Има ли мъже, които поставят приятелка/съпруга преди майка си?

• 7 582
  • 126
  •   1
Отговори
# 120
Много сте права. Направо " при жива майка за какво му е жена". Нали така. Joy

Почти така, ама не съвсем. Знам едно-две занимания (надали повече  Wink ) за които жена може да свърши работа.

Тази тема е много тъжна. 
Няма любов към себе си.
Няма любов към Гошо.
Няма любов към домашните любимци.
Пресилени драми, сложни комбинации, скандали, унижения, логорея.
И за какво? За фалшив статут на "съпруга" и "снаха".
След време няма да има любов и за децата.
След време ще има само една изнервена, озлобена, нещастна жена.
Която като нищо ще се пропие, и ще повтори модела на така ненавижданата свекърва.
Много тъжно.

И тъжно, и грустно, и малко съклет.
Как и животните не са се пропили още, аз не знам?
При такава липса на любов...
Ужас просто.

# 121
Хайде, хайде, има и много по-тъжни истории. Не разбирам кое му е толкова тъжното. Авторката не е вързана за този с дете, може да се отърве във всеки един момент. Има много по-тъжни и тежки истории. Тази дори не е тъжна. Не правете излишни драми.

# 122
Има си квартира и все още има, аз си имам моя собственост, в която той не е съгласен да живеем поради наличие на няколко домашни любимцеца, а и е малко жилище.
Не живееш сама, живееш с някой от родителите си или баба/дядо, нали?

Не, сама живеех, в първата половина от връзката беше редуване или при мен,или при неговата квартира и еднократно в техните (злополучното запознанство).

Впрочем терапията понеделник се отрази добре, с психолога поставихме въпроси, които... Определено не са в посока майка му. Защото наистина тя не е виновна.

За алкохола - не омаловажавам проблема, просто наистина откакто сме заедно има прогрес,не без помощта на моето натякване. Не е втора категория човек, добър човек е, успешен ИТ. Просто всеки има своите проблеми, както аз ,така и той.

Още веднъж благодаря за мненията,имах нужда от отрезвяване. Дори мненията, които ми бяха неприятни да ги чета, всъщност бяха полезни, за да осъзная,че и аз се държа безобразно и враждебно и искам прекалено много, чувствам се жертва,но самата аз влизам в режим "тормозител".

На този етап мисля че няма нужда от повече съвети. Благодаря на всички за включванията.

# 123
Според мен майката и съпругата изобщо не бива да бъдат поставяни една пред друга. Те трябва да бъдат единствени, всяка в своята си роля. Майката и съпругата са две отделни личности в живота на мъжа и всяка има своите задължения и привилегии като такава, но те не бива да се смесват. Ако мъжът е достатъчно интелигентен ще постави границите помежду им. Това не означава, че слага едната над другата, а напротив - тримата взаимодействат и всеки си знае мястото.
Например аз никога не очаквам моите манджи да са по-вкусни от тези на свекървата, а тя не очаква всеки ден да се чуват и да ѝ споделя всичко. Тези неща зависят както от майката, така и от мъжа. Това произлиза главно от отношенията помежду им и щом те до този момент протичат по този начин, според мен не си струва да се хабиш. Свидетел съм на такива токсични семейни отношения и е много грозно. Ще се накажеш за цял живот.

# 124
  • волно калдъръмче
Аз винаги ще съм на женската страна. Имам момче и нямам против снаха ми да ме изпревари. Така трябва да бъде. Границите винаги съм поставяла аз, а не детето ми.

# 125
Както е казано в Библията :"Жената трябва да върви до мъжа си. Мъжа с жената. Не с майка си, не с баща си. Редом до жена си. (не мога да дам точен цитат, по памет цитирам).
И а и друга приказка :С майка и баща до море. С мъж през море.
Толкова по въпроса.

# 126
Хора, темата е стара (относително), няма смисъл да се повдига.  Раздялата е факт вече. Не съм с "Георги" вече.

За много неща мамите се оказаха прави. Не ми беше проблема Петрова, но за следващи връзки ще имам едно наум все пак с много привързаните майки, най-малкото защото са досадни Simple Smile

Терапията си продължава, т.като много грешки всъщност се оказват в моя телевизор, но не съм го осъзнавала.

Моля за ключ и благодаря още веднъж за вниманието и мненията.

Общи условия

Активация на акаунт