В момента чета....88

• 48 537
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • София
JACKLIN* моята лична Бакман класация е:
1. Трилогията
2. Брит-Мари беше тук
3. Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг; Нещата, които синът ми трябва да знае
4. Баба праща поздрави..., Уве
5. Тревожни хора

# 616
Прочетох страхотна книга - "Вода за слонове"! Не съм гледала филма и към книгата не посягах, защот мислех, че е просто любовен роман. Но леле, как съм се лъгала. Книгата е толкова повече от това, даже любовта е малка част от нея. Засегнати са теми като порастването, остаряването (в последната книга, която четох "The reading list" темата за остаряването също беше застъпена и е много интригуаща). Интересни ми бяха и описанията за приключенията на пътуващите циркове насред Голямата депресия (които са си много сериозно проучени от авторката). Страхотен, страхотен роман. Препоръчвам го на всички, които не са го чели.

Имам го , чака си реда , който май ще наближи скоро . Книгата взех със списание .

# 617
Чакам да кажеш за “Забравените в неделя” чудя и се.
На мен много ми хареса, повече от "Вода за цветята". А на Бакман май "Тревожни хора", заедно със "Сделката на живота ти" са ми любими, но и "Уве"... В блога му има публикуван един кратък разказ "Себастиан и тролът", чиято тема е депресията и също е въздействащ.
Все пак реших да си дочера "Вятърът, духът, дъхът" от А. Расучану и до последно мнението ми си остава същото - история за един беглец от режима на Чаушеску, сама по себе си интересна, но разказана от името на семейството чрез спомена, празнотата и съжалението, което на мен ми е досадно. Взех тази книга от библиотеката, защото постоянно ми излиза реклама на новата ù книга "Непозната форма на живот", която също звучи интересно, но сега, като знам как ще е написана, ще я пропусна.
"Уроци" на Иън Макюън ще подхвана тези дни.

# 618
  • София
Прочетох "Забравената градина" от Кейт Мортън и останах очарована. Историческа драма, в която една жена разплита загадката на истинската самоличност на нейната баба, която е пристигнала в Австралия през 1913 г. на 4-годишна възраст с куфар с две рокли и книжка с викториански приказки. Действието в миналото се развива най-вече в периода 1900-1913 г. в Лондон и Корнуол, "сегашно" време е 2005 г., а има и сцени от 1975 г. Звучи предсказуемо, но героините са много добре развити, а атмосферата звучи автентично. Погледнах към книгата малко отвисоко, но сюжетът ме увлече и накрая силно ме развълнува. Добро четиво!

# 619
“Забравената градина" на Кейт Мортън толкова много харесах преди няколко години, че после прочетох и още от издадените нейни книги на български език. Те като цяло следват една и съща структура, но въпреки това са интересни, хареса ми много също и “Къщата край езерото” - като трябва да отбележа, че началото на книгата (всъщност едни стотина страници) там малко трудно преодолях, но след това стана много интересна и е книга, която после реших, че заслужава да бъде подарена на скъп за мен човек.

Видяхте ли, че скоро ще излезе нова книга от поредицата “Милениум” (започната от Стиг Ларшон и продължена от други автори по обясними причини)?

# 620
  • Berlin
“Забравената градина" на Кейт Мортън толкова много харесах преди няколко години, че после прочетох и още от издадените нейни книги на български език….
И аз така, ама мнооого са й тъжни. Така де, на мен са ми тъжни, особено историите от миналото. “Къщата край езерото” не е като онзи филм с Киану, нали?

# 621
  • София
Благодарение на отзивите Ви днес се сдобих с тези:

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 12:59 от iana28

# 622
Abs, филмът с Киану Рийвс не съм гледала, затова проверих за какво става въпрос и видях нещо вероятно интересно за него - базиран е на корейски романтичен фентъзи филм, носещ поетичното италианско заглавие - Il Mare (морето).

На Кейт Мортън пропуснах да прочета “Дъщерята на часовникаря”, а последната ѝ книга - Homecoming се чудех дали да не подхвана в оригинал, но ми се стори малко трудна за четене с нейния описателен стил и безкрайни изречения и съм я отложила, а и засега нещо ме влече повече към фентъзи жанра (но в никакъв случай не и роментъзи), много по-добър и интересен за мен избор, въпреки суровия свят и жестокостите, се оказа началото на трилогията на Абъркромби.

# 623
От Кейт Мортън съм чела единствено "Дъщерята на часовникаря" и не ми хареса - манджа с грозде беше, претрупана история, която в стремежа си да бъде заплетена, колкото се може повече, става претрупана, като в същото време липсваше дълбочина на мистерията. За мене лично това беше доста слабо изпълнение и не проявих интерес към останалото творчество на Кейт Мортън, но като ви чета, изглежда че предишните ù книги са по-интересни.

# 624
Точно заради недобрите отзиви тази ѝ книга я пропуснах. Още не беше издадена на български, мислех да я поръчам от някой чуждестранен сайт на английски, но преди това реших да проверя какво са казали читателите за нея. Колкото до постоянното прескачане от минало към настояще, различни места и епохи, това е типично за нея и когато е написана интересна история в основата не дразни, обаче тук имаше и свръхестествен елемент (призрак), което изобщо не ми се стори интересно и се доверих на отзивите.

Паралелно с това, което чета сега, започнах “Пермафрост”, изобщо не съм въодушевена, ако продължа да чета ще е доста диагонално.

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 23:10 от fenyx

# 625
# 626
Сега като писахте, се сетих, че съм чела Забравената градина. Харесва ми и на мен.

# 627
  • София
Започнах Тежък Дар на Уилям Кент Крюгер, за сега ме увлича и държи интереса. Четеше ми се нещо по-лежерно, защото след Лодкарят и Притча за сеяча фантастиката ми дойде в повече Simple Smile. Напоследък във всички книги на които попадам, бащата е свещеник...

# 628
  • в сърцето на един мъж...

О, това е добре Simple Smile Дано са по-хубави от английската версия на "Снежния човек"

Аз дочитам следващата история на Ди Ди Уорън. Отново интересен случай, в който трудно може да хванеш убиеца

# 629
Записвам си ДиДи Уорън,че много препоръчвате😀.

Общи условия

Активация на акаунт