия ме поуспокоиха, че нямат клинична изява, то така пише и в референтните на тези изследвания, но просто тези болки ги мисля и тези бледи чертички като предният път….. Иначе като симптом отчитам, че едвам гледам и супер много ми се спи и имам увеличен апетит (който отчасти може да се дължи на спирането на цигарите)

# 291
Това са моите мутации, направих изследване след кухо яйце, при втората бременност бях на терапия още след първия ден с бледа 2ра черта 3дена педи очакван МЦ, но за съжаление направих аборт в 9г.с поради спряло сърчице.
Успех
Heyheyy Да, още в понеделник ще прозвъня на всички хематолози, които правят консултации онлайн. Имам час за Конова, но чак след месец, просто при нея е супер трудно с часовете. Ти с какви мутации си? Аз съм с хетерозигот PAI 4G/5G и хетерозигот MTHFR A1298C, като момичетата в групата за тромбофилия ме поуспокоиха, че нямат клинична изява, то така пише и в референтните на тези изследвания, но просто тези болки ги мисля и тези бледи чертички като предният път….. Иначе като симптом отчитам, че едвам гледам и супер много ми се спи и имам увеличен апетит (който отчасти може да се дължи на спирането на цигарите)

# 292
Heyheyy съжалявам за неуспешната бременност, и се надявам следващата да ти е безпроблемна Hug аз все още чета всичките стари теми относно тромбофилия, не очаквах да имам и да разбера, че съм бременна по едно едно и също време. Затова и не съм изобщо подготвена, наистина се надявам някой да ме приеме бързо за консултация. А и ще видя тези бледи чертички до къде ще се развият, наистина не смея да се зарадвам, чак като отида на преглед и ми кажат, че виждат нещо тогава.

# 293
#Titito33 - при чхг над 1000-1500 може да се види с добра апаратура на ехографа. Щом се удвоява е добър знак .
#Янинка - Да, затова не е ок да позволявате да ви взимат, особено толкова ранна седмица. Пийте ношпа да облекчите спазмите .
Здравейте аз съм в 8+3 г.с.вчера ми взеха цитонамазка и днес още имам спазми в корема.Нормално ли е това
благодаря за отговора спазмите намаляха почти изчезнаха,но това ми е първа бременност и не знам какво се прави и какъв е редът.Казеат ми това трябва и аз се съгласявам нямам избор като не съм запозната

# 294
Момичета моля за малко съдействие относно този тест. Реших да изчакам закъснение и тогава да направя тест, за да не се разочаровам…. Но колкото и налудничаво да ви се стори, сънувах 2 положителни теста, толкова ясно, че нямаше как като стана да се сдържа да не направя тест

# 295
Изглежда сива тоест Изпарителна, и мен ме излъга този месец Престо..

# 296
Един съвет: спрете да купувате Престо! Назад е пълно с такива видими черти, които се оказаха лъжливи, изпарирелни, което е изключително разочароващо. Пробвайте с друга марка.

# 297
Изглежда сива тоест Изпарителна, и мен ме излъга този месец Престо..
Излезна до 5-Тата минута и изглежда бледо розова на живо. Изпарителната не излиза ли след оказаното време? Съжалявам, за което и аз не исках престо, но обиколих 3 аптеки и никоя не предлагаше друго освен престо и шуър чек.

# 298
Точно на Престо излизат изпарителни преди 10-тата минута. Колко дни имаш до цикъл? Аз бих пробвала с шуър чек около датата на цикъла. Когато и да съм го ползвала си имах категорично отрицателни тестове без изпарителни черти.

# 299
Ами като бях бременна си ми излезна бледа черта, но си беше отчетлива и розова и се появи на мига, а не бях ходила до тоалетна от 3,4 часа.. Но този месец пак ми се появи лека розова сенчица още на втората минута, но няма бременност.. днес направих be live и няма нищо. Само той между другото от всички тестове не ми е давал никакви изпарителни черти.

Общи условия

Активация на акаунт