Стани богат - тема 19

• 31 394
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
Не знам дали ще ти хареса, но има една книга "Мусаши", която минава за японското "Под игото". Ама не е за всеки тип хора. И е много интересно да се разглежда в паралел с "Шогун" (то си го пише и в предговора).

# 91
  • España
Прекалено нагласено според мен беше снощното предаване ! Н. Кънчев на няколко пъти сам си маркираше верните отговори .
И не е нужно да знаеш английски , за да разбереш въпросната песен на Ийгълс ( особено в частта с “Hôtel California “). То си е така на доста езици ! Това беше любимата песен на една моя позната , която от целия текст знае единствено “ Уелкъм ту дъ хотел Калифорния” 😉 и до ден днешен ….май….

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 14:49 от Воден пъпеш

# 92
Като споменахте Варуфакис, та се сетих за гръцкия СБ. Преди повече от 20 г. един грък спечели голямата сума от 50 млн. драхми (горе-долу 150 000 €) на въпроса: Какво е изобразено на пътния знак за ресторант?
Варианти:
- Вилица до нож
- Вилица до лъжица
- Кръстосани  вилица и нож
- Кръстосани вилица и лъжица

Въпрос, според мен за 100 лв. при нас, ако изобщо го зададат.
После предаването го местеха в различни канали и все си мисля, че когато направиха 250 000 € за 15-ти въпрос, имаше още един победител и… свалиха предаването.
След 16  години прекъсване го взе друг тв канал, но вече сумата е 100 000 € .

# 93
Не мога да се сетя със сигурност как изглежда този пътнически знак. Laughing Залагам на кръстосани нож и вилица.

# 94
Вилица и лъжица е, защото с тях може да се яде всичко, а с нож супа не става Wink
Но и аз се замислих, защото всякакви пиктограми също са възможни.

# 95
Да, това е верният отговор - кръстосани вилица и лъжица, но забравих да го напиша.
Сега вече въпросите им са по-трудни, разбира се. Разликата от нашето предаване е, че имат 2 сигурни суми - 500 и 5000 евро за 10-ти въпрос и че все още имат помощ от публиката, което за мен е по-добрата помощ.

# 96
Аз съм няколко години по-малка от Теа и Наум. Като чуя песен и хотел в едно изречение, първото за което се сещам е Хотел Калифорния, обаче на кого е песента изобщо не ме търсете.
Теа и Наум ми харесаха и първата двойка също. Евелин и Бойко бяха някак дървени.
С Ники Кънчев ще трябва да свикна. Няма да спра да гледам предаването заради водещият.

# 97
  • София
Първо за благотворителните игри. Каузите понякога са хубави - друг път не чак дотам. Даже снощи а-ха да ме разубедят, че има сценарий, със слабите представяния на всички. Той, Наум излезе най-общокултурния от тях. Слава Богу! - поне добутаха до 20К за целта на играта.
Текст се подава на аутокюто.. Искат тъй да представят "завръщането", правят го. Не смятам, че др.ТВ би реагирала по-различно. За мен е признак на всеобщото манипулиране във всичко на фон на всеобщото изпростяване на манипулираните.
Мураками. Ами, не съм го чел. 2 книги и - проверих - едната е "Спутника" и не ми е останало някакво впечатление за днешния ден. Но 20 г. ме държи в потрес "Колекционерът" (не е филма с това заглавие) на Джон Фаулз (пример не с класици) и неговите книги ги изчетох. Не съм възторжен от всичките. Ала това не ми излиза от ума...
Скрит текст:
Това, което знам сега, е, че Господ не се намесва. Той ни оставя да страдаме. Ако се молиш за свобода, тогава ти олеква само защото се молиш или пък защото нещата и без друго се нареждат така, че ти донасят свобода. Но Господ не може да чува. Нищо човешко няма в него. Нито чува, нито вижда, нито съжалява, нито помага. Искам да кажа, че вероятно Господ е сътворил света и основните закони на материята и еволюцията, но той е безразличен към индивидите. Планирал е всичко така, че някои хора са щастливи, някои тъжни, някои късметлии, други не. Кой е тъжен, кой не е, той не знае и не се интересува. Така че, всъщност, той не съществува… Небето е абсолютно празно. Красиво, чисто и празно.
"Хотел "Калифорния". Дали е "църква на Сатаната" или Андре Мороа, а истината е съвсем друга..., парчето е от вечните хитове в рок музиката. Но не е задължително всеки да я харесва - че да му остане в съзнанието. Отделно, че със смяната на поколения, вероятно хитовете на поп/рок-а от 70-те не са "адекватни" на по-младите, които - живеейки през телефоните си в Спотифай - имат други идоли, а те пък налагат други вкусове. Но въпрос за "Калифорния" е - смятам - по-лесен, отколкото "парче на кого, химн в президентска кампания в САЩ" (Флитууд Мак). А друг възпят хотел е Heartbreak Hotel (оригинал на Елвис).
Скрит текст:
... и фразата, че сме "като затворници в този бар/хотел" и "никога няма да си тръгнеш" - може би е запомнена от повече хардрокаджии, които през 70-те са били на или над ученическа възраст.
С махането на жокера "целокупната публика" ограбиха играещите. Брадата ми белееше с всеки нов ден и хората, които не щяха да са ми жокери. В.Гюров ("живият жокер") прие в понеделник и в четвъртък отказа, заради ангажименти. Но си говорихме там и се оказа всеобщ проблем, за който и те нямаха отговор.
@Ирини - Благодаря!

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 14:11 от EmBrother

# 98
  • Свищов
Следя "Стани богат" от началото, като години наред нямах пропуснат епизод, но никога не съм се чувствала толкова криндж. Чак сменях канала от неудобство на част от нещата, които ги ръси Кънчев. Не, че съм кой знае какъв фен на Бибалов, но присъствието му никога не ме е дразнило така, както снощното на водещия. Като цяло вчера не ми хареса нито Кънчев, нито играта като цяло. Дано в делничните епизоди с обикновените хора да е по-добре.

# 99
Кънчев е много остарял /то всички сме/ и визията му беше потресаваща.Ръсеше си традиционните глупости.Билалов ми липсва.
Смятам да гледам предаването на запис,за да мога бързо да превъртам всякакви бъртвежи.

# 100
# 101
  • София
Изгледах най-накрая.
Ники Кънчев наистина все едно не беше излизал от любимото си шоу. Стани богат = Ники Кънчев. 😊
Имаше доста нови и любопитни въпроси като в някаква леко по-различна насока от типичното.
Браво на Наум и Теа.
20 000 лв. от три двойки - идеално за кампанията.

# 102
  • България
Сложността на въпросите беше много олекотена, не го намирам за бонус за зрителите.

# 103
  • Враца
Моето мнение е следното-
Ники Кънчев показа що за човек е в интервюто в 120 минути. Впрочем, показва го и ежедневно в профилите си. Който е гледал- разбира какво казвам.
Сега, какво са го накарали да говори по сценарий- нали е шоу, ето, говори се за него, интересен е бил.
За мен ТОЙ е ВОДЕЩИЯТ. Не трябваше да го сменят изобщо...

# 104
  • София
Имаше интересни въпроси, това е най-важното за мен. Хората разсъждаваха. Е, имаше малко помощ, но нали е благотворително. И трите двойки се представиха добре.

Репликите не знам негови ли са, но е абсолютна обида към досегашния водещ и към нас като зрители. Ставаше ми неприятно при всяка една от тях и като видя такъв анонс в страниците им. На косъм бях от unfollow.

Явно са сменили част от екипа, защото гримът + осветлението бяха ужасни. Всички изглеждаха като призраци/ болни. Кецове с костюм стават за младеж. Кънчев беше нелеп така.

Надявам се да се държи уважително към участниците и да не си позволява обидите и просташкото бъркане в личния живот, каквото демонстрираше на няколко пъти в Голямото преследване. Тук атмосферата е различна, вижда се, че и той е притеснен и мисля, че би се държал на ниво.

Общи условия

Активация на акаунт