Как се справяте със самотата?

• 4 628
  • 56
  •   1
Отговори
Здравейте, въпросът ми е насочен към тези, които дълго време са нямали партньор по някаква причина, прясно разделени са, имат връзка от разстояние или пък по някаква причина (емоционална, здравна, нещо трето и тн) не могат да се впускат в ходене по срещи... или ако ходят, удрят греда.

Как успявате да борите чувството на самота? Искам да се разсейвам с полезни неща (работа, хобита, спорт, грижа за себе си), но когато ме удари самотата, всичко ми е едно безсмислено и празно и... нищо не ми се прави. Какво ви зарежда, когато се чувствате сами?

# 1
Вземи си куче. Ходи на бързи срещи. Ползвай агенция за запознанства.
Или пробвай спорт.

# 2
Самотата защо я свързвате единствено с липсата на партньор? В живота имаме толкова други важни хора, семейство и приятели, които могат да осмислят деня ни!

# 3
  • Melmak
Самотата може да е и с партньор. Въобще колко самотни хора има, които хич не са сами. Работете върху това да подобрите самочувствието и да не очаквате партньор да задоволи някакви липси.

# 4
Здравейте, въпросът ми е насочен към тези, които дълго време са нямали партньор по някаква причина, прясно разделени са, имат връзка от разстояние или пък по някаква причина (емоционална, здравна, нещо трето и тн) не могат да се впускат в ходене по срещи... или ако ходят, удрят греда.

Как успявате да борите чувството на самота? Искам да се разсейвам с полезни неща (работа, хобита, спорт, грижа за себе си), но когато ме удари самотата, всичко ми е едно безсмислено и празно и... нищо не ми се прави. Какво ви зарежда, когато се чувствате сами?
Това е част от живота.
По-добре сам, от колкото в лоша компания.
Помага да имаш приятели и познати.
Но винаги ще имаш едно усещане за самотност. Човека е социално животно.
Не може да живеем сами. Може но се разболяваме.

# 5
Сама ли си или самотна. Това са различни неща. Може да си сама и да не си самотна, а може да си самотна и в най-голямата тълпа.
Бих те посъветвала да започнеш да обичаш себе си. Да се заоградиш с позитивни хора. Да започнеш да забелязваш малките неща. Да уважаваш и цениш хората, които са покрай теб. А не да имаш сърце и очи само за един човек.
Започнеш ли да обичаш себе си, никога няма да си самотна.

# 6
Сама ли си или самотна. Това са различни неща. Може да си сама и да не си самотна, а може да си самотна и в най-голямата тълпа.
Бих те посъветвала да започнеш да обичаш себе си. Да се заоградиш с позитивни хора. Да започнеш да забелязваш малките неща. Да уважаваш и цениш хората, които са покрай теб. А не да имаш сърце и очи само за един човек.
Започнеш ли да обичаш себе си, никога няма да си самотна.
Не може сам. Колкото и да се обичаш. Не случайно в затвора наказанието е изолатор.

# 7
Ами много си се обичам, но самотата е вътрешно усещане и липса на специфична, докосваща душата компания /независимо колко съм си самозабавна/.
Темата е ясна, какъв е смисъла да я поучавта каква трябвало да бъде и колко точно самодостатъчност и е нужна, за да не и е кофти като загърми зарята за Нова година, а ти си с котката само?
Който не е бил сам, ама истински сам по празниците говори щуротии за самодостатъчност. Другите, които искат с някого да споделят деня и имат нужда от човек, за да почувстват малко празничност си повтарят "Ден, като ден! И той ще мине!'
 Дано е последната ти самотна Коледа и Нова година, авторке!

# 8
Самотата е понесена и търсена.
Търсената е връх. Само ти решаваш за всичко. И ти е хубаво.

# 9
Аз съм самотна.Самотна от около две години.
Самотна бях и във връзката си с бившият ми след като неговото поведение към мен се промени.Още по-самотна се чувствах и след неговата изневяра.
Сега не съм сама,останахме заедно с детенцето ми след като баща му се изнесе,но отново се чувствам самотна.
Нямам време да излизам,няма време за кафета или някакво развлечение.Дните ми са еднообразни.
Имам нуждата да имам човек до себе си с който да мога да споделя всичко,да има кой да ме прегърне и да ме посрещне вечер като се прибера от работа.

# 10
  • Out of the Mix
Мирена, не си сама, имаш дете.
Животът ти отдавна е изпълнен със смисъл.
Реално мъж не ти трябва, за да си щастлива, може би евентуално за секс, компания, но с детето - трудно.
Аз лично в такива отношения не влизам. Самостоятелни/сами жени бол.
Иначе, да, друго си е прибирането при любимия и гушкането всеки ден.
В моментите, когато не съм бил във връзка, съм се възползвал максимално от времето и съм го запълвал по най-добрия начин за мен, така че да се чувствам добре. Добре ми е всякак - и сам, и във връзка, като за връзката уговорката е да е с правилната жена.

Имаш интереси, хобита, занимания, все пак някакви близки хора около теб, някой приятел.
През работната седмица повечето хора са на работа и вкъщи. Най-много петък вечер, или в някой от дните да излезеш на бар, или нещо друго, след което ти се иска да почиваш, особено ако ежедневието ти е много натоварено, просто имаш нужда от спокойствие и да презаредиш батериите.

Много зависи и къде, и как живееш. Ако имаш хубаво жилище, удобства, тишина около теб, нормални комшии, никой не ти тропа, чука, можеш да си живееш царски, пълен дзен, съобразявайки се единствено със себе си и душевния си мир.

След което много трудно правиш компромис, а рахатът и комфортът не се нарушват толкова лесно, вече привикнал.

# 11
Трудно! Била съм много време в такова положение. Ако живееш сама, можеш да си вземеш животинче, или повече от едно.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 12:20 от Borqna Sto 771419

# 12
Мирена, не си сама, имаш дете.
Животът ти отдавна е изпълнен със смисъл.
Реално мъж не ти трябва, за да си щастлива, може би евентуално за секс, компания, но с детето - трудно.
Аз лично в такива отношения не влизам. Самостоятелни/сами жени бол.
Иначе, да, друго си е прибирането при любимия и гушкането всеки ден.
В моментите, когато не съм бил във връзка, съм се възползвал максимално от времето и съм го запълвал по най-добрия начин за мен, така че да се чувствам добре. Добре ми е всякак - и сам, и във връзка, като за връзката уговорката е да е с правилната жена.

Имаш интереси, хобита, занимания, все пак някакви близки хора около теб, някой приятел.
През работната седмица повечето хора са на работа и вкъщи. Най-много петък вечер, или в някой от дните да излезеш на бар, или нещо друго, след което ти се иска да почиваш, особено ако ежедневието ти е много натоварено, просто имаш нужда от спокойствие и да презаредиш батериите.

Много зависи и къде, и как живееш. Ако имаш хубаво жилище, удобства, тишина около теб, нормални комшии, никой не ти тропа, чука, можеш да си живееш царски, пълен дзен, съобразявайки се единствено със себе си и душевния си мир.

След което много трудно правиш компромис, а рахатът и комфортът не се нарушват толкова лесно, вече привикнал.
Липсва ми комуникацията.Тази която имахме преди с бившият и знаех ,че мога да му споделя всичко и да се облегна на рамото му.
Да говорим за неща които не мога да споделя с приятелите си.
Иначе живеем в голям град ,има много развлечения.Но пък няма кой да ми помага,родителите ми живеят далеч и идват веднъж в месеца.
През уикенда излизаме на разходки с мои приятелки и децата им,но доста често приятелките ми са с половинките си ,аз сама с детето и ми тежи това.

# 13
Мигрена, ти май наскоро се разведе, има време, ще го прежалиш бившия.

# 14
Мигрена, ти май наскоро се разведе, има време, ще го прежалиш бившия.
Почти съм разведена.Той като човек не ми липсва,липсва ми комуникацията която бяхме изградили преди цялата драма.

Общи условия

Активация на акаунт