Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява феталната морфология и защо е важна?
Какво представлява биохимичният скрининг и феталната ехокардиография?
Какви са целите на пренаталната диагностика?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява феталната морфология и защо е важна?
Феталната морфология е специализиран ултразвуков преглед, който оценява растежа и развитието на бебето в утробата. Чрез измерване и оценка на различни параметри като размера на органите, структурите на главата, лицето, крайниците, сърцето и други, може да се открият потенциални аномалии или развитие на болести при бебето още в утробата. Това е важно за родителите да се подготвят за възможни специализирани грижи след раждането.
-
Какво представлява биохимичният скрининг и феталната ехокардиография?
Биохимичният скрининг е изследване, което се извършва за оценка на риска от генетични аномалии като синдром на Даун. Феталната ехокардиография е ултразвуково изследване, което се фокусира върху сърцето на бебето, за да открие възможни сърдечни проблеми. И двете изследвания се препоръчват за бременни жени като част от пренаталната диагностика.
-
Какви са целите на пренаталната диагностика?
Целта на пренаталната диагностика е да предостави информация за здравето и развитието на бебето още в утробата, включително откриване на възможни аномалии, генетични проблеми или други здравни състояния. Това позволява на родителите да се подготвят за възможни специализирани грижи след раждането и да вземат информирани решения относно бъдещето на техните деца.
-
Какво е коластра и какви са нейните характеристики?
-
Какво представлява биохимичният скрининг и какви са неговите цели?

За късмет на нас, бременлийките 

от много слан4ева Варна
аз съшто се извинявам че не пиша често но за това пък редовно чета.БЕШЕ МЕ ХВАНАЛА НЯКЯКВА НАСТИНКА НО ВЕЧЕ ОТШУМЯВА.И АЗ ДА ПОЯСНА ТЕРМИНЪТ МИ Е НА 17.06.2007. ПЪРВО ДЕТЕ,ВЧЕРА ХОДИХ НА КОНСУЛТАЦИЯ И СЛАВА БОГУ ВСИЧКО Е ОК ДОКТОРКАТА КАЗА ЧЕ СИГУРНО ЩЕ Е МОМИЧЕ НО ВСЕ ОЩЕ НЕ ГАРАНТИРА АЗ НЕ ИЗКАМ ДА СЕ НАСТРОЙВАМ ВСЕ ОЩЕ НО ПЪК СЪМ МНОГО ЩТАСТЛИВА И НЯМАМ ВЕЧЕ НИКАКВО ТЪРПЕНИЕ ДА ПАЗАРУВАМ ЗА БЕБЕТО РАЗГЛЕЖДАМ КОЛИЧКИ,КОШАРКИ,ВАНИЧКИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ НЕШТА НО ВСЕ ОЩЕ СЕ ВЪЗДЪРЖАМ.КОЛКОТО ДО ИМЕНАТА НИЕ С ТАТКОТО ПОЧТИ ИЗМИСЛИХМЕ И ЗА МОМЧЕ И ЗА МОМИЧЕ
НЯМА ЛИ ДА ИДВА ВЕЧЕ ТОЗИ ЮЛИ ДА СИ ГУШКАМЕ БЕБЕТАТА.ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ ПРИЕМАТЕ ЛИ ВИТАМИНИ И КАКВИ СА ТЕ ТОВА Е ЗА СЕГА ОТ МЕН

(тези, които са се записали просто ей така и никога повече не са се върнали!). Постарала съм се никого да не засегна или обидя и съм категорична, че не съм го направила. Но да ми се преиначават думите и да се "търси под вола теле", е хайде вече се минават границите наистина...
днес гледахме бебока здрав прав и голям и силен
мехехехе. ЛИЛИБОН утре на бар4енцата на летния театър към 11:30 Много хубаво напи4а там, а има и много други мами. Само незнам как ще се познаем
. Свекърва ми пък очакваше, че ще кръстим детето на татко му и аз не че съм против това, но ми се иска всеки в семейството да си носи свое име, така както е носител на собствена индивидуалност...
Да ви кажа има май нещо такова, защото коремът ми расте много по-бързо от преди, а и таза ме боли по същия начин както преди в 9-ия месец
Започвам да се страхувам какво ще стане с мен до края...Вас болят ли ви таза и краката все едно сте правили шпагати?