На ДВАНАДЕСЕТИ клас сме по средата, всички варианти да претеглим на везната.

• 53 249
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Родителите ходят ли на изпращането?
По традиция при нас се отправя покана към родители и приятели да присъстват. В гимназията на племенника, за тяхното изпращане бяха приготвили цяло представление с включени ученици и учители.
Готино беше.
За изпращането сме предвидили специална рокля, със съответните грим и прическа, след това класа има организирана фотосесия.
За раздаването на дипломите предполагам, че облеклото и ще е нещо по- делово.

# 646
  • Sofia

AniK - скандинавистика не му ли харесва …?

В настоящата ми магистратура имам колежка и приятелка, завършила Скандинавистика с отличие. Троши нерви с една фирма за олайн езикови курсове, другата ѝ опция е кол-център (където е взимала добри пари, но работата не ѝ допада). Затове се "завръща" към немския. Филологии не му предлагам, но ако наклони натам, няма да си причини немски никога, а и аз не бих му го причинила. Във ВТУ има едни приложни лингвиситки с нещо си (два езика с международни отношения например), но аз не искам да чуя за там Laughing Споменавам го, ако някой друг се чуди.
Вчера спомена икономическа специалност. Ако ще е, аз дърпам към Стопански факултет. Пратих му учебния план за БА с английски, да си чете, проверих таксите за платеното обучение. Не го виждам с математическите дисциплини, но баща му ядрен физик е сигурен, че ще се справи Laughing

Вчера плахо ми заяви, че напълно отстъпва от психология, но аз го подкрепих да не я избира само защото няма какво друго. Олекна му Laughing Izida, и аз мисля, че ще си намерят мястото. Revolving Hearts

За ризата - официално е с дълъг, за жена - затворена обувка на чорапогащник/чорап (да не е бос крак). Така знам и аз.

# 647
Форумът не ми дава да цитирам, но по темата за изпращането в училище - поканиха ни от училище и аз питах дали има нещо против да отида. Нямал каза, ама така вяло. Реших, че не му пука особено и се изненадах, когато ме пита дали съм си пуснала отпуск за датата на изпращането - да не забравя. Успокоих се, че все пак не смята, че го излагам, а иска да отида Simple Smile

# 648
Хах, готина дискусия се е заформила. Ами неформална си е ризата с къс ръкав. За плаж (най-добре на Хаваите, дай Боже всекиму), скейт или за в града с джортс става, ама с костюм не е ок. Риза с потник - само на парти на плажа/басейна/на открито, ризата полу/разкопчана. Риза с къс ръкав и вратовръзка пък съсем не е ок. При топло време ризата с навити ръкави издава класа. Така съм чувала от запознати Simple Smile

За изпращането - нищо не знам. Не знам от гимназията ще позволят ли да има "външни", както и не знам дали ще иска да ходим да гледаме. Мислех, че за изпращането ще си вземе нещо по-строго, но си е избарала една  романтична рокля. Не знам с нея ли ще иде. За дискотеката след бала си взе нещо, ръчкам за нещо за фотосесията с класа, а пък за връчването на димпомите сега се замислих, като заговорихте. Изобщо вече не й се обикаля, то всъщност тя и всичко си поръча от интернет до момента, с изключение на дрехата за диското.

Моята девойка ме изправи малко на нокти последните дни, защото ходи във Виена сам-сама. Потреперих 4 дни, но се справи отлично и си е изкарала страхотно. За учене - действа си нещата за училище, за ДЗИ не виждам да прави нещо допълнително.

# 649
При топло време ризата с навити ръкави издава класа. Така съм чувала от запознати :
Е, значи наборът е доста класен 😁 - аз с риза без да са навити ръкавите досега не съм го виждала …
Вече чакам с нетърпение да завърши… няма да ми е вълнуващо изобщо, но  съм доволна, че е подсигурено облекло и обувки, обещаната екскурзия + една, която той си организира при приятели. А пък за мен  остава кандидатстването и чакането през лятото. Благодарение  на форума поне  всичко ми е ясно като процес.  Не мога да си представя какво правят другите извън него …?

# 650
  • Пловдив
Момичета, оказа се, че наистина са снимали Нова телевизия-нашата покана е в обедните новини, накрая. Моят хубавец е до момичето, което чете, отдясно:relaxed:

# 651
  • София, в момента в любимото ми село Железница
viara_iv побързах да ги видя децата. Браво! А пък синът ти хубавец. Защо го криеш?

# 652
До 01.04 наборката съвестно си ходеше на училище, но след тази дата отиде само в двата дни на пробните матури. Стои си у дома и си чете за предварителните изпити в СУ и МУ, които са предстоящия уикенд и следващата неделя, билогия в СУ мина на07.04. И да попитам случайно някой, на който детето готви биология и химия да има изпитите от миналата година?
За бала има само рокля, та поне ще е облечена. Обувки, бижути и чанта не е нито ходила да търси, нито има нещо подходящо. За изпращането също няма тоалет.  Фризьор има уговорен, но напоследък бие отбой за грим, нещо се стресира , че повечето момичета изглеждали като 30 годишни след професионален грим и се чуди дали сама да се гримира. Аз я съветвам по-добре с професионален грим, че са много часове и си трябва добра козметика, каквато тя няма, за да се запази грима.Скоро трябва да помисля и аз за добър кетъринг и организация на събирането  с близките ни на двора. Дано не вали, че трудничко ще побера хората на верандата и в хола. Приемам препоръки за добри фирми за кетъринг и храна  за София, че абсурд да се приготвя за толкова много хора, че и да се порадвам на събитието. Аз също нямам подходящо облекло, както и останалите в семейството.
ДЗИ-тата изобщо не ги отразява, не ходи на уроци по БЕЛ. Отиде на 3-4 урока, но покрай химията и биологията няма време да се организира да продължи, но и учителката не е добра в училище. Някак ще се оправят като цяло нещата надяваме се , ако не тази година, другата.
За потниците, проследих дискусията с интерес. На малчо/8 години/ като е студено му слагам по един потник под ризата, големия син и мъжа ми не носят, но те май като цяло не носят потници. мъжът ми има 1-2 за зимата, но ги носи под спортни блузи и пуловер, по-често слагат тениска отдолу.

# 653
  • София
За бала е готова. Има рокля, обувки, организиран грим и прическа. За чанта и бижута нещо ще измисли.
За изпращането си купи костюм - сако и панталон, които възнамерява после да носи. Много са свежи. Вечерта ще са на дискотека, но там ще се стяга с подръчни средства Simple Smile
Аз ще ходя на изпращането в училище.  На мен ми е много мило в такива моменти. Голямата беше абитуриентка 2020 - ковидно време с онлайн завършване. Нямаха такова нещо и беше много тъпо. После имаха връчване на дипломите в края на юни на двора на ФЕГ. Бях се засилила, като мен още 20-тина родители, че беше работен ден, които застанахме на доста голямо разстояние, да не правим калабалък. Но директорката ни изгони и гледахме събитието от улицата през оградата. Те ръководството на ФЕГ са известни с прекрасното си отношение към родителската общност. Уж филм снимаха, уж снимки правиха и щяха да ни дават - 4 години минаха и нищо няма. Добре, че на кумчо вълчо вратът му е дебел, защото сам си върши всичко - та тогава наборката се омеша с абитуриентите и направи снимки, иначе щяхме да нямаме и един кадър от събитието. Още съм бясна и ми е гадно от случката.

Ани аз мисля, че когато човек не знае какво иска да учи, една икономическа специалност винаги е добре. Дава поглед върху много неща и после много работи може да работи.

# 654
Ян@, по повод ръководството на ФЕГ наборката на шега уж, но не съвсем каза, че иска да излязат на изпращането под звуците на песента  "И ето идва най-щастливия ден, когато ти ще си далеч от мен” Laughing
В същото ковидно време НПМГ направи страхотно изпращане на абитуриентите си в присъствието на нас родителите на двора. Помня тогава вашето злополучно изпращане. Много се възмутих.

# 655
  • Sofia
Момичета, оказа се, че наистина са снимали Нова телевизия-нашата покана е в обедните новини, накрая. Моят хубавец е до момичето, което чете, отдясно:relaxed:

Разплакаха ме . Аз много се разчувствам в такива моменти. Sob

Ако мога, бих отишла на "изпращането". Мисля, че ТОЙ не би имал против.

# 656

Ани аз мисля, че когато човек не знае какво иска да учи, една икономическа специалност винаги е добре. Дава поглед върху много неща и после много работи може да работи.
И аз на това се осланям…. А дано!

# 657
Моята девойка ни в клин, ни в ръкав, започва работа от понеделник като бариста в едно ново кафе във Варна, засега на 4 часа, а от края на май на пълен работен ден. Уж щеше да се готви за ДЗИ, уж да учи италиански... обаче работи й се, няма да й скършваме желанието, пък за изпитите - да сме живи и здрави Simple Smile.
При положение, че работи на трудов договор, нали няма нужда да се плащат осигуровки за лятото? Евентуално за септември ще трябва да се внесат, който е решила да й е почивка, защото започва от октомври университета?

# 658
Boel, няма нужда от здравни осигуровки.Предполагам , че ще е на трудов договор и ще я осигуряват от там.

# 659
  • София
Аз отивам на изпращането в училище- иска или не синчето
Ще си стоя от страни и ще си подсмърчам....
Изпратих го в първи, в осми  клас и сега ще го изпратя пък..... Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт