Как се справяте със самотата?

• 4 790
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
Момиче зорлем си търсиш белята.Наслаждавай се излез пий едно кафе иди на пазар,прибери се и си поспи .

# 31
  • Поморие
Здравейте, въпросът ми е насочен към тези, които дълго време са нямали партньор по някаква причина, прясно разделени са, имат връзка от разстояние или пък по някаква причина (емоционална, здравна, нещо трето и тн) не могат да се впускат в ходене по срещи... или ако ходят, удрят греда.

Как успявате да борите чувството на самота? Искам да се разсейвам с полезни неща (работа, хобита, спорт, грижа за себе си), но когато ме удари самотата, всичко ми е едно безсмислено и празно и... нищо не ми се прави. Какво ви зарежда, когато се чувствате сами?
Дълго време не съм била сама, по-точно дълги години. Вече забравих какво беше, но нямаше кой знае с какво да се справям - учех, мечтаех, прекарвах свободното време със семейството или приятелка, гледах много сериали, четях книги (за последното и сега намирам време, колкото и да не е лесно). Животът ми беше толкова спокоен, че чак скучен, но сега, като стане напечено на брачния фронт, с огромна носталгия си спомням тези времена и се чудя защо, за бога, хората толкова идеализират любовта и животът в двойка. Партньорът свикне ли с теб ще си покаже истинската същност и вече няма да се прикрива или въздържа - не знаеш кога ще му е криво и ще си го изкара на теб, а и весело да му е пак ще се заяде и ще развали и твоето весело. Като сме сингъл може и да се чувстваме самотни на моменти, особено в сезона на празниците и романтичните филми, но поне си знаем, че животът е в нашите ръце и няма кой да ни дръпне надолу, да ни създаде неприятности, с кого да се съобразяваме, да навеждаме глава, да угодим и други особености на живота в партньорство.
Трябва да се научим да сме щастливи и в хармония сами със себе си и любовта ще ни намери след това.

# 32
  • волно калдъръмче
Приемаш самотата като привилегия. Имаш всички ресурси - време и средства, само за себе си. И за успокоение ще ти дам нещо, върху което да размислиш: има много жени с мъже, деца, родители, роднини и пак са сами. Със сигурност имаш няколко верни приятели. Обади им се, събери ги и се размажете като в доброто старо време.

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 11:08 от Алегриq

# 33
Самотата не ме притеснява. Предпочитам я. Много по- трудно ми е да допусна в моя свят друг човек. И все съм неразбрана...

# 34
Здравейте, въпросът ми е насочен към тези, които дълго време са нямали партньор по някаква причина, прясно разделени са, имат връзка от разстояние или пък по някаква причина (емоционална, здравна, нещо трето и тн) не могат да се впускат в ходене по срещи... или ако ходят, удрят греда.

Как успявате да борите чувството на самота? Искам да се разсейвам с полезни неща (работа, хобита, спорт, грижа за себе си), но когато ме удари самотата, всичко ми е едно безсмислено и празно и... нищо не ми се прави. Какво ви зарежда, когато се чувствате сами?
Писането в този форум много помага Joy

Най-малкото рано или късно ще се сджафкаш с някого, което нормално си се случва във връзките, и няма да ти е скучно.

Горе главата иначе.

# 35
Вземи си куче. Ходи на бързи срещи. Ползвай агенция за запознанства.
Или пробвай спорт.

Има агенции за запознанства?

# 36
Бях от хората, който не могат да бъдат сами, но след раздялата с бащата на детето ми, така се завъртя живота, че не ми остава време да мисля депресирана ли съм, самотна ли съм, каква съм.
Толкова силно съм хванала юздите, че от време на време ме хваща повече страх от това, от колкото от самотата.

# 37
  • Пловдив
Пожелавам през следващата година всички, които се чувстват самотни, да намерят желаната компания!

# 38
Да речем че някои хора нямат настоящ партньор, нямат дете, нямат и кой знае колко приятели... Интересно ми е как ще се чувстват пълноценни и не самотни, според думите на някои хора!? Мога да кажа, че с годините ми останаха 1-2 приятелки, които вече са много заети, особено след раждането на децата, и в общи линии нямат време да се видим, предимно се чуваме по телефона. Ако не е мъжа ми в къщи аз ще откача. Била съм и сама и мога да кажа, че никак не е ок! Така че тия съвети че можеш да си сам, но не и самотен..., зависи. На 20 г., примерно може, но на по-късен етап е трудно. link=topic=1722542.msg49067428#msg49067428 date=1735416688]
Пожелавам през следващата година всички, които се чувстват самотни, да намерят желаната компания!
[/quote]

# 39
С партньор не значи забавление винаги, кое ти е проблема самота или липсата на партньор? Възрастен човек не е нормално да му е скучно, имаш куп възможности. Най-малкото вървете сред природата, вземете си куче, ходете на нещо, спорт, танци.

# 40
С партньор не значи забавление винаги, кое ти е проблема самота или липсата на партньор? Възрастен човек не е нормално да му е скучно, имаш куп възможности. Най-малкото вървете сред природата, вземете си куче, ходете на нещо, спорт, танци.
Абсолютно съм съгласна с теб

# 41
Има една приказка "Човек сам за никъде не е..!" Пак казвам ако сте на по 20 години ок, и аз бях така на 20 - и да имах, и да нямах хора около себе си, не бях самотна.. Сега е различно.Човек ако няма с кого да си споделя живота, значи живее напразно.

# 42
Аз съм го чувала - сам човек ходи до тоалетната. За друго си трябват хора.

# 43
Не е нормално някой да те забавлава, ако сам не се активизираш да излизаш, да си намериш забавление, да си организирам живота, да чакаш компания за да отидеш някъде. Да и затова написах разходки, курсове....отиваш там и срещаш хора и не си сам. Аз се наложи месеци наред да съм вкъщи и всеки ме пита ама не ти ли е скучно, ами не ми беше скучно, да не можех да ставам от леглото, но си намирах постоянно занимание, изчетох  куп неща, направих над 700 упражнения по език, продължих си с онлайн курсовете, няма скука.

# 44
.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 16:14 от WonderWoman

Общи условия

Активация на акаунт