На ДВАНАДЕСЕТИ клас сме по средата, всички варианти да претеглим на везната.

• 53 262
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Gorgonzola, и моят е казал преди май да не го закачам. Сладури, да са все така спокойни и здрави.
Детето на близка ще кандидатства право в СУ. Наистина ли класирането за прием е само по документи и резултат от ДЗИ по български? Кога е отпаднал изпита по история?

Когато дойде пандемията, махнаха изпитите за кандидатстване.
В момента задължителен изпит в СУ има само за медицина и фармация. Всички останали специалности са само по диплома или матура.

# 631
По езиците няма ли изпити?

# 632
  • София
Има и по езиците, и по математика /май и по география/, но са алтернативни на ДЗИ. Само за медицина и фармация няма алтернатива с ДЗИ.

# 633
120 специалности предлага университета, като в 118 от тях се кандидатства само по документи(диплома/дзи/изпит по желание).

# 634
  • Sofia
Нито е облечен, нито знае какво ще учи. Психология отпадна напълно след вчера и някаква поредна среща с някакви, които да представят специалността (смятайте как са я представили Laughing). Аз абсолютно не знам какъв акъл да му дам Confounded

# 635
И моят син няма за бала още дрехи. Ще купуваме по празниците май месец. Ходиха да зяпат и да мерят с гаджето по едно време, не е измислил какво му харесва...

# 636
Ризата от униформата е бяла и леко прозира. Невъзможно е да се носи без потник, не зная какво толкова се потрисате от риза и потник под нея. Още повече е невидим за околните, за разлика от примера сандали-чорапи(който и аз не възприемам) А униформите им са задължителни, има и по-ежедневен вариант, но при определени случаи носят ризите.

За изпращането - докато учеше в две различни основни училища, и в двете имаше гимназии и се е случвало да гледам абитуриенти на изпращане. И в общи линии е една какафония-от тафти и дантели, до развлачени тениски.
За дипломирането мисля да купим още една риза и спортно-елегантен панталон или да облече нещо от наличните(има подобни дрехи).

Това, за което не съм сигурна е, как да се облече на изпита за защита на дипломна работа. От една страна, трябва да му е удобно тъй като се оказва, че миналата година изпитът е продължил от 8 до 20 ч. От друга, не върви да се изтъпани пред университетски преподаватели (повечето от комисиите са такива) по дънки и тениска. Но ако са изчистени дънки, може и да е приемливо. Ще го мислим.

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 07:15 от Светкавица

# 637
  • София
Светкавица, мисля, че изчистени дънки и едноцветна риза е  подходящо облекло.

# 638
  • София
Чета ви и се успокоявам…За бала евентуално ще се търси тоалет в началото на май. Онзи ден правиха фотосесия за албум на класа и беше с тъмни дънки и риза с дълъг ръкав. Учудващо, но се хареса, така че с този тоалет може да посрещнем всички събития. Не го закачам по темата, достатъчно е ангажиран с дипломна работа, курсови задачи и т. н. Важното е, че знае какво иска да учи, има условен прием, остава само ДЗИ да мине, че там може да се окаже греда по БЕЛ. С две думи - важното е да сме здрави е положението при нас.

# 639
  • Пловдив
А, и моят е необлечен. Онази бяла риза, която купихме за Европарламента, вчера влезе в употреба при каненето на класната-исцинираха "интервю" с журналист от Нова телевизия, та бяха решили, че трябва да са официално облечени. В тази жега в Пловдив, ръкавите бяха навити. Въпросната риза е съчетана с мега широки черни дънки. Прозира леко-след 10тата година нямат потници. Вечерта същата риза, в съчетание  с кожено яке, екстра беше. Та наистина е въпрос на стил, но този на моето момче много ми харесва:smile:

# 640
  • София
И "ние" нямаме тоалет за изпращането. Имало време ще го измисли. Сега му е много натоварено и не може да мисли и за тази подробност. Оставих го и не го занимавам, само се надявам да не се сети на 9.05., че няма какво да облече на следващия ден.
И за мен за официално събитие е добре ризата да е с дълъг ръкав. Моят е ходил само на няколко такива, но независимо каква е околната температура винаги е бил с дълъг ръкав. Потник никога не е имал.

# 641
Родителите ходят ли на изпращането?

# 642
  • В средата на времето
Ей че тема стана с тези потници. 😂Моят син от детските си години не носи такива, обаче все съм си мислела, че е някакъв стандарт в мъжкото облекло. Но още не съм прочела, де. 😂

Ани, при моя син положението с последващото ученето е същото като при твоя. 🙄Спрях да го питам вече. Надявам се да им искристализира нещо в някакъв момент. Май бях писала тук, че му предложих да направи тест за кариерно ориентиране, но идеята ми беше отхвърлена. Не знам.. Вярвам, че ще си намерят мястото обаче.

# 643
В тази жега в Пловдив, ръкавите бяха навити. …. след 10тата година нямат потници. Simple Smile
+1
Ръкавите са навити дори и след залез слънце 🤣
AniK - скандинавистика не му ли харесва …?

# 644
  • София
Родителите ходят ли на изпращането?
Не е задължително.
Аз и сестра му ще отидем, но ще стоим на страна, за да не го излагаме Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт