Има ли мъже, които поставят приятелка/съпруга преди майка си?

• 7 576
  • 126
  •   1
Отговори
Здравейте, май дойде ред и за моя тема.
Признавам, озлобена съм доста към "проекто -свекървата" (все още нямам брак/годеж с мъжа).
Тръгнах с него(да го наречем Гошо) след любовни драми, в опит да забравя друг. Незряло, да...
Ще накарам накратко, доколкото мога, за да не отегчавам аудиторията. Не знам обаче колко кратко ще бъде.

Не бях готова,но се впуснах във връзка с Гошо.
Той е почти перфектен. Цветя, подаръци, уважение, прощава нервни изблици и като цяло "слуша ". Пари изкарва. Пие много,но си говорим и си дава сметка,че това не е ок. Не е агресивен, когато е пиян, а напротив, любовчия, досадно пиянство - и все пак леко гнусно. Вече сме заедно от почти 2 години,но аз от самото начало мисля за раздяла. Това вече са мои проблеми които ще адресирам с терапия, защото аз самата имам проблем да поддържам нормални отношения. Или ходя с нсилници,или с "добри момчета", но нещата не вървят. Изобщо не изключвам въпроса за патология от моя страна. Даже имам сериозни съмнения,но това ще е повод за друга тема. Та на въпроса:

В началото на връзката се беше напил жестоко и ме помоли да отида да помогна в дома на родителите му. По принцип има квартира,но незнайно защо беше решил да спи там. Увери ме,че тях няма да ги има цял уикенд. Имах лошо чувство. Цялото това нещо ми се стори много Едипово. Не послушах чувството си, отидох у тях. На сутринта се събудихме от ключове във вратата. Майка му избесня. Разбирам я, чужд човек в къщата... Говореше с моя приятел, разказваше за екскурзията, а мен все едно ме няма. Крещеше "Къде са ми чехлите?!" по най-истеричния начин, докато въпросните домашни чехли бяха на краката ми. Накрая дойде при мен,не ме погледна в очите и каза : "Госпожа Петрова!!", много троснато. ДА, ТОВА Е ИСТИНСКА ИСТОРИЯ. Само имената са сменени. Определено се подразни,но не толкова за неканения гост в дома ѝ, а колкото от първична ревност и някакъв Едипов комплекс. През цялото време моичкият стои и мига на парцали,но не казва нищо. Не ме представи, не ме защити. Отидохме към квартирата. Извиняваше се, обеща,че нямало повече така да се държи майка му с мен.
Последва един "извинителен обяд", в който жената направи "полу-извинение". Извини се, но всъщност занапред да съм знаела къде са чаршафите, защото това я подразнело. Как можело да спим в нейните чаршафи. За чехлите, просто я било срам, защото били окъсани (няма такова нещо, чехлите бяха Ок). Не знам как да го опиша, просто цялото нещо беше един power play. Да покаже,че е повече от мен. А извинението не беше никакво извинение.
За кратко уж бяхме постоплили отношенията, но реално погледнато, когато се видим с нея, изчаква да останем сами и пуска неприятни коментари, например: "Аз ще съм лошата свекърва,хаха!", "Сега като заживеете заедно да не стане така,че да не чувам от сина си повече?", "Абе ти като се запознахме нещо много ми се обиди!" , ама с един такъв троснат тон. Не ме харесва, както и аз нея. За Бога, не мога да я понасям. Тя има алкохолен проблем. На моя приятел в прав текст му казва,че е любимият ѝ син от останалите. Коментира другата си снаха по неприятен начин (братът на моя приятел има съпруга от 10 години), но разбира се, в нейно отсъствие. Моят приятел ми е споделял,че почти никоя негова бивша приятелка не е харесвала майка му(и обратното). Той самият ми е казвал,че е любимият син, а границите в това семейство са почти несъществуващи. Например, майката е правила сравнения чий пенис е по-голям - този на моя приятел, или на брат му! ДА, ТОВА Е РЕАЛНА ИСТОРИЯ! Въпреки,че звучи адски селско (или по -точно селяндурско).
Въпросната жена е като тартор в семейството, тя много помага (особено на семейството на брат му), но аз виждам,че тази помощ е после за да се прави майка му на велика и да използва това като някакъв коз. Всичко живо се върти около въпросната жена. Ето, сега например,около алкохолния ѝ проблем. Тя е имала 9год паралелна връзка, явно не обича съпруга си. Прекъснала я е,и от мъка се е пропила. Говорим за българско семейство и проекто -свекървата е многодетна българка. Цялото семейство е знаело за тази връзка,но са си пасували. На последното семейно събиране,от което бях част и аз, отново останахме насаме с майка му (г-жа Петрова 😂) и тя каза: "Колкото и да ти е неприятно,ще трябва да изтърпиш една цигара с мен!"- бяхме на терасата. Не знаех какво да кажа. Не понасям тази жена, тя също не ме харесва, но е достатъчно умна, за да се заяжда с мен само когато сме насаме. Както и да коментира (с неприятен маниер) другата си снаха, в нейно и на мъжа ѝ отсъствие. Намирам я за отвратителна селянка, каквато всъщност е. Дори моят приятел ми казва да не ѝ се сърдя, тя била много добър човек, просто със зрялост на 12-годишна - цитирам го. Сам е казвал,че не е емоционално интелигентна и определено наистина не е.

Не знам какво да правя. Да се набутвам ли в това семейство? Страх ме е,че ще бъда тормозена и ще бъда нещастна. Гошо ужким е на моя страна,но реално си бие пас. Казал ми е ако толкова ме натоварва майка му, да се разправям с нея,нямало да се обиди. Аз пък се ядосвам, вдигам скандали. Фактът,че се чувства тази жена толкова удобно да се държи така, показва,че нейният син не ѝ е поставил граници навреме (когато е трябвало). Искам да съм над майка му . Искам да ѝ бъде ясно,че не може да се държи така с мен. Има ли такива мъже, които ясно показват на майките си, че приоритет им е връзката,и че не допускат лошо отношение към съпругите? В голямо колебание съм заслужава ли си да прекъсна отношения за нещо такова, при положение,че май 99,9% от мъжките майки са такива. Наистина не зная и моля за съвети. За съжаление нямам и голям опит с връзки (началото на публикацията), за да сравня другите майки как са били. На този етап дори не знам дали не искам нещо невъзможно, "като по филмите".
Контекст -аз 31, той 35

Благодаря за огромното търпение да прочетете всичко това

Поздрави,

# 1
Проблемът е в Гошо, не знам какво ти е виновна майка му.

# 2
  • волно калдъръмче
Нито един пораснал тук не видях. Чак възрастта ви ме озадачи.

# 3
  • София
Не прочетох всичко, но на въпроса ти: Не се набутвай, ще бъдеш нещастна, както и сега. В началото пишеш, че мислиш за раздяла от самото начало, явно не ти е добре с този човек, ако беше щастлива нямаше да мислиш за раздяла.

# 4

Не знам какво да правя. Да се набутвам ли в това семейство? Страх ме е,че ще бъда тормозена и ще бъда нещастна. Гошо ужким е на моя страна,но реално си бие пас. Казал ми е ако толкова ме натоварва майка му, да се разправям с нея,нямало да се обиди. Аз пък се ядосвам, вдигам скандали. Фактът,че се чувства тази жена толкова удобно да се държи така, показва,че нейният син не ѝ е поставил граници навреме (когато е трябвало). Искам да съм над майка му . Искам да ѝ бъде ясно,че не може да се държи така с мен. Има ли такива мъже, които ясно показват на майките си, че приоритет им е връзката,и че не допускат лошо отношение към съпругите? В голямо колебание съм заслужава ли си да прекъсна отношения за нещо такова, при положение,че май 99,9% от мъжките майки са такива. Наистина не зная и моля за съвети. За съжаление нямам и голям опит с връзки (началото на публикацията), за да сравня другите майки как са били. На този етап дори не знам дали не искам нещо невъзможно, "като по филмите".
Контекст -аз 31, той 35

И ще бъдеш, намери си сирак и за него се омъжи. Изобщо умната жена не поставя такива ултиматуми (аз или майка ти), защото от това нищо добро не излиза. Да, добрият мъж се дистанцира от майка си и се посвещава на жена си, защитава я и прочее, но ако се стигне до сериозен конфликт нещата са различни. Нека не пропускаме, че жената утре може да си врътне опашката и да напусне мъжа, но майка му е до гроб. Как искаш той да се откаже от нея и да стане нехранимайко?  А ти самата готова ли си да се откажеш от мама, или то е друго?  А един ден, когато имаш син и той завъди булка, ще бъдеш ли щастлива да те изолират и пратят на глух коловоз?

Лошо сте почнали, и свеки е ръб, ама и ти не и отстъпваш. Дали ще го преодолеете или не зависи от вас, ама като гледам си нарисувала бойните шарки и си извадила томахавката, а лулата на мира е заровена на два метра дълбочина.

Пък и връзката ви е една такава, като от магазин за дефектни стоки, компромисна отвсякъде.

# 5
Авторке, много се забавлявах с разказа ти, особено това с размерите, благодаря. 😀😀😀

Аз обаче не останах с впечатлението, че наистина харесваш Гошо (който е далеч от перфектен, сама ще се съгласиш). Как си с някого, ако от самото начало вече две години се чудиш дали да се разделиш с него? Не си ли губиш времето така?

Нещо много компромисна и горчива ми е цялата ситуация. Имам приятелки като теб, които също са млади, привлекателни, готини, обаче и те са забили на принципа, че всички мъже са еднакви (само форумните са, обещавам!) и че по-добро няма да намерят. И всеки месец се чудят дали да зарежат приятеля си, защото не са щастливи с него. Ами, отстрани изглежда тъжно, каквото и да си говорим.

Та +1 към мнението на pimpinela.

# 6
  • София
Като начало, лекувай себе си. Имаш тежки проблеми.

Динамиката в това семейство няма да промениш, а не виждам как ще изтърпиш. Но понеже теб те влекат токсични отношения, няма да намериш нещо различно, докато не се лекуваш. Затова се върни на първия параграф.

# 7
пиенето е достатъчен повод за край и без неприятна свекърва

# 8
Нито един пораснал тук не видях. Чак възрастта ви ме озадачи.

Така е, аз също не съм зряла и това е било поводи за много мои проблеми и пропуснати шансове. Понеделник съм на психолог.
Възрастта е реална и тази история, макар да звучи много селско, също е напълно реална. Simple Smile

Просто не знам има ли такъв сценарий изобщо (като в заглавието на темата). Или да си "налягам парцалите" и да свиквам, по-добро едва ли ще има. На 31 съм и не ми се умира сама, стара мома и т.н.

Каквото и да си говорим, като изключим злобата ми към майка му, връзката е почти безпроблемна. Пропуснала съм някои неща иначе, примерно че тя си му звъни често "на любимия син" ,или че общите приятели са настроени зле към другата снаха именно заради майчините коментари,но ако тръгна да пиша абсолютно всичко ще стане голям ферман.

# 9
Винаги щом свекървате ме накара да се чунствам зле сина й я поставя на мястото й ! Момиче бягай !!

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 17:45 от Radii :)

# 10
  • Пловдив
Махни се от тия драми, по-добре няма да стане. Или ако останеш - свиквай.

Иначе има. Моят. Като е леко условно. Примерно ако на свекървата трябва да се помогне да иде на лекар, а ние имаме уговорка за разходка - свекървата ходи на лекар (моята не злоупотребява). Ако ние имаме уговорка, а свекървата иска да се садят картофи - изпълнява се уговорката. Някакви такива. Степенуват се нещата по важност.

# 11
Махни се от тия драми, по-добре няма да стане. Или ако останеш - свиквай.

Иначе има. Моят. Като е леко условно. Примерно ако на свекървата трябва да се помогне да иде на лекар, а ние имаме уговорка за разходка - свекървата ходи на лекар (моята не злоупотребява). Ако ние имаме уговорка, а свекървата иска да се садят картофи - изпълнява се уговорката. Някакви такива. Степенуват се нещата по важност.

Добре казано, не може една жена да изисква винаги и независимо от всичко все да е тя с приоритет.

# 12
Черна станция, аз не общувам с моята майка от много години, защото беше сериозен насилник (да, жена насилник). Общувам само с баща ми.

Повярвай ми,не искам да зарязва майка си. Аз осъзнавам,че майката е една. И в нормални отношения дори не трябва да има конкуренция. Майката е майка, съпругата е съпруга! Просто не искам да се чувства комфортно да се заяжда с мен или да се държи "едипово" . Щом се чувства комфортно с това поведение, значи Гошо не ѝ е поставил граници навремето. Че няма право да се държи неуважително към приятелките му.

# 13
Значи си готова да си участник в тази селска драма само и само да не си сама? Изненадвам се, че ти боде очите свекървата, а пиенето на Гошко - не. Такъв ли баща искаш за децата си и такава баба? Чудно семейство ще сте.

# 14
Тези неща (алкохолизмът и странностите) са наследствени. За мен също пиенето е достатъчен повод за край. С годините се влошава и накрая ще се насира в леглото.

Общи условия

Активация на акаунт