В момента чета....88

• 48 556
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Аз съм се опитвала, но без никакъв резултат - не вниквам и не се потапям същински и задълбочено в сюжета на романа, оставам някак дистанцирана от действието и фабулата на творбата.

# 451
Същото е и при мен - не мога да се концентрирам да слушам книга, дори и да е някаква рутинна дейност, все се разсейвам, нещо, което когато чета не се случва, по различен начин възприемам слухово от зрително.

# 452
О, аз слушам страшно много, ходя по 7-10 км всеки ден,във фитнеса после,  незименно с книгите. Върша домакинска работа пак слушам, в кола, в самолет, проспивам се с книги. Това е най- ползваното приложение на телефона ми. Голямата ми дъщеря също слуша страшно много книги. Е, четенето си е по- хубаво, някои книги си ги пазя за четене🥰

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 14:52 от JACKLIN*

# 453
И на мен не ми се получава - в един момент просто започвам да си мисля за други неща.

В момента препрочитам поредицата Китайски загадки, но малко разбъркано. Мисля да си поръчам първи том за съдията Бао, за да ги сравня.

# 454
Опитвам се да слушам аудио книга, чувствам се като пълен неадерталец. Избрах такава с легендарен озвучаващ актьор (Александър Воронов), но засега не се получава. Как успявате?

На мен в началото ми беше много трудно също, но започнах да слушам доста подкасти, после нехудожествена литература и чак като посвикнах, започнах да слушам художествена литература. Отне време и упорство, не стана веднага, но сега ми е странно чак как някога ми е било трудно да се концентрирам.

# 455
Аз Цар Лъв от аудио приказките не мога да изслушам съсредоточено, хем я знам приказката, какво остава за някой роман. Просто аз лично съм човек, който има визуална памет и се съредоточавам като чета, пиша. Слушането ме разсейва.

# 456
Аз съм писала и друг път - успях чак на третия път, в който си пуснах абонамент за Сторител. Ако седна на дивана просто да слушам, не става, трябва да правя нещо друго докато слушам - да вървя, спортувам, разхождам кучето, пускам прахосмукачка, шия гоблен, някаква друга механична дейност.

По темата - чета “ДНК” на Ирса (не мога да възпроизведа фамилията). В Сторител слушам “Червенохалата” на Цветелина Владимирова.

# 457
Благодаря ви. Ще си пусна "Всяко сърце е врата" на Шонин Магуайър, докато отивам и се връщам за работа, пък после ще се върна на "Първа кръв" на Амели Нотомб, която за краткото слушане ми се стори много по-добра от първата ми среща с нея. Харесва ми, че има и електронни книги. Дано увеличат каталога си, засега е доста беден в този аспект.

# 458
  • Mediterraneo
Точно така- извършвайки механични дейности, се вглъбявам в слушането на книги. Слушам много и постоянно, пристрастена съм и не почвам да правя каквото и да е, без да си пусна книгата- пазарувам, готвя, простирам, разхождам кучето, чистя, шофирам, винаги слушам книга.

# 459
  • Тук... някъде
Опитвам се да слушам аудио книга, чувствам се като пълен неадерталец. Избрах такава с легендарен озвучаващ актьор (Александър Воронов), но засега не се получава. Как успявате?

И моят първи опит беше отчайващ, толкова ми беше нетипично, не можех да вникна в историята, пропусках факти и т.н, но постепенно се свиква и вече си слушам книги редовно.

# 460
Прочетох дебютната книга на Камелия Панайотова "Ане"
Това е книга, която обмислям още-темата и не е лека. Но стилът е динамичен, с поетични елементи в изказа и те кара да държиш книгата в ръцете си. Може би няма да е книга за всеки, но вероятно няма да остави никой, който я прочетете безразличен.

# 461
Ето отново колко сме различни като читатели- за някои аудио книгите са вглъбяващи при рутинни дейности, за други - разсейващи, когато сред гласа на четящия отиват нашите мисли към други неща и се опитват да го изместват.
Четох малко от “Гласът на острието” на Абъркромби, доста мрачна ми се стори атмосферата, която носи, ще трябва “на порции” да продължа с тази книга.

# 462
  • София
Аудио книгите не са моето нещо. Не усещам същото както когато реално чета. Хващам се, че само слушайки се разсейвам много и въобще не отразявам какво се говори.

Започнах “Най-богатият човек във Вавилон” на Джордж С. Клейсън. Много лека и лесно разбираеми са притчите (за парите). Доста бързо върви, но тя не е и обемна.

# 463
И аз не мога да слушам, но то и по принцип не слушам като ми се говори каквото и да било.
Измързели се народа с тия книги. На мене ми е малко като да са ми сдъвкали яденето, не е ли да си го прочетеш ти.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 01:13 от evencee

# 464
аз открих аудио книгите преди години,когато реших да си подобря английския- audible на amazon ♥️
книга на български,още не съм слушала- не ми остава време ,но ще си го поставя за цел

Общи условия

Активация на акаунт