В момента чета....88

• 48 505
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Идвам да се похваля, че най-накрая и на мен ми хареса нещо скандинавско  - "Кралят на планината" на Андерш де ла Моте. Досега или съм попадала на скучно-депресарски кримки, или безкрайно отегчителни заради тромав изказ. Този път обаче главната героиня Лео Аскер ми стана интересна. Прилича на първа книга от поредица. Така ли е? Има ли още?

# 676
  • в сърцето на един мъж...
След криминалетата, които прочетох, явно съм имала нужда от нещо по-лежерно и в момента чета "Книжарница "Посланията" на Катрин Рей. Историята на три жени, свързани с друга и една книжарница, в която всеки може да намери нещо за себе си. Една млада жена на кръстопът, една жена на средна възраст, която някак се е загубила по пътя, една разведена жена и те трите са обединени около изправянето на крака на една малка книжарничка. Дали ще намерят пътя си, дали ще се справят с предизвикателствата или не - още не знам, но за сега това, което чета ми е доста приятно и интересно.

# 677
Прочетох трилогията на Юн Фосе и съм със смесени чувства.Такъв странен стил на писане,без пряка реч с един милион повторения на “той каза” и “тя рече и така да е”,напевен,даже имаше и “припеви” на места,много странна книжка.Но оригинална!,нещо несрещано като  начин на изразяване,поглъща вниманието,историята беше интересна с първични герои с първични инстинкти и действия.Днес от 16.30 ще се дискутира в Нов бг университет,който иска,на фб страницата щяло да има live.
За Рене Карабаш се сетих-тя също си е наложила някакъв нейн си стил на писане,както Юн Фосе.Като запазена марка,която няма нужда да се запзва в буквалния смисъл,защото едва ли някой друг може да подражава,доста сложно ми се струва.

# 678
  • София
От доста време не съм писала нищо смислено в темата, но това е отчасти поради липсата на време, отчасти, че и нищо смислено не съм чела.
Сега обаче чувствам, че нещата се променят и затова бързам да споделя за една забележителна книга , която започнах, а именно "Богатство" на Ернан Диас. В самото началото съм още, но предвкусвам великолепието, което ще е този роман!
Действа ми засмукващо и хипнотизиращо, точно по начина, по който най-силните книги, които съм чела, са го правили!  
Стискам си палци да не се разочаровам!

# 679
Няма да се разочароваш, а даже напротив, много е добра.

# 680
“Богатство” и аз съм я на(за)белязала, обаче сега съм се впуснала във фентъзи жанра, а Абъркромби толкова много е написал 😁 (няма да ви досаждам скоро)

# 681
Тези дни прочетох "Двойката от съседната къща" на Шари Лапена. Тройчица ... и толкова. Интересен замисъл, посредствено изпълнение.

# 682
От доста време не съм писала нищо смислено в темата, но това е отчасти поради липсата на време, отчасти, че и нищо смислено не съм чела.
Сега обаче чувствам, че нещата се променят и затова бързам да споделя за една забележителна книга , която започнах, а именно "Богатство" на Ернан Диас. В самото началото съм още, но предвкусвам великолепието, което ще е този роман!
Действа ми засмукващо и хипнотизиращо, точно по начина, по който най-силните книги, които съм чела, са го правили!  
Стискам си палци да не се разочаровам!
И аз ти стискам палци, защото после искам да ми я препоръчаш! Hug

# 683
  • София
Няма да съжаляваш, даже мисля, че след средата става още по-добра. Направо ми отвя главата. Simple Smile
Аз пък почнах "Олив Китридж отново".

# 684
И аз не съм се включвала скоро, но чета неангажиращи фентъзита, които в момента ми действат добре. Неизживян young adult период явно. 😀

"Богатство" имам и чака по-добри дни и по-добра настройка.

# 685
Явно не само аз съм в книжна криза . Чета си , но една книга я чета повече от обикновено . Времето се пооправи и всички гледаме да пооправим дворовете след зимата . Дано се пооправим .

# 686
  • в сърцето на един мъж...
Това "Богатство" и аз съм си го нагласила, само чака време, че съм в сесия Sad И аз като вас съм в читателска криза, това, което чета сега е приятно, но нищо особено.

# 687
  • Варна
" Богатство" е прекрасна книга. Simple Smile

И аз чета от известно време предимно фентъзи. Прочетох " Дворовете" на Сара Дж. Маас. Съвсем случайно започнах тази поредица и тя се оказа роментъзи напомнящо " Красавицата и звярът". Първата книга я минах на вентилатор. Мудно начало едва след средата на книгата започна нещо да се случва, да има някакво действие. Имаме си елфи, хора, проклятие, любов, страст, смърт, възкресяване. Във втората книга красавицата е предпочела вече друг звяр за неин партньор и има интензивно действие, някаква вихрушка от събития. В третата книга развръзката/ финалът е претрупан, изсмукан от пръстите, нелогичен. От нищото като от шапката на фокусник изникват най- неочаквани съюзници в критичните моменти по време на заключителната битка. Хепи Енд, шампанско и захарен памук. Едва ли скоро ще посегна към друго произведение на тази авторка. Едва издържах въртенето на очи , гризането на уши ( на любимия/ любимата), въздишките , погледите. Секс сцените ги пропусках в един момент, защото ми се сториха в повече за моя вкус. Simple Smile

Сега започнах поредицата " Илумине" на Ейми Кауфман и Джей Кристоф. Съвсем в началото съм и за момента ми харесва първата книга.Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 мар 2024, 18:09 от floren

# 688
Благодаря за споделеното мнение за “Дворовете”, имах такова подозрение за тях, както имам и за “Лунатион”.
За друга поредица - “Мечокът и Славеят” се чудех по едно време, но сегашният ми избор (въпреки, че ме изненада мен самата), ме устройва, а и има в определени сцени включен един много интересен хумор, който определено много ми допада.

# 689
Аз пък се мъча с Кестеновия човек... нещо на мен ли има има, не е сега времето ли... въобще не ме грабва.. особено на фона на всички суперлативи... Ама ще я мъча още, току виж ми стане интересна.

Общи условия

Активация на акаунт