В момента чета....88

• 48 552
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Аз свикнах да слушам, когато извършвам рутинни дейности - чистя, готвя и прочие. Много обичам да слушам и когато изляза на разходка. Аудиокнигата ми помага да изключа собствения си постоянен фон от мисли, тегоби и вълнения и е като почивка за ума ми. Това не ме е спряло да чета книги, просто така чета и извършвайки дейности, които не мога да съчетая с книжно тяло или електронен четец, така или иначе.
Аз се чувствам късметлийка, че живея във време, когато мога да съчетая толкова варианти да се насладя на книга.
А за аудиото си спомням, че като бях дете имах касетки с детски приказки, които много обичах, та не е нещо от вчера.
Иначе по главната тема:
На аудио книга изслушах - "Заключи всички врати" - много ми допадна
На четеца чета - "Спасителят" на Несбьо и "Космос" на Сейгън - и двете не се нуждаят от реклама
Книжно тяло - "Железен пламък" на Ребека Ярос - тази засега върви по-скоро леко досадно

# 466
Имах абонамент за Storytel за 1 година  и слушах доста книги. Мога да кажа,че не ми е неприятно, но много зависи от това кой и как чете книгата. Имаше такива, които не ми беше приятно да слушам и други, които ми доставяха удоволствие.
Но, определено ми харесваше да слушам книга, докато върша нещо друго.
Но не бих заменила изцяло четенето със слушане.

# 467
О, като дете и аз ги слушах - имах колекция от грамофонни плочи с много приказки (и песни), повечето ги знех наизуст. Но все си мисля, че е друго - дете->приказка (евентуално слушана по време на игра), а друго - възрастен->ангажименти->романи/обемни творби. Поне за мен е така, не е същото.
По темата: започнах "Карта на родителството", викам така и така художеттвени не мога като не ми е спокойно, поне нехудожествени. Започва обещаващо и интригуващо.

# 468
  • София
alen mak, аз също съм си я приготвила Картата, но преди това мисля да прочета "Извън контрол" Simple Smile
Някъде из фейсбук групите прочетох, че това е редът на книгите на Шефали :
1. "Осъзнатост в семейството"
2. "Извън контрол"
3. "Карта на родителството".
Така ли е, не знам...

Довършвам "Червена царица" - харесва ми от началото до края.
Някой беше споменал, че има чувството за нещо недовършено... Мисля, че е глаголното време, което е използвано и което в началото ме дразнеше, но свикнах Simple Smile

Аудиокнигите напоследък ми потръгнаха Simple Smile
Но и при мен проблемът е с концентрацията...
Имах и аз плочи навремето, които много слушах Heart Мисля, че от "Приключенията на Том Сойер", прочетена от Апостол Карамитев и от "Островът на съкровищата" се влюбих в страшното и в трилърите Simple Smile

# 469
Да, "Червена царица" също е написана в сегашно време, това стана много модерно напоследък, включително сред испанските автори на трилъри. Между другото, излязъл е сериалът по книгата, но е добре да се търси с английското заглавие - Red Queen.

Аудиокниги съм слушала още преди 20 години, в Швеция, тогава ги издаваха на компактдискове. Имах един период от няколко години, когато сравнително редовно слушах, но наистина трябва или нищо да не правиш, или да правиш нещо монотонно (аз слушах например докато въртях кростренажора). Сега от години не ми се слушат аудиокниги, по-трудно ми е да се съсредоточа така.

# 470
И аз много обичах приказките на грамофонни плочи, Ален Мак! Стана ми приятно да прочета това.

Отдавна слушам аудиокниги. Първите книги бяха на касети, след това дискове, и сега са електронни файлове. Слушам като се разхождам сама, спортувам, или пътувам. Открила съм, че аудиокнигите трябва да са от по-лек жанр, така че слушам нещо неангажиращо като криминале или подобно. Книги от жанра literary fiction, като "Симон", например, трябва да чета и за тях ми е по-трудно да се концентрирам в аудио формат. Но това е субективно усещане. За мен и в двата случая книгите са "прочетени".

# 471
Започнах “Френският фотограф” в Сторител, мисля че е ще е хубава, добре тръгна.
Иначе чете “Крий се” на Лиса Гарднър, по- хубава е от първата даже:)

# 472

Измързели се народа с тия книги. На мене ми е малко като да са ми сдъвкали яденето, не е ли да си го прочетеш ти.

Нее, просто стана много динамично ежедневието, не остава време. Аз започнах да слушам книги по време на второто майчинство, когато нямах компания, бях все сама навън с бебето и обикалях парка като луда. Сега ако мога, чета и слушам една и съща книга. Чета вечер като заспят всички, а слушам, когато шофирам, готвя, чистя, ей такива разни задължения.

# 473
  • София
По темата за слушане на грамофонни плочи, не знам дали сте попадали на тази колекция ❤. Над 1000 приказки от плочи, касети и т.н, чисто съкровище.

# 474
  • Mediterraneo
Не си и помислям да заменя четенето със слушане. Слушам една, чета друга.
Относно сдъвканото ядене- това за мен са филлмите, правени по книги, ама всички гледаме филми.

# 475
  • София
В този ред на мисли новата екранизация на "Шогун" е истинско бижу! Не знам дали го гледате, но е уникално преживяване! Дано само Дисни не се провалят по-натам с някой чернокож самурай или гей!

# 476
Продължавам с третата част за детектив Хънтър - "Хищникът". Върви ми една идея по-бавно, но може да е защото чета трета подред на Крис Картър или просто защото случаят е по - странен.

# 477
  • в сърцето на един мъж...
Има поредици, които е добре да се четат с малко време между тях, защото или става пренасищане или вече се търси познатото и не са така интересни. Аз винаги си правя почивки, особено ако има един и същ главен герой, така не ми досажда.
Миж, много се радвам на отзива ти за "Шогун"! Аз чакам да се посъберат серии и да гледам наведнъж Simple Smile
Аз разпускам с "Алисия и теоремата за безкрайната любов" - за сега приятна, има разни смешни моменти, като цяло е леко, по-скоро лятно четиво, но за разпускане между серийни убийци е много добре Simple Smile

# 478
На мен книгата ми беше доста трудна навремето, едва малко преди средата спря да ми тежи толкова.

# 479
О, като деца и ние със сестра ми слушахме много плочи.

Общи условия

Активация на акаунт