В момента чета....88

• 48 547
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Прочетох Среднощната библиотека на Мат Хейг.

"Някъде там далече отвъд ръба на вселената има библиотека, която съдържа безброй книги, всяка от тях – история на друга реалност. Една разказва историята на живота ви какъвто е, заедно с друга книга за другия живот, който сте можели да живеете, ако бяхте направили различен избор в някакъв друг етап. Макар всички да се чудим какъв е можел да бъде животът ни, какво бихте направили, ако имахте шанса да попаднете в библиотеката и лично да разберете? Дали някой от онези животи наистина би бил по-добър?" / Копирано от Интернет, мисля, че са пропуснати запетайки.Simple Smile/
Като оставим настрана фантастичните нотки в книгата, бих казала, че ми хареса.
Всеки си е задавал въпросът- " Какво ли щеше да бъде, ако бях постъпил по друг начин?"
Мат Хейг се е справил подобаващо с психологическите образи на героите си.
На места малко ми дотягаше, но има за какво да се замисиш.

Приготвила съм си Диада на Яна Титова. Различни мнения прочетох и се чудя дали да я чета.

# 481
Мисля, че Хироюки Санада, който освен актьор (играе Торанага), е и продуцент на сериала, е надзиравал процеса по направата му - включително написването на сценария. Затова едва ли ще има излагация (обнадеждена съм, но ще видим).

Снощи дочетох Манастирът на призраците (на Робърт ван Хюлик); хареса ми, жалко че в сериала, който гледам, не са я използвали. Може пък да има втори сезон.
Скрит текст:
Много ми хареса, че перверзният убиец, който се оказа прекалено богат и високопоставен, за да бъде наказан по официалния ред, беше изяден от мечка, както и че съдията го заведе съзнателно при нея. Чувството му за справедливост е много точно, не като на някои детективи в съвременните сериали и романи, които имат странен морал.
Продължавам с поредицата; чета си ги разбъркано нарочно.

И аз слушах приказки като малка, но и на тях не им обръщах внимание през цялото време.

# 482
  • Berlin
Започнах Огледални убийства, А. Хоровиц. Много харесах Мозайка от убийства и с голямо нетърпение чета тази! Харесва ми как има две истории в една (в първата книга), тук още не знам как точно е, но пак има свързана книга, и то на същия автор.

# 483
Продължавам с Чарлс Мартин и "Ненаписан роман".
Отделно съм поръчала и "Когато щурците плачеха".

# 484
Аз започнах Кестеновият човек и много се надявам наистина да ме увлече, че засега нещо не е моето. Чета всякакви психотрилъри, но толкова насечени от първите 5 страници ми дойдоха малко в повече. Ще й дам шанс, защото много я хвалите.

# 485
Ако я четеш електронно, не се изненадвай - това е фен превод и долкото четох е нечетим.

# 486
  • Mediterraneo
Аз така и не стигнах до четенето й, точно заради фен превода. Гледах сериала ( сдъвкали са ми го хората, ям го).

# 487
Приготвих си днес да прочета “ Flowers for Algernon” на Даниел Кийс, но разказа от 1959 г. За книгата тук съм срещала много хубави отзиви и съм я предвидила в някакъв момент да я прочета, но искам сега да се запозная с творбата, спечелила през 1960г. Хюго за кратък разказ.

# 488
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
И аз в момента гледам сериала Кестеновия човек, едва на трети епизод съм, но е много
добре направен, явно не случайно книгата е такъв хит.
Иначе почти преполових "Годината на свинята" и съм доволна, но сякаш очаквах повече.
Без проблем разбрах основните драми и сюжетни линии на героите дори и след като
не съм чела първите две части. Но като приключа изцяло ще пиша повече.
"Вода за цветята" ми е много интересна, старая се да я чета бавно, че да не свърши и тя.

# 489
  • Бургас
Аз се опитах да слушам "Кестеновия човек,, в ютуб,но беше ужасно аудиото! Бързо се отказах!
Иначе филма съм го гледала, много ми хареса.

# 490
Електронният фен превод на "Кестеновия човек" наистина е ужас. На мен ми тръгна добре и ходих до библиотеката да я търся, за да мога да си я дочета.

Аз съм в книжна дупка... 3-4 книги започнах, все не тръгват.
Започнах днес "Змията и кралете на нощта" и май ще го бъде. Мисля, че ми се четат подобни книги, не много ангажиращи, фентъзи... напоследък залитам натам и си търся интересни заглавия.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 09:42 от Bили

# 491
Разказът "Цветя за Алджърнан" може и повече да ти хареса от книгата. Миналото лято прочетох и двете - разказът може би е по-въздействащ, но пък в книгата има допълнителни герои и много повече се набляга на връзките и отношенията на главния герой със заобикалящия го свят и близкото му обкръжение.

# 492
Прочетох разказа, много ми хареса и ме трогна, искам вече да прочета и книгата. Това, което обаче не очаквах, беше датата в началото му - пети март (1956г). Какво съвпадение  с датите, точно на 5.03-ти да реша да го прочета.

# 493
Не чета розови романи, затова не слушам книги. Всяко по-сериозно четиво изисква на моменти да спреш, да асимилираш прочетеното, да осмислиш някои идеи, образи, асоциации и алюзии... Нещо, което няма как да се случи, докато дикторът ти каканиже текста в ушите.

Напоследък се увлякох от романи от типа "попаденец". За незапознатите с термина - това са истории, смес от фантстика и фентъзи, за земни хора, попаднали в някакъв паралелен свят, подобен на земния, но и с някои съществени разлики. Примерно - наличие на магия, или алтернативно развитие на историята, или различна посока, в която се е развивала науката...

Прочетох първата част на "Внимание! Некромант!". Невероятна простотия, но в същото време достатъчно забавна Simple Smile Сега съм на трета част на "Точка на бифуркация". Доста по-сериозно написана, въпреки че повествованието страда от известна монотонност и едноплановост. Но пък историята е написана увлекателно, задържа вниманието и се чете с удоволствие.

# 494
Да попитам за Кестеновия човек. Казвате, че ел варианта е фен превод. Аз съм си го свалила от рулит преди време и не съм го почнала още. Но снощи сравних началото на ел книгата с началото на хартиената книга и бяха съвсем единтични. Или аз нещо не схващам?

Общи условия

Активация на акаунт