Деветокласници 2024/2025

• 55 287
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Прибирам стари учебници в разни кашони. Все съм с мисълта, че някой ден нещо може да потрябва...

# 466
  • Пловдив
Момичета,
може ли някоя да сложи списък с книги за 9 клас.
Благодаря!

# 467
# 468
  • ВАРНА
Френските автори ме връщат в моите гимназиални години Simple Smile С тази разлика, че съм ги учила на френски  Simple Smile

Учебниците на дъщеря ми по английски са разкрасени до неузнаваемост. По останалите предмети са като чисто нови. Всичко ще хвърчи в кофата, но по-нататък.

# 469
  • Пловдив
малката лисичка,
Благодаря ти!

# 470
  • Sofia
Моят син прочете "Пътешествията на Гъливер". Колко я е чел не знам де. Сега съм му пратила "Дядо Горио". За едно нечетящо дете са трудни книгите в 9 клас. Казах му, че и аз успоредно ще чета. Но ще го мъча целите да ги прочита. Това да се четат части от произведения ми се вижда абсурдно.

# 471
Аз продължавам с моята си стратегия да не питам и натискам детето да чете, от къде да чете, какво да прави и т.н.
Има си самочувствието, че сама си решава кое и как. Чувам от време на време за някакви планове за преговор по нещо си. Вече са на 15 години и трябва сами да си поемат отговорностите.

# 472
Какво ще правите със старите учебници?
Аз, нищо. Като истински лош човек, не се занималам с подобни неща.
Онзи ден върху пода намерих три купчини. Една за жълтия контейнер, една за приятелката ѝ, която миналата година беше с ИИЧЕ и да не и била тежала раницата поне един срок и една за братовчедка ѝ, която вече е ученичка на същото училище. Ако оснане нещо - в училището всяка година събират старите тетрадки за вторични суровини.

# 473
  • Някъде там...
Аз съм даже с два комплекта. Joy Засега са прибрани в шкафа. Разчистиха малко излишните хартии, но тепърва ще се занимаваме. Поръчах нови раници за наесен, сегашните са им от 5 клас и са поовехтели вече.
Книгите свалих от читанка, качени са на четеца, но никоя не ги е подхванала. Едната си преговаря немския, решават задачи по математика, малко програмиране и основно "ваканцуват".

# 474
Жабче, какви раници поръчахте, че и на сина ми е от 5 клас, макар че той твърди, че до 12 клас можело да изкара с нея, явно не планира да носи много неща 😂

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 13:49 от BoeL

# 475
Късметлии, моята все иска нови всяка година Joy

# 476
Раниците на Gabol са хубави!

# 477
  • Някъде там...
Жабче, какви раници поръчахте, че и на сина ми е от 5 клас, макар че той твърди, че до 12 клас можело да изкара с нея, явно не планира да носи много неща 😂
Dakine, в Спортдепо имаше добри намаления, отидохме на място, мерихме, гледахме. Накрая ги поръчах през сайта, защото имаше още 10% намаление с код.
Досега бяха с Herlitz, be.bag серията, много държеливи се оказаха. Още не са се предали, протъркали са се тук-там, но реших да им взема нови. Те не са настоявали, моя беше инициативата.
Късметлии, моята все иска нови всяка година Joy
От първи клас досега това е трета раница - 1 до 4 клас първата, после от 5 до 8 втоората. Направо сме си късметлии. Satisfied Дано и с новите имаме късмет.

# 478
  • София
Моят от 1-ви клас е с раница на Estil, направо желязна излезе. Добре, че навремето си я избра с камуфлажна шарка, винаги актуална. Няма протрито, няма скъсано, а я подмята навсякъде както само момче си може... Не иска да чуе да я сменя - няма да се учудя, ако изкласи с нея до 12-ти клас Smile

# 479
До миналата година моята беше с раници на Gabol, в 8ми й взехме Kanken, за сега е много доволна и мисли да изкара с нея до 12ти клас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт