Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 92

• 58 637
  • 849
  •   1
Отговори
# 840
И аз бях така пътвия път.
Да ви кажа тази микробиология на еякуат не ни я искаха в крайна сметка, аз изрично питах заради половото въздържание на партньора. ( обърнете внимания и на това, не е добре да е повече от 5 дни, най- добре около 3, може да питате в андрологията специално за вашия случай)
Здравейте, аз съм след 2-ра инсеминация при др Персенска. Попринцип знам че на места искат микробиология и цитонамазка, но тя на мен не ми ги поиска. Иначе питайте на регистратура, те ще ви обяснят, има задължителни изследвания за вас и партньора, прилагам снимка
Здравейте момичета. Във вторник правихме цветна снимка при доктор Персенска и всичко изглеждаше нормално. Предложи ни да направим инсеминация на естествен цикъл и тъй като имаше подобрение и в показателите на последната спермограма (правена преди 2 седмици) се съгласихме. Днес сме на преглед с ехограф и евентуално спомена, че ако всичко изглежда нормално ще направим инсеминацията тази събота. Въпросът ми е - трябва ли някаква предварителна подготовка (изследвания, които трябва да направим преди това или нещо друго) понеже нищо не спомена?
Много благодаря за отговора. Попитахме днес като ходихме и пуснахме вирусологията и за двамата, но пак никой нищо не ни е казвал за Микробиология на еякулат. Утре ще ходим за биенето на инжекцията и ще попитаме. Всичко стана много бързо и спонтанно, понеже сме на естествен цикъл без стимулации.

# 841
Дами, може ли отново да помоля за мнение при Чапанова, при която отидохме след тръгването на Цветков. Вече започвам да съм мнителна... аз съм с два аборта тази година и сега търсим причината. Търсим я вече 5 месеца и близо 10 000 лева за изследвания.
Всички изследвания са перфектни - открихме само уреаплазма, която излекувахме. Тя обаче не ни дава да опитваме естествено, защото "трябва да ти има нещо".
Дами, минахме цветна снимка, биология, имунулогия цеия пакет, две спермограми с ДНК фрагменрация, микробиология, вирусология, буквално 8 пъти взимане на всякакви хормони и... вече съм забравила квко.
Днес отидох на преглед с надеждата за зелена светлина - пусна ми изследване за 1500 лева за някакви супер специфични имунуологии, защото "трябва да ти има нещо, има ти нещо, сигурна съм".
Моля ви, дайте съвет - започвам да се чувствам като дойна крава за пари. Тази жена скоро ще ни фалира, а резултат няма.

# 842
Здравейте! Напълно разбирам притесненията ви, ако бях на ваше място и аз щях да се чувствам по същия начин. Била съм пациентка на д-р Чапанова и освен да кажа, че е прекрасна, друго не мога да кажа. За мен тази жена е направила много! Тя е много разбрана, съвета ми е да поговорите с нея и да и обясните, че искате да продължите с опитите.

Дами, може ли отново да помоля за мнение при Чапанова, при която отидохме след тръгването на Цветков. Вече започвам да съм мнителна... аз съм с два аборта тази година и сега търсим причината. Търсим я вече 5 месеца и близо 10 000 лева за изследвания.
Всички изследвания са перфектни - открихме само уреаплазма, която излекувахме. Тя обаче не ни дава да опитваме естествено, защото "трябва да ти има нещо".
Дами, минахме цветна снимка, биология, имунулогия цеия пакет, две спермограми с ДНК фрагменрация, микробиология, вирусология, буквално 8 пъти взимане на всякакви хормони и... вече съм забравила квко.
Днес отидох на преглед с надеждата за зелена светлина - пусна ми изследване за 1500 лева за някакви супер специфични имунуологии, защото "трябва да ти има нещо, има ти нещо, сигурна съм".
Моля ви, дайте съвет - започвам да се чувствам като дойна крава за пари. Тази жена скоро ще ни фалира, а резултат няма.

# 843
Момичета, колко време след биопсиите можем да се обичаме? 😄
Относно предните постове - Ани, аз също мисля, че трябва да говорите пак с Чапанова. Ако не ви дава естествени опити, какво ви предлага? ПИД, може би? Аз също съм с два аборта, минала съм 100 изследвания вече, но нямам генетично изследване на абортивен материал, така че ако там е проблемът - няма да го намерим. Аз с моята лекарка се разбрах, че ако с биопсиите всичко е наред, ще пробваме още веднъж естествено и ако пак има проблем - ще изследваме ембриончето след това.

# 844
аз съм при чапанова, след два аборта, имаме биопсия, хормони и тн. В момента лекуваме уреаплазма уреалитикум.
Мен ме пита дали съм готова за естествени опити, казах и Да, не ми се е бъркала. Планът ни е след като излекуваме уреаплазма, да сложим ПБМС и да следим овулация за домашни опити.
Ако трети път не се получи, ще мислим за изследване на ембриона (инвитро с пид), защото аз също нямам изследван абортивен материал.

# 845
  • Sofia
Момичета, има ли начин да разбера кой ще е дежурният лекар в Неделя? Ние сме при Персенска и ще правим инсеминация, но каза, че няма да я извършва тя, защото не била на работа, а дежурният лекар, който ще е на смяна.

# 846
Момичета, има ли начин да разбера кой ще е дежурният лекар в Неделя? Ние сме при Персенска и ще правим инсеминация, но каза, че няма да я извършва тя, защото не била на работа, а дежурният лекар, който ще е на смяна.
В неделя съм на трансфер при др. Чапанова, но дали ще е тя, не знам. Честно казано предпочетох да не питам, за да не го мисля предварително.

# 847
Дали някой има желание да направи нова тема? Simple Smile

# 848
Ще пусна по-късно, не съм обърнала внимание, че сме я изписали преди известно време Simple Smile

# 849
НОВА ТЕМА

Благодаря, Semirra за напомнянето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт