В момента чета....88

• 48 595
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Продължавам с “Гласът на острието” на Абъркромби, макар и мрачна е увличаща. Действието се развива като на кино, много живо са описани събитията, авторът умело рисува с думите динамика като на истински филм в съзнанието на четящия.

# 586
Ако я четеш електронно, не се изненадвай - това е фен превод и долкото четох е нечетим.
Аз след дъжд качулка влизам Simple Smile Точно се чудех кой я превеждал тази книга, че много нескопосано звучи Simple Smile Но вече съм на 1/3 и започна да ме увлича, макар че се наложи да препрочета отгоре отгоре всичко, за да мога да навържа кой какъв беше. Започнах вече да се потапям в историята, само където това скандинавците са много шантави - и убийствата им едни зверски и садистични...Странни хора са, колкото и да им е подреден живота, нещо плашещо и студено има в тях.

# 587
# 588
Продължавам с “Гласът на острието” на Абъркромби, макар и мрачна е увличаща. Действието се развива като на кино, много живо са описани събитията, авторът умело рисува с думите динамика като на истински филм в съзнанието на четящия.
Уникална поредица. Глокта стана един от любимите ми персонажи.
Бях зарязала четенето, понеже съм на периоди, но скоро възобнових с "Разбито море", пак на Джо Абъркромби.
В момента съм на втората книга - "Половин свят". Допада ми, има ги пак политическите интриги и хитри и лукави персонажи.

# 589
Наистина много интересен персонаж е Глокта, а Абъркромби увлича в четенето, макар че малко мрачна е атмосферата, но пък и затова си има конкретни причини. Разбирам сега защо толкова е харесван като автор.

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 11:21 от fenyx

# 590
Чета от няколко дни "Аз съм Ози". Това е първата ми автобиографична книга, досега не ми е било в таргета да се ровя в личния живот на хората, не ме вълнува. Ози Озбърн ми е в топ 3 най-велики гласове и макар да имам книгата отдавна, я побутвах досега, беше ми ясно на какво ще се натреса. Честно казано не знам дали ще я довърша, вече съм отметнала половината, но почна сериозно да ми втръсва с цялата тая дрога и пиянство, както и голяма доза простащина, замаскирана като хумор.

# 591
Май и аз ще зарязвам книга недочетена " Вятърът, духът, дъхът", Андрея Расучану. Историята звучи интересна, обаче така е разказана, че няма да имам нервите за това нещо. Поетичният ù език ми идва прекалено поетичен - отплесва се в едни протяжни спомени, ниже едни нескончаеми, заплетени изречения, изпълнени с горчив копнеж и тъга и току даде парченце от пъзела от общата картина и явно така парченце по парченце ще си сглобим цялата история. Малко в стил Магда Сабо, но за разлика от нея, не ме увлича неусетно, а по-скоро ме затормозява. Ще прочета още малко и ако продължава да не върви, я оставям.
Прочетох "Мъжка страна", Хишам Матар - хареса ми, но не намерих нищо по-различно от другите книги за близкоизточни страни в режим на диктатура. Може би тук беше по-интересна връзката майка-син и приятелствата, които за миг се превръщат в предателства. Много приятен и четивен стил на автора, има още една негова, преведена на български - "Анатомията на едно изчезване", но засега не мисля да я чета, имам усещането, че ще е много подобна.

# 592
"Вече не пуша" на Алън Кар Satisfied
Много ме разсмива на моменти.

# 593
Започнах "Проверка по име". Интересна ми се струва, но съм съвсем в началото

# 594
  • Plovdiv
Покрай вашите коментари реших да пробвам аудио книга. В момента слъшам "Пациент 488" и доста ми допада и книга, и начина на "четене". Така имам възможност да отметна още някоя книга от списъка ми.

# 595
Покрай вашите коментари реших да пробвам аудио книга. В момента слъшам "Пациент 488" и доста ми допада и книга, и начина на "четене". Така имам възможност да отметна още някоя книга от списъка ми.
"Пациент 488" я четох като излезе и доста ми беше харесала книгата.
Снощи довърших "Кало змея" - давам й 3*. Някое дете на 13-14 години според мен би я харесало доста - има си приключение, има си приятелства, имаме змей и други фолклорни създания. Имам и втората част, но ще видя кога ще я чета.
След нея започнах "Майката на дъщеря й" - прочетох около 60 страници и засега ми допада. Интересно ми е за инвитро процедурите, авторката пише увлекателно засега, дано не я разводни в последствие.

# 596
  • София
Въобще не я харесах аз Пациента, жалък опит за имитация на Дан Браун според мен.

# 597
  • Plovdiv
Sparks, aз пък преди година-две прочетох "Майката на дърщеря й", хареса ми много. Чакам да кажеш как е като я прочетеш.

Даже не ми напомня на Дан Браун, интересна гледна точка.

# 598
И аз не харесах Пациента. Не можах дори да я довърша.

# 599
“Кало Змея” я хвалят за деца, а на мен не ми хареса, като прочетох само няколко странички, качени в стор, те моите са още извън възрастта за нея, ако е за шестокласници някъде таргетирана, но ако сами не я поискат след време, нямам намерение специално да им я предлагам, при наличието на достатъчен избор на други книги.
За “Софийски магьосници” има ли някой с добро впечатление, че и на нея се чудех…

Общи условия

Активация на акаунт