В момента чета....88

• 48 571
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Покрай вашите коментари реших да пробвам аудио книга. В момента слъшам "Пациент 488" и доста ми допада и книга, и начина на "четене". Така имам възможност да отметна още някоя книга от списъка ми.
"Пациент 488" я четох като излезе и доста ми беше харесала книгата.
Снощи довърших "Кало змея" - давам й 3*. Някое дете на 13-14 години според мен би я харесало доста - има си приключение, има си приятелства, имаме змей и други фолклорни създания. Имам и втората част, но ще видя кога ще я чета.
След нея започнах "Майката на дъщеря й" - прочетох около 60 страници и засега ми допада. Интересно ми е за инвитро процедурите, авторката пише увлекателно засега, дано не я разводни в последствие.

Два пъти съм чела Майката на дъщеря и . В този дух ви препоръчвам ,, От дълбините на сърцето '' вече я има и по книжарниците .

# 601
А.Заварели - Последният подарък .
За един час я прочетох на един дъх цялата .
Увлекателна и много ми хареса Simple Smile
Е накрая не очаквах да ме побият тръпки и чак да ми пърхат пеперуди в стомаха , но ми хареса Simple Smile

# 602
Fenyx, аз четох Магьосниците и страшно много ми харесаха - едно по-различно фентъзи, може би заради това, че се развива в София.
Втората и третата книга за мен са най-добри. Първата и четвъртата са по-слабички.

# 603
  • Галифрей
Реших ей така на случаен принцип да си избера книга. Без да знам автора и резюмето.
Започнах 13-те светини - Майкъл Скот и Колет Фрийдман. Надявам се да е хубава.

# 604
Последната книга, която прочетох (по препоръка на Hrisi_S в тази тема) е "Делфийската рокля" на Димана Симеонова. Разказите ми харесаха, стилът на авторката също. Аз обичам да чета български автори и се радвам когато попадна на нещо, което наистина да ми харесва, да ме замисля и да ме вълнува. Преди нея четох "Час, изпълнен с плам" на Мюриел Барбери. Интересна ми беше, но повече харесах друг неин роман, който четох преди време - "Елегантността на таралежа". В момента чета "Още въздух" на Джордж Оруел, а в списъка за купуване първа е новата книга на Олга Токарчук. Нямам търпение, защото страшно много я харесвам и съм чела всичко нейно, издавано в България.

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 18:04 от countessinna

# 605
Последната книга, която прочетох (по препоръка на Hrisi_S в тази тема) е "Делфийската рокля" на Димана Симеонова. Разказите ми харесаха, стилът на авторката също. Аз обичам да чета български автори и се радвам когато попадна на нещо, което наистина да ми харесва, да ме замисля и да ме вълнува.

Радвам се, че са Ви харесали. Откакто съм ги прочела, не спирам да ги подарявам на близки и приятели. И след като ги питам кой разказ им е харесал най-много, мненията са много различни. Предполагам, че всеки се преоткрива в различна история. С тази книга направо преоткрих разказа като жанр.
Последно прочетох "Река в лабиринта" от Мирослав Пенков. Бях с големи очаквания, тъй като преди години много харесах "На изток от запада", но останах разочарована. Не ме грабна, не ми беше достоверна историята и просто исках да го довърша.

# 606
Точно "Река в лабиринта" съм си приготвила за четене в близко време, не че имам кой знае какви очаквания, но ми звучи като нещо, което може да бъде интересно. Жалко, че не е така.

# 607
Точно "Река в лабиринта" съм си приготвила за четене в близко време, не че имам кой знае какви очаквания, но ми звучи като нещо, което може да бъде интересно. Жалко, че не е така.

Дано да ви хареса. Споделете после.

# 608
Последната книга, която прочетох (по препоръка на Hrisi_S в тази тема) е "Делфийската рокля" на Димана Симеонова. Разказите ми харесаха, стилът на авторката също. Аз обичам да чета български автори и се радвам когато попадна на нещо, което наистина да ми харесва, да ме замисля и да ме вълнува.

Радвам се, че са Ви харесали. Откакто съм ги прочела, не спирам да ги подарявам на близки и приятели. И след като ги питам кой разказ им е харесал най-много, мненията са много различни. Предполагам, че всеки се преоткрива в различна история. С тази книга направо преоткрих разказа като жанр.
Последно прочетох "Река в лабиринта" от Мирослав Пенков. Бях с големи очаквания, тъй като преди години много харесах "На изток от запада", но останах разочарована. Не ме грабна, не ми беше достоверна историята и просто исках да го довърша.
Да, харесаха ми разказите на Димана Simple Smile Благодаря за препоръката! Аз също смятам да я подаря скоро на приятелка Simple Smile Щом сте на вълна разкази и аз мога да препоръчам нещо - на Кристин Димитрова " Като пристигнеш, обади се".

# 609
Най-случайно попаднах на статия в "Аз чета" за Емине Садкъ и нейния дебютен роман "Керван за гарвани", започнах го от любопитство по-скоро, обаче така ме заплени още с първата история, че просто усещам как няма да затворя книгата, докато не прочета и последната страница, страхотна е, а авторката явно е интересна, умна и колоритна личност, което много си личи в начина, по който разказва. Препоръчвам на всички, които са в книжна дупка като мен и искат да се измъкнат с нещо свежо и интересно.

# 610
  • София
Оооо, да, много е хубава "Керван за гарвани". Добре че има преиздания. Аз едвам я намерих в библиотека.

# 611
Чета първи том на "Шогун".

# 612
Прочетох "Пътят" на Кормак Маккарти.
Много мрачна и потискаща постапокалиптична история, която абсолютно точно показва до къде може да стигне нашия свят, ако продължаваме безогледно да замърсяваме природата и да приемаме всичко за даденост.

Сега смятам да започна "Забравените в неделя" на Валери Перен. Купих си я от интернет, защото в книжарниците се беше изчерпала.

# 613
Чакам да кажеш за “Забравените в неделя” чудя и се.
Аз чета трета част на Бакман “Победителите” много ми харесва как пише този човек❤
Коя негова ви е любима освен” Бьорнстад”
Странно че и на мъжът ми много храеса трилогията

# 614
  • София
Прочетох страхотна книга - "Вода за слонове"! Не съм гледала филма и към книгата не посягах, защот мислех, че е просто любовен роман. Но леле, как съм се лъгала. Книгата е толкова повече от това, даже любовта е малка част от нея. Засегнати са теми като порастването, остаряването (в последната книга, която четох "The reading list" темата за остаряването също беше застъпена и е много интригуаща). Интересни ми бяха и описанията за приключенията на пътуващите циркове насред Голямата депресия (които са си много сериозно проучени от авторката). Страхотен, страхотен роман. Препоръчвам го на всички, които не са го чели.
A, по препоръка от тук прочетох и "Пурпурната мрежа" (тъй като "Кървавата годеница" не ми хареса особено бях решила да не чета другите) и не съжалявам. Много е хубава. Отивам да си резервирам и третата част.

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 10:25 от Дидка-бандитка

Общи условия

Активация на акаунт